BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 19:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Co byÂś wybraÂł?
Nokia E61i 19%  19%  [ 15 ]
SE P1i 8%  8%  [ 6 ]
MDA Compact III 6%  6%  [ 5 ]
Apple Iphone 36%  36%  [ 28 ]
Nic z powyższych! 30%  30%  [ 23 ]
Liczba głosów : 77
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 marca 2008, 14:34 
Częsty bywalec

Używam "telefonu" MDA COMPACT III tylko ,że w sieci Orange nazywa się SPV M650 ;) . Jestem z niego bardzo zadowolony.Przedmówcy napisali wszystko o tym telefonie co można o nim powiedzieć.Sam chciałem N95 ale na szczęście dałem się namówić znajomej co pracuje w Orange i nie żałuje wyboru.Znajomy ma N95 i nie jest z niej zadowolony.Troszkę przereklamowany produkt ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2008, 00:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
Radek polecam albo SE p990i którego mam albo SE P1 , świetne telefoniki z bogatymi funkcjami łącznie z WiFi ,UMTS ,czy tez navigacją GPS ,powiem tak SE serii P nie zamienie na zaden inny ,najpierw miałem SE P900 potem 3 lata miałem SE P910 ,a teraz od roku mam P990i i tez sprawuje sie wysmienicie ,jesli miałbym zmienić to za dwa lata albo na SE P1 albo jakiegoś następcę P990

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2008, 11:46 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
No to Labrador pojechaleś.......

SE P990 to niewypal jakich malo.
- salony same odradzają jego sprzedaż, bardzo bardzo wadliwe telefony ( Orange zwlaszcza)
- jakość wykoanania poniżej jakiejkolwiek krytyki, na obudowie widać zadry po odlewie, obudowa trzeszczy, nierówne szczeliny, najgorsza jakość plastiku jaką sobie można wyobrazić
Na początku wiem że telefon byl z bardzo tragicznym softem, teraz ponoć poprawili go.
Niestety etykietka niewypalu pozostala.

Dla mnie, jeśli ktoś robi swój model flagowy, telefon ma ponad 2 lata już, i dopuszcza się takiego tandeciarstwa materialowego to szkoda w ogole gadać. No i sam wygląd tego aparatu......

Dzisiaj za taką samą kasę można mieć coś znacznie lepszego

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2008, 13:52 
Uzależniony od forum :)

Oglądałem dziś Iphone'a wygląda bardzo ciekawie.

Boogie, będziesz jutro na spocie?

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2008, 15:10 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
KotSylwester napisał(a):
Oglądałem dziś Iphone'a wygląda bardzo ciekawie.

urzadzenie wielofunkcyjne :)

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... &plindex=6

Tytuł:
PostNapisane: 7 marca 2008, 23:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
Boogie, mi tam nic nie trzeszczy i nie mam z nim problemów, po roku używania nie ma na nim zbyt wielu widocznych śladów zużycia ,kuzyn tez ma ten model i tez nie ma z nim problemów ,Darex z forum tez ma ten model i tez nie narzeka.

soft zaktualizowałem do najnowszego w którym poprawiono wszystkie błędy a co najważniejsze pozbyłem sie nakładki na soft z Orange która zazwyczaj była sprawcą problemów z tym telefonem

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 8 marca 2008, 00:35 
Specjalista

e34 540i '94
KotSylwester napisał(a):
Boogie, będziesz jutro na spocie?

Nie wiem do końca, bo siedze z chorymi dziećmi jak matka Polka :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 15:50 

No to mnie przekonaliści do MDA Compact III :)

Dzisiaj właśnie przyszło pudełeczko z ERY.

Na razie nie odpakowuję bo nie mam czasu.

Jest to MDA COMPACT 3 z pakietem nawigacyjnym Tomtom, uchwytem na przyssawkę, ładowarką samochodową i kartą Micro SD, uwaga 1gB - tak 1gB - koszty karty na allegro, uwaga.... 9,80zł :rotfl: dlatego pewnie nie dali 2gB za 18zł. :rotfl:

Boogie, podeślij , jak możesz jakieś namiary na programiki - nazwy i jakiś link do "forum" z tymi programami ;)

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 17:05 
Specjalista

e34 540i '94
OK, pogrzebie coś.
Nazwy Ci podam, bo ja mam wersje jakieś demo, ale na torrentach ludziska powrzucali pelne wersje.

No i kup lepiej AutoMape.

EDIT

TomTom ma 0 punktów POI ( bankomaty, stacje paliw, hotele, muzea, myjnie etc...)
i 34% pokrycia.

POI to mega mega rzecz, czasem ciężko w ogóle się bez tego obejść w obcym mieście.
Pokaże to gdzie najbliższy bankomat, gdzie pub, apteka, restauracja inne (ok. 50 kategorii)

AutoMapa ma 192 tys punktów POI, i 642 tys (!!!) dróg w Polsce tylko .......

POkrycie w rejonach zamieszkanych jest w niej 100%.

Oryginal kosztuje chyba 340 PLN, ale wart jest tej kasy......

Tak na szybko:

Spb pocket plus3 - nakladka programowa na ten aparat.

Zmienia go nie do poznania, i robi inne rzeczy...

SpbMobileShell - to jakby jądro systemu powiedzmy, też nakladka.

Spb full screenkeyboard3 - klawiatura wielka na caly ekran.

Ostatnio edytowano 14 marca 2008, 10:54 przez Boogie, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 13 marca 2008, 22:55 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Dobry wybór Radku.
Ja akurat nie używałem żadnych nakładek i jest OK.
Teraz zainstalowałem te co polecił boogie i w sumie ta pierwsza wnosi pare ciekawych rzeczy - najciekawsze są zakładki w IE i przewijanie palcem.
mam wersję 4 jakbyś reflektował.

Te 'shell' i 'keyboard' w najnowszych wersjach też mam.

Warto jeszcze mieć SPB Backup.
Po zainstalowaniu wszystkiego zrobić sobie full kopie i jak sie coś zwali błyskawicznie przywrócić.

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2008, 15:30 
Troche późno, ale napisze co myśle.
Kupowanie Compacta III z Ery wydaje mi sie troche bez sensu bo ten model nie ma WIFI, SPV M650 ma WIFI, ale jest sprzedawany w Orange. Jest do bez sensu bo nowego palmtopa z GPS i WM 6 dostaniesz na skąpiec.pl za 500 zł. I świetnie bedzie spełniał role nawigacji. Za 700 zł masz Mio z nawigacja i WIFI. Każy palmtop obecnie ma w zestawie ładowarkę samochodową oraz uchwyt na szybę.

Co N95 to równiez nie polecam bo ten telefon ma wszystko, ale nic tak do końca nie jest dopracowane. Ewnetualnie modele z napisam Nseriess na klapce od bateri (poprawiony slider), lub wersja 8GB (wiekszy LCD, fajny kolor, zupełnie inna i lepsza konstrukcja slidera).

Co do Apple Iphone to juz wogule totalna porażka, telefon bez normalne gwarancji, tylko takie od sprzedawcy na allegro. Nie posiada tak oczywistej rzeczy jak obsługa Javy, kombinowanie z unlockiem, brak bez dodatkowej aplikacji MMS-ów oraz możliwości nakręcenia filmu. A nie zapominajmy ze telefon kosztuje 1,5 tys.

Jeśli zależało Ci na tym aby wszytsko było w jednym urzadzeniu to trzeba była wziąć albo oryginalnego HTC który ma WIFI, lub inny model tego producenta. Albo kupić Nokie N82 która ma wszytsko i wszystko jest dopracowane, ogólnie to najlepszy model Nokii od paru lat. Z zalet to szybki GPS, duzo ramu (120, a 90 MB dostepne dla użytkownika), aparat z lampą xenon, dośc dobra bateria 3-3,5 dnia i można sie troche bawić.

Co do SE P1i to naparwde fajny i dopracowany telefon. Problem w tym ze to tak naprawde SE P990 na diecie. Oba są zbudowane na tej samej płycie głównej (drobne modyfikacje), dlatego też P1 ma diode zamisat lampy xenon. Ma wiecje ramu i troche nowszy system. Do tego inna obudowa i klawisze. SE P990 jest bardzo dobry, a awaryjny to jest soft Orange, który można sobie samemu zmienic w domu.

Przy wyborze telefonu obsługa salonu wciska to co ma na stanie, a sami tak naprawde nie mają zielonego poecia o telfonach

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2008, 16:21 
Administrator

Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
hardsql napisał(a):
Za 700 zł masz Mio z nawigacja i WIFI.

Kolega miał wybór między telefonami służbowymi.
Znajdź mi gdzieś nowego pocketa z telefonem, nawigacją, gps i wifi - na skąpcu, za 700 pln.

Pokaż mi nowego palmtopa z GPS i WM6 i telefonem za 500 PLN. Bo jakoś nie mogę znaleść a chętnie sobie kupie jeszcze jednego, jak są w tej cenie.

P.S.
Ten SPV jest rzeczywiście dobry cenowo i ogólnie ciekawy, okolice 1100 i ma praktycznie wszystko.

Tytuł:
PostNapisane: 16 marca 2008, 16:38 
Kyokushin napisał(a):
hardsql napisał(a):
Za 700 zł masz Mio z nawigacja i WIFI.

Kolega miał wybór między telefonami służbowymi.
Znajdź mi gdzieś nowego pocketa z telefonem, nawigacją, gps i wifi - na skąpcu, za 700 pln.

Pokaż mi nowego palmtopa z GPS i WM6 i telefonem za 500 PLN. Bo jakoś nie mogę znaleść a chętnie sobie kupie jeszcze jednego, jak są w tej cenie.

P.S.
Ten SPV jest rzeczywiście dobry cenowo i ogólnie ciekawy, okolice 1100 i ma praktycznie wszystko.

W pierwszej części napisałem tylko o PDA bez GSM wiec nie ma sie co denerwowac że na skąpcu nie ma urządzeń z GSM w tej cenie. Nie wiem jakie kolega miał dokładnie warunki, napisał coś Iphonie wiec podejrzewam ze mógł wziąć telefon na sprzedaż i ewentualnie kupic coś na allegro. Nie przecze też że MDA Compact III to dobry telefon i PDA w jednym. No ale w dzisiajeszych czasach taki kombajn bez WIFI to lekka porażka. Obecnie WIFI jest dostępne w wielu miejscach i jest to naprawde przydatny gadżet.

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 00:10 

Elo, dzięki za odp, widzę że siedzisz w tej branży lub się tym interesujesz. Co do samego zakupu to miałem wybór tylko z tego co jest na www.era.pl lub jak pisałeś wziać cos, sprzedać i kupić na allegro co innego.

MDA Compact 3 w zestawie z tomtomem miał kosztować 1088zł netto, ale zmieniłem abonament na wyższy i wyszło 488zł. W efekcie ze względau na rachunki otrzymałem go za 288zł. Tzn. ja nie płaciłem nic, ale nie było niesmaków w firmie że sobie załatwiłem lepszy sprzęt.

Podobno Compact 3 ma wifi, tylko trzeba jest softwarowo odblokować....?
Zresztą bawić się wifi zacząłem dosłownie 3 tyg temu, a mam je w E61 :niepewny:

Generalnie sporadycznie odpalam net w telefonie - ale te sporadyczne razy są mi bardzo potrzebne - znalezienie jakiegoś telefonu, adresu itp. - a to działa sprawnie "normalnie" - oczywiście nie za friko... ale to służbowy fon w końcu :hyhy:

P.S. - W punkcie ery nie byłem.. szukałem info w necie i tu na forum.

P.S.2 - Miło że tyle osób zagłosowało na E61i, zawsze słyszałem komentarze : O rany ale kalkulator, ale cegła itp :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 09:28 
Administrator

hardsql napisał(a):
No ale w dzisiajeszych czasach taki kombajn bez WIFI to lekka porażka. Obecnie WIFI jest dostępne w wielu miejscach i jest to naprawde przydatny gadżet.

Jasne że lepiej jak jest ale znacznie lepsze jest mieć np 3G.
Nie mam wifi i nigdy by mi sie nie chciało szukać i konfigurować połączenia do hotspotów. Fakt faktem - lepiej mieć niż nie - czasami może się przydać.

Netu używam często przez GPRS - jestem niezależny od hotspotów. Szybkość jest zadowalająca, w przypadku MDA compact III jest jeszcze EDGE które chodzi wiele lepiej
Wiadomo - nikt na tym nie surfuje bo poprostu było by to uciążliwe na tak małym wyświetlaczu, ale do szybkiego znalezienia informacji połączenie GSM jest lepsze od wifi - bardziej dostępne, odpada czas konfigurowania hotspota a koszt - groszowe sprawy. WIFI bardziej może się przydać 'za granicą', gdzie roaming gprs jest kosztowny, ale to też da się ominąć - kupując tamtejszego prepaida.

