BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 17:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, 01:09 
Pierwsze kroki

Niestety nie miałem okazji. Mam jescze jedno pytanie, miałem (za poprzedniego właściciela) pneumatyczne zawieszenie tylnej części auta, jednakże ponoć jest to strasznie awaryjne rozwiązanie i facet zmienił to na spręzyny, szczegółów nie znam tej operacji bo nie wiem jak jest skonstruowane zawieszenie pneumatyczne, moge sie tylko domyślać, pytanie jest takie, jaka jest cała prawda na temat tego rozwiązania i czy zostawić te przeróbke czy wrócić do oryginału, skutek przeróbki widoczny jest na wyświetlaczu komputera co mocno nie przeszkadza ale..., wiec jak z tym jest ??

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, 01:11 
Forumowicz

OvercrasH napisał(a):
Jeśli mi jeszcze ktoś z Was powie, że nagłośnienie w tym aucie jest wzorowe, to bedziecie mieli mnie na sumieniu...., głośniki na Nokii, radio na jakimś tam Beckerze. Wybaczcie ale auto które w latach 2000/2001 kosztowało ponad 150 tys, powinno coś w tym kierunku sobą zaprezentować, mylę się i tym razem ?

Nie wiem jak jest w 5-kach bo mam 3-ke i akurat z Harman Kardon ale glosniki zawsze mozna wymienic, poza tym po1. - 8 lat temu te glosniki lepiej graly po2. - nalezaloby moze porownac do auta podobnej klasy z tego rocznika.

OvercrasH napisał(a):
dopiero po kilku sekundach coś sie dzieje, czy to jest normalne zachowwanie tych silników czy ja za dużo oczekuje ?

Za duzo... szczegolnie w dolnym przedziale obrotow.
Ja jestem tzw przesiedlencem z benzyny na diesla. Jak wyjechalem pierwszy raz na jazde probna moim 320d to pomyslalem: ... cenzura co za mul! Natomiast jazda powyzej 2000obr/min to sama przyjemnosc. Benzyniak o tej samej pojemnosci sie chowa.

www.3er.pl - Forum serii 3 - Do³¹cz do nas

[you] zobacz moje dziewczynki
Obrazek

Ostatnio edytowano 18 marca 2008, 01:12 przez Gero, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
A to ciekawe. Co sie wyswietla?

Tytuł:
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Seryjne nagłośnienie poza harman kardon to padaczka - Fakt Nokia - telefony owszem, nagłośnienie auta - NIE

co do turbodziury to jest duża wada, jeździłem BM z tym motorem i trzeba przywyknąć i dostosować się do parametrów auta...

Widzisz kolego jak zaczynasz konkretami to my też

Bagażnik mało ustawny --> puszczasz takie frazesy i co ci można odpowiedzieć ??

domino w tym bagażniku układasz czy co ?? :niepewny:

Jak masz firmę budowlaną to rusztowanie z pracownikami i betoniarką faktycznie ciężko upchnąć, tu może się okazać mało ustawny i nawet Fiat Panda ci tutaj nie pomoże

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, 01:18 
Pierwsze kroki

co do bagaznika - nie jest to olbrzym, wkladam zwykly wozek dziecka mocno poskladany i niestety za dużo juz nie wcisne, ale bagaznik to nie problem zawsze moge sobie box dachowy dokupić. Co do obrotów powyżej 2000 to fakt idzie sie dogadac z tym silnikiem i tu macie racje jest oki ale od nizszych prędkości obrotowych silnika jestem troche nieswój szczególnie kiedy są sytuacje na drodze ze trzeba coś szybko ominąc czy wyprzerdzic, cóz dodać, trzeba sie będzie przyzwyczai

[ Dodano: 18 Marzec 2008, 02:21 ]
dziś nie przytoczę bo nie pamietam, rano spiszę i przytoczę tu na forum

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, 01:23 
Forumowicz

OvercrasH napisał(a):
co do bagaznika - nie jest to olbrzym, wkladam zwykly wozek dziecka mocno poskladany i niestety za dużo juz nie wcisne, ale bagaznik to nie problem zawsze moge sobie box dachowy dokupić. Co do obrotów powyżej 2000 to fakt idzie sie dogadac z tym silnikiem i tu macie racje jest oki ale od nizszych prędkości obrotowych silnika jestem troche nieswój szczególnie kiedy są sytuacje na drodze ze trzeba coś szybko ominąc czy wyprzerdzic, cóz dodać, trzeba sie będzie przyzwyczai

[ Dodano: 18 Marzec 2008, 02:21 ]
dziś nie przytoczę bo nie pamietam, rano spiszę i przytoczę tu na forum

Mialem to samo. Do dzis czasem z przyzwyczajenia zostaje na 3-ce a tu nagle ZONK bo trzebabylo na 2-ke zmienic zeby obroty utrzymac. Pare razy na skrzyzowaniu zmusilem juz innych do przyhamowania. Ale z czasem to przejdzie... mam nadzieje

www.3er.pl - Forum serii 3 - Do³¹cz do nas

[you] zobacz moje dziewczynki
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 18 marca 2008, 01:26 
Temat jest o niczm. Dotyczy "co w nim magicznego", czyli pokrewny temat dla "dlaczego BMW" i takich jest multum, wystarczy poszukać, za co ludzie sobie je cenią, oraz dlaczego narzekają. Dlatego wystarczy poszukać, a nie zakładać temat o wszystkim i niczym, który będzie się ciągnął przez 10 stron, a i tak nic z tego nie wyniknie, bo jeden woli brunetki (np. ja :luka: ) a drugi blondynki.

Zamykam.

Utwórz nowy temat Ten temat jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 47 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1