BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 17:49

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: mam nadzieje ze nikt z was nie wtopił
PostNapisane: 17 marca 2008, 12:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
http://www.forumsamochodowe.com/printvi ... &start=240

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: mam nadzieje ze nikt z was nie wtopił
PostNapisane: 17 marca 2008, 12:57 
Zacna persona forum

DarPiet napisał(a):
http://www.forumsamochodowe.com/printview.php?t=13775&start=240

Ano... Za głupotę się płaci ! A w Polsce jak widac w powyższym linku debili nie brakuje :)

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 13:16 
Uzależniony od forum :)

Czytałem o tym kilka dni temu.. :zdziwko: Niezłe G... :zdegustowany:

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 13:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Nie zjedzcie mnie za to co tu napisze, ale - za glupote sie placi. Tyle przypadkow, co tydzien wiadomosci podaja nowe przypadki sprzedazy fikcyjnych samochodow, a dalej ludzie nie rozumieja ze nie ma nic za poldarmo. Jak mozna zaplacic jakiekolwiek pieniadze jakiejs firmie-krzak za cos czego nie widzialo sie na oczy? Banda debili, przykro mi ale nie da sie inaczej tego okreslic.

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 13:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
el Presidente napisał(a):
Nie zjedzcie mnie za to co tu napisze, ale - za glupote sie placi.

nikt Cie nie zjedzie za pisanie prawdy... za nauke sie płaci, czasem wysoka cene:)
ostatnio znajomy wtopil 4 tys za audi A2 ktorego nie widzial, facet wyslal mu tylko brief faxem... jak mowielm mu ze przekret to patrzyl sie na mnie dziwnie...

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 13:41 
Zacna persona forum

Ale poemat.
Trzeba byc mocno nietrzezwym na umysle, zeby dac sie tak wrobic... dobrowolnie...
:mur:

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 13:58 
Zacna persona forum

Nawet nie chce mi sie czytac do konca, z glupota spoleczenstwa jako maly przedsiebiorca mam do czynienia codziennie. Ostatnio mialem wystawionego na allegro focusa. Zadzwonil typ z Warszawy i zapytal czy to auto na pewno jest w Polsce. Tak, jest i prosze przyjechac, zdziwilem sie pytaniem ale zrozumialem jak przyjechal.Otoz wplacil zaliczke na focusa z 2002 roku, ktory mial kosztowac - uwaga !!! 13 tys zlotych. Jednoczesnie znalazl ten sam samochod, na tych samych zdjeciach na mobile. Zadzwonil do tego polskiego sprzedawcy - no to jak to, auto stoi w Bremen za 6500 euro a Pan sprzeda mi je za 13 tys? Tak, odpowiedzial sprzedawca, ja mam je za polowe tej ceny bo mam tam wlasnie w Bremen uklad, tylko ze zatkalem sie samochodami i nie mam za co kupic. Aha, odparl uspokojony Pan, wplacajac kolezce 4000 zlotych. Po chwili telefon juz nie odpowiadal, ogloszenie zniknelo.
Pytam goscia - zglosil Pan na Policje? Wie Pan ile osob jest oszukanych? Nic nie zglaszalem odparl, sam go znajde.
Brawo dla tego Pana. Kupil ode mnie focusa, a ze zrobilem jak zwykle mila atmosfere przy sprzedazy, to ani nie sprawdzil moich danych, ani nie sprawdzil numeru VIN. Samochod oczywiscie na niemieckich tablicach,mogl byc szczepem z pieciu innych.

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 15:33 
Dzikus napisał(a):
A ja przebrnąłem przez ten poemat o ludzkim frajerstwie...masakra ze jeszcze ktos sie na to bierze :)

zawsze będą chętni na taki zakup, bo cena okazyjna :).

pamiętam jak ze 4,5 lat temu Rodzice szukali auta i znaleźli w ogłoszeniach na tvp.pl vw borę, dwu letnia za za 20tys mniej niz cena gieldowa. Tata zadzwonil, dowiedzial sie co i jak, samochod w stanie idealny, tra ta taa, tylko trzeba wplacic zaliczke 5tys zl.

szukalismy auta dalej :).

pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 17:50 
Forumowicz

Wszędzie mówią że polak biedny a dla czego biedny? - bo głupi.

śWIęTA PRAWDA

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 17:54 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
Naczytałem sie oj naczytałem - 2h - skomentuję:

DURNIE DO N-TEJ POTĘGI :mur: :mur: :wstyd: :wstyd:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 18:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Przeczytałam całość, jedyne co mi przychodzi do głowy - jutro rzucam pracę i zaczynam wystawiać ogłoszenia na otomoto,gratce itp. ;) Nie przypuszczałam, że tyle osób może dać się złapać w tak prostą pułapkę!

