BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 17:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2008, 10:53 
Uzależniony od forum :)

esiue30 napisał(a):
pamietaj ze felga moze wystawać poza obrys samochodu tylko bieznik opony musi sie schować w nadkolu i psy nic Ci nie zrobią

:zdziwko: tego nie wiedzialem, myślałem, że w ogóle felga nie może wystawać :/ A tak to looz :hyhy:

esiue30 napisał(a):
ja uważam że cięcie rantów to kiepski pomysł przecież to podwinięcie to jest wzmocnienie!!! profilowana blacha zawsze wzmacnia konstrukcje a jak wytnie sie to zagięcie to moim zdaniem rant rant bedzie się wginał pod naciskiem duzego palca.

no właśnie, i nie trzeba malować elementu :znudzony:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2008, 10:59 
Zacna persona forum

esiue30 napisał(a):
ja uważam że cięcie rantów to kiepski pomysł przecież to podwinięcie to jest wzmocnienie!!! profilowana blacha zawsze wzmacnia konstrukcje a jak wytnie sie to zagięcie to moim zdaniem rant rant bedzie się wginał pod naciskiem duzego palca.

kiedyś widziałem jak domowym sposobem zaginali ranty, koło było uniesione do góry, i wsadzili kij bejsbola miedzy nadkole a koło i na zasadzie wagi wypychali jeżdząc w lewo i w prawo

marcin28, nie zakładaj mniejszego rantu bo masz piekne felgi tylko załuż opone 235 i bedzie po kłopocie ładnie sie naciagnie :cwaniak:
pamietaj ze felga moze wystawać poza obrys samochodu tylko bieznik opony musi sie schować w nadkolu i psy nic Ci nie zrobią

Jak się zostawi 1/3 rantu od środka to nic się nie stanie ! BMW to nie daweoo i ma grube blachy nic się nie będzie wyginało.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 12 marca 2008, 11:05 
Forumowicz

no dokładnie. mi potrzebna jest dosłownie 5mm zeby było siii,przeciez nie wytna całego rantu...

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 11:18 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530i Sport
Kod silnika: M54B30
esiue30 napisał(a):
marcin28, nie zakładaj mniejszego rantu bo masz piekne felgi tylko załuż opone 235 i bedzie po kłopocie ładnie sie naciagnie :cwaniak:

Właśnie nie jestem pewien czy mnie pałki nie dopadną gdy będzie mi wystawał kawałek alusa poza obrys :(

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 13:51 
Zacna persona forum

marcin28 napisał(a):
esiue30 napisał(a):

Właśnie nie jestem pewien czy mnie pałki nie dopadną gdy będzie mi wystawał kawałek alusa poza obrys :(

No to woź ze sobą ustawę o normach dotyczących samochodów i pokażesz Panu policjantowi żeby sobie przeczytał jak to prawnie wygląda skoro niewie.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 21:25 
Pierwsze kroki

marcin28 napisał(a):
[

powoli to sie zmienia stare komuchy juz odchodza na emerytury a mlodzi sie bardziej orientuja w temacie i nie bucza o takie rzeczy bo sa bardziej na topie takze ja bym z tych fel nie rezygnowal i latal spokojnie i nie prowokowal za bardzo to bedzie dobrze...

ja mam 16/9 et 20 wystaja i jest fajnie tylko sie ogladaja bo im gól skacze :-)

pozdrawiam

Project in progress!!!

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 21:58 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
Wyciecie rantu nie oslabi karoserii :hyhy: (nie tniemy blotnika z zewnatrz), nikt tez nie bedzie przeciez wciskal rantow poto, aby sie przekonac czy dobrze wyciol! malowac tez nie trzeba! (tylko dobrze zakonserwowac),. robilo to juz tysiace ludzi w samochodach! i nikt z nich nie slyszal o maszynce do zaginania rantow ;)
a zaginanie rantow maszynka, tez nie zawsze jest takie ok! przy zagiegciu do wewnatrz powstaja pekniecia lakieru! co powoduje korozje!! wiec tez dla pewnosci przydalo by sie zakonserwowac obrabiany rant!!
Wiec decyzje pozostawmy zainteresowanym :hyhy: ;)

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2009, 19:08 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Może ktoś korzystał z usług Biernackiego ? Ale jakiejś innej firmy która zagina ranty w Warszawie ?

Tytuł:
PostNapisane: 1 marca 2009, 20:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 coupe
Kod silnika: M50B30
Garaż: e36 325i alpinweiss http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=154980 e38 740i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=145154 moje byłe e36 w Dakarze http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=114724 e39 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=103364 moje byłe e36 GT http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=34223
jeszcze ja się dołączę do temat i mam proźbę o namiar na warsztat w Białymstoku lub okolicach gdzie wiginają ranty.Z góry dziękuje.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1