Ciekawe własnie jak to jest z wifi w tym mda, czy da sie odblokować czy nie. Fajna rzecz w nim to to że ma radio FM - można sobie posłuchać jeżdżąc na rowerze etc.

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 11:20 
Kiedyś chciałem kupić Compacta z Ery na allegro i dowaidywałem sie czy da sie jakos odblokowac to WiFi. Wtedy sie nie dało i podobno wersja dla ERY nie ma poprostu modułu sprzętowego wiec oprogramowaniem nic tu nie zdziałasz.

Kyo przy połaczeniu z hotspot nie ma żadnej konfiguracji, klikasz wykryj sieci i połącz. Miałem P990 i to były dosłonie 3 klikniecia rysikiem. Schody sie zaczynaja jak sieć ma szyfrowanie WPA, ale robienie szyfrowania na hotspocie to głupota.

Kocie skoro dostałes go za 288 zł to musisz miec duże rachunki i sam abo, wiec zapewne masz spory pakiet do transmisji danych.

Jeśli miałeś do wyboru tylko to co jest na stronie Ery to trzeba była brac to:
http://www1.era.pl/phones/phone_details ... phone=1381

Ten tel poprostu miażdży wszystko. Choć zapewne byłby droższy.

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 11:28 
Administrator

hardsql napisał(a):
Schody sie zaczynaja jak sieć ma szyfrowanie WPA, ale robienie szyfrowania na hotspocie to głupota.

Tylko że często kod do hotspotu występuje i dostaje się np przy kasie w kawiarni etc - niby jest net ale trzeba pójść, dostać, ustawić, pare minut się schodzi.

Ten telefon co podałeś w linku jest rzeczywiście fajny - ma wszystko, poza radiem - ale tutaj mamy UMTS i można mieć radio prze net (już przy EDGE możn słuchać, gprs, niestety troche za wolny) poprzez np blueconnect.
Dobra rzecz to wysuwana klawiaturka - mi tego brakuje.

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 11:43 
No zwykle tak jest że albo ma wszytsko i wszystko kiepskie. Albo dużo dopracowanych bajerów, ale brakuje kilku innych. Dlatego też poleciłem N82 bo ten telefon na obecną chwile ma wszystko i jest naprawde dopracowany pod każdym względem. Choć myśle że do GPS lepiej brac cos z WM. Ogólnie tendencja jest w strone własnie WM bo symbian staje sie zbyt ograniczony, zwłaszcza przez koniecznośc podpisywania aplikacji certyfikatem.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2009, 08:34 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e65 & e36
Kod silnika: N62b44 & M52b20
Odkopie troche temat. Prosze o opinie uzytkownikow iPhone 3G ile to jest warte, kiedys bylem bardzo sceptyczny ze wzgledu na kilka wad ( bluetooth ograniczony, nie obsluguje mms itp ) ale wiem ze to wszystko mozna latwo zalatwic. A przegladanie internetu na nim ( a z tej funkcji akurat duzo korzystam ) jest swietne no i wogole jako telefon sprawdza sie chyba dobrze. Nie chce telefonu z WM bo mnie wku#@ *& a iphone odlokowany wydaje sie ciekawa zabawka aplikacji na to dostepnych jest mnostwo i tak sie zastanawiam czy by sobie nie sprawic. Oczywiscie na wszelki wypadek N95 8GB sobie zostawie ;)
Jeszcze o jednym problemie slyszalem podobno nie da sie kontaktow z sima zgrac tylko trzeba recznie wstukac :zdegustowany:
Z gory dzieki za wszystkie opinie i zaznaczam jeszcze raz nie piszcie mi ze nie mozna edytowac plikow z excela bo mnie to nie interesuje iPhona chce traktowac jako TELEFON i urzadzenie do przegladania internetu i moze od czasu do czasu w cos zagrac.

Tytuł:
PostNapisane: 27 maja 2009, 09:05 
Forumowicz

Moje BMW: X1 e84 20d
Kod silnika: N47D20
Kontakty z karty sim da się skopiować na pamięć telefonu, ale chyba nie da się zapisać na kartę więcej kontaktów.
Jeszcze później dokładnie zobaczę, to Ci powiem.
Natomiast sama funkcjonalność i obsługa telefonu jest świetna, mi w nim nic nie brakuje i jestem zadowolony w 100% ;)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 116 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1