Coupe, czyli historia o tym jak kupić seryjne auto i nie dać się zwariować

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 20:12 
Częsty bywalec

Niestety ludzie ciągną do takich "okazji" jak do rat 0% ;) Znajomi też wpłacili 2000 zaliczki na autko i kiedy telefon stał się głuchy, wybrali się pod adres który mieli podany. Była to...... biblioteka. Zgłosili oczywiście zaraz na policję....byli 9 w kolejce na to auto :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 20:58 
Forumowicz

Trzeba byc ... hmmm naiwnym to chyba malo powiedziane.

www.3er.pl - Forum serii 3 - Do³¹cz do nas

[you] zobacz moje dziewczynki
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 22:55 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34 ix/e30/e39
Kod silnika: M50B25/M20B20/M57D25
Garaż: e34 525 ix -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=52144
e39 525d -> soon :)
Marsellus napisał(a):
Niestety ludzie ciągną do takich "okazji" jak do rat 0%

Jakieś 3 lata temu chcieliśmy do akademika kupic pralkę. Wybralismy się do Media Markt na Górczewskiej w Warszawie. Gdy oglądalismy wybrany model podszedł pracownik i zaczął opowiadać o pralce. Cena była około 1200 zł, oczywiście raty 0%. Powiedział, że jeżeli zapłacimy gotówką to cena jest 10xx (dokładnie nie pamietam). Oto cała prawda o ratach 0%.

e34 525 xDrive -> viewtopic.php?t=21841
e30 320i -> viewtopic.php?t=52144

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 23:18 
Zacna persona forum

Dobra, to ja jeszcze opowiem wam fajna historie jak to maz mojej kuzynki zapragnal miec Skode Octavie. Oczywiscie ode mnie nie kupi, bo u mnie drogo i po co ma mi dac zarabiac itp. Znalazlem mu ladnego kombiaczka 2002 r w kombi za 6800e - silczna sztuka w jasnych skorach. Ale nasz przyjaciel jej nie chce, bo oto sam sobie znalazl na otomoto - 2003 rok za 18 tys zl ! Limitowany Lauren &Klement, duza navi itp.Zadzwon Tomek, zadzwon. Nie bede dzwonil, sam sobie zadzwon - zdjecia z jakiegos niemieckiego ladnego salonu, zielona trawka wokol (srodek listopada to byl), nie podano nawet miasta tylko wojewodztwo kujawsko-pomorskie i nr w heyah, oczywiscie ze to walek. Dobrze, sam zadzwonie, obrazil sie nasz kolega i dzwoni. Odbiera mily Pan - tak, jest to auto, ale stoi w jego komisie w Stuttgarcie, jesli nasz kolega chce to niech wplaci zaliczke i Pan mu go przywiezie do Polski. Pycha, cieszy sie maz kuzynki i dzwoni do mnie. Widziales jaki uczciwy facet? A Ty mowisz ze walek. OK, daj ten telefon, dzwonie. Gadam z typem jak handlarz z handlarzem, ze zadnej zaliczki nie dostanie, mozemy byc jutro w Stuttgarcie i placimy tyle co w ogloszeniu. Dobrze - Pan nie jest zbyt szczesliwy, ale OK, zaprasza. Podaj adres mistrzu, na co mistrz mowi ze on sobie jezdzi tym autem i nie wie gdzie nim bedzie jutro, jak bedziemy dojezdzac to mamy dzwonic. Dziekuje frajerowi i mowie naszemu koledze, ze na pewno z nim nie pojade bo to strata czasu. Nasz kolega obrazony wsiada w auto z kolega z pracy i wala na Stuttgart. Dojezdzaja, dzwonia, numer nieaktywny i tak juz zostalo.

Facet swietnie ich zrobil. Nie wplacili zaliczki, to sie chociaz frajerzy przejechali po frajerskie. Czy tak czy tak poszli w straty, koszt paliwa, jedzenia, dwoch urlopow przekroczyl marna pensje naszego bohatera. Czerwony ze zlosci wzial nagrana przeze mnie Octavie i do dzis na temat samochodow juz ze mna nie rozmawia :)

Tu macie nastepnego do odstrzalu :
http://otomoto.pl/volkswagen-passat-1-9 ... 65136.html
http://otomoto.pl/audi-a6-2-0tdi-C4653177.html

Ostatnio edytowano 17 marca 2008, 23:36 przez el Presidente, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 23:32 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320i
tak to jest...ludzie czasami zbyt zaufają i skutki są opłakane. :(

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 23:45 
Zacna persona forum

Ha kolego - zaufanie a naiwnosc to dwie rozne sprawy. Ci ludzie ktorzy wplacili pieniadze, to po prostu ludzie niezyciowi, niezaradni, nigdy nie dostali po dupie i nie wiedza jak twarde jest zycie. Ja nikomu nie bronie wierzyc ze super tanie auta istnieja - nie kazdy musi sie orientowac w rynku samochodow uzywanych tak jak ja czy inni koledzy z forum. Tylko ze to sa - wybaczcie - idioci, ktorzy naprawde stali w oknie i czekali na lawete z autami - siedze dzisiaj sam w domu i z nudow przeczytalem caly temat dotyczacy tej sprawy na tamtym forum. Zauwaz, ze od poczatku jedna czy dwie trzezwe osoby wrecz krzyczaly aby nie wplacac pieniedzy. Co robila reszta? Pieprzyla aby nie napedzac spirali strachu, ze wszystko wyglada wiarygodnie, bo umowa, bo siedziba, bo reklama w panoramie firm. Tych strasznie wyksztalconych ludzi, w wiekszosci prowadzacych wlasne interesy, wydymalo kilku sprytnych zlodziei po podstawowce, ktorzy opoznienie tlumaczyli problemami na cle (dla niewtajemniczonych - od 1 maja 2004 r auta pochodzenia UE nie sa objete clem)a nikt nie zadal sobie trudu aby zapytac w miasteczku o wlasciciela firmy, nikogo nie zdziwily glupoty w ogloszeniach (zle roczniki, wyposazenie), a teraz gdy ktos (delikatnie zreszta) wypomina im ich naiwnosc to sa agresywni, rzucaja sie, prawdziwi kozacy. Ten typ czlowieka powinien kupowac nowe Logany - do takich ofiar zyciowych skierowana jest marka dacia wlasnie.

Ostatnio edytowano 17 marca 2008, 23:57 przez el Presidente, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 17 marca 2008, 23:53 
Forumowicz

Ten typ czlowieka powinien kupowac nowe Logany - do takich ofiar zyciowych skierowana jest marka dacia wlasnie.

Dokladnie :rotfl:

www.3er.pl - Forum serii 3 - Do³¹cz do nas

[you] zobacz moje dziewczynki
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, 00:34 
Forumowicz

Ha kolego - zaufanie a naiwnosc to dwie rozne sprawy. Ci ludzie ktorzy wplacili pieniadze, to po prostu ludzie niezyciowi, niezaradni, nigdy nie dostali po dupie i nie wiedza jak twarde jest zycie. Ja nikomu nie bronie wierzyc ze super tanie auta istnieja - nie kazdy musi sie orientowac w rynku samochodow uzywanych tak jak ja czy inni koledzy z forum.

odpowiem Ci tak.. ja nie komentuje poczynań ludzi, bo są one z goła nieprzewidywalne, sam sprowadzam samochody z Italii, firma zarejestrowana (z o.o.) adresu nie podam, bo po co ma klient jechać i kupić bez pośrednika (nie kupi od tego akurat dostawcy, ale to inna sprawa -umowy itd..)ale szczerze mówiąc nie zażądałbym zaliczki od kogoś kto jedzie po samochód..którego w gruncie rzeczy choćby NIE widział, oprócz zdjęć. niech kasę weźmie ze sobą, trzyma do momentu zakupu auta i tyle. przedpłaty to możliwe są w sprzedaży zwierząt, a nie na rynku samochodowym.
w ten sposób (przedpłaty) to wystarczy zainwestować w Corela, Photoshopa i interes się kręci.. niestety przez takich ludzi cierpią uczciwi dostawcy, jak ja. a naiwniacy.. no cuż.. jak to ktoś pisał
Cytuj:
"zaufanie a naiwnosc to dwie rozne sprawy. Ci ludzie ktorzy wplacili pieniadze, to po prostu ludzie niezyciowi, niezaradni, nigdy nie dostali po dupie i nie wiedza jak twarde jest zycie. "

takim ludziom życzę powodzenia.. dopóki tył ich samochody nie wyprzedzi maski......

brak zgody administracji forum na ogłoszenie

Pozdrawiam Ssivy

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, 00:45 
Zacna persona forum

Ok, ja tez mam zarejestrowana dzialalnosc typu autohandel, w dodatku -co jest u nas rzadkoscia- za granica,a niestety takie wypadki psuja renome mi, Tobie, wielu innym osobom ktorzy zyja z handlu samochodami. Coraz mniej ludzi wierzy ze uchowali sie jeszcze uczciwi sprzedawcy samochodow. Smutne to ale prawdziwe.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1