BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 12:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 325 Strzela na benzynie
PostNapisane: 28 marca 2008, 19:17 
Pierwsze kroki

Ludzie ja nie wiem co jeszcze mam zrobić i gdzie pojechać, byłem w serwisie i u gazownika i nic nie pomogło a wręcz przeciwnie pogorszyło się, ten złom strzela nawet na benzynie, poprostu nie da się jeździć tym trupem, skrót bmw sprawdza się w 100% będziesz miał wydatek i to jeszcze jaki, jak wiecie od czego to jeszcze może być piszcie bo ja jestem załamany tym samochodem.

Ostatnio edytowano 1 kwietnia 2008, 20:31 przez Rroobbeerrtt, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, 20:02 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
Witam kolego spokojnie odłącz całkowicie instalacje gazową i zobacz jