BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 22:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Zestaw naprawczy do kół
PostNapisane: 19 marca 2008, 19:26 
Forumowicz

Chciałbym poznać wasze opinje na temacik zestawów naprawczych do kół sprzedawcy twierdzą że nie trzeba wozić koł jakie wasze opinje czy ktoś stosował koszty wady zalety wszystko co mozecie !!! :rotfl:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2008, 19:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Chodzi ci o ten preparat co do wentulu wstrzykujesz i rozprowadza się w środku opony ??

Tenstowali to na tvn turbo

Jak masz małą dziurę to jest skuteczny, ale tylko na dojazd do wulkanizacji

Ale np. rozerwiesz oponę, albo będzie większa dziura to nic ci nie pomoże poza zmianą koła :D

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2008, 20:10 
Forumowicz

Tak naprawioną dorażnie opone trzeba szybko zdemontować z felgi i wypłukać preparat z wnętrza opony.Bo pózniej trudno go usunąć.

Tak jak kolega wyżej pisał tylko mały otwór w biezniku zakleji,wcześniej musisz wyciągnąć przedmiot który się wbił.

Dobrze jest też ten preparat podgrzać najlepiej na silniku,przed użyciem.

Tytuł:
PostNapisane: 19 marca 2008, 20:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M62B35
Na male dziurki jest ok sasiad jezdzil na tym preparacie przez przeszlo miesiac i nie narzekal (dziennie robil jakies 200-300km) jednak tak jak pisze andrew jak bedzie wieksza dziura to masz lipe a druga lipa jest jak pojedziesz do wulkanizatora zmienic opone, jak sie skapnie ze preparat byl uzywany to moze nie podjac sie wymiany gdyz preparat ten jest caly czas plynny i podczas zdejmowania opony preparat zalewa cala maszyne :P a wulkanizator zaczyna cie jeb... :)

Wybor nalezy do ciebie jesli smigasz po miescie to ok jednak na wypady za miasto stanowczo nie polecam gdyz zdrowa oponka przy wiekszych predkosciach jest razsądniejszaym rozwiazaniem

Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2008, 10:04 
Forumowicz

Czyli nici z pozbycia sie zapasu :P bo mam instalke gazową i ta butla w kole zapasowym wypełnia mi całą przestrzeń a kółeczko musze luzem w bagażniku woźić i przez to przestrzeń robi sie troche mała a co do jazdy to u mnie wygląda to nastepujaco 90% trasa 10%miasto więc skoro takie opinje zrezygnuje z tego a tak swoją drogą to za coś co pomoze tylko w małej dziurce płacić 300zł albo coś koło tego zeby potem jechać na wulkanizacje to zdzierstwo kąpletne jak dla mnie dzieki chłopaki jak by jeszcze miał ktoś coś do powiedzenia to chętnie posłucham :) !!!czyli każdy zestaw naprawczy odpada???

Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2008, 10:13 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Kostek z tym wylewaniem preparatu tak do końca nie jest.On tworzy jednolitą masę w oponie uszczelniając ją.Fakt opona nadaje się potem tylko do wyrzucenia.Miałem raz taki przypadek i środek dosłownie uratował mi tyłek.Po zdjęciu opony była w środku masa z którą zrobić się już nic nie dało.

Tytuł:
PostNapisane: 20 marca 2008, 17:38 
Forumowicz

A dlaczego opona jest juz potem tylko do wyzucenia nie można wyczyścić wymyć wyskrobać czy coś to jest aż takie twarde czy co??

Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2008, 13:44 
Forumowicz

Moje BMW: E36 cabrio
Kod silnika: M52 B28
Ja śmigając po mieście woże ten preparat ze sobą, jak jade w trase to mam dojazdówkę, używaną kupisz na allegro za jakieś 150 zł a zajmuje dużo mniej miejsca w bagażniku.

Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2008, 17:31 
Forumowicz

Wiec te preparaty o kant dupy potłuc i najlepiej dojazdówka???a dlaczego po zastosowaniu preparatu opona do wyrzucenia?? :wstyd: :wstyd: :wstyd: ???

Tytuł:
PostNapisane: 21 marca 2008, 21:29 
Forumowicz

Nie jest do wyrzucenia jeśli ja szybko ściągniesz z felgi.Ten preparat jak jest płynny to można go wodą zmyć,pożniej jak zaschnie może byc problem.
Preparat jest dobry na miasto gdzie szybko znajdziesz wulkanizatora,podwarunkiem że masz pojemnik odpowiednio duży do wypełnienia opony.
Na trase najlepsze jest pełnowymiarowe koło,na dojazdówce szybko nie pojedziesz. :/

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2008, 08:21 
Forumowicz

Dobra chłopaki czyli reasumując co radzicie bo tak jak mówie nie mieszkam w mieście a moja jazda to 90% trasa 10% miasto :rotfl: a chciałbym mieć troche miejsca w bagażu bo zwykła opona z felga zajmuje kosmiczne gabaryty :D !!!Widze ze i tak źle i tak nie dobrze skoro preparat nie jest na trasy na dojazdówce za szybciutko nie pojade więc chyba zostaje mordowanie sie jak do tej pory ze starym kołem :zdziwko: :zdziwko: :zdziwko: ???

Ostatnio edytowano 22 marca 2008, 10:04 przez XyX, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2008, 09:56 
Forumowicz

Moje BMW: E36 cabrio
Kod silnika: M52 B28
ja ci proponuje dojazdówkę, nawet na trasie wulkanizatora gdzieś znajdziesz, tyle że będziesz wolniej jechał.

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2008, 10:08 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Co do skutecznosci preparatu nie jestem przekonany bo nigdy nie mialem okazji skorzystac. Posiadam taki preparat i jezdzac po miescie nie mam ze soba dojazdowki. Na trase staram sie zabierac.

Raz pociachalem opone, zgialem felge i nawet dojazdowka mi nie pomogla bo zlamalem klucz przy odkrecaniu :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 22 marca 2008, 12:20 
Forumowicz

To juz wszystko jasne najlepiej woźić zapas ;) dzięki chłopaki za zangażowanie w mój temat !!!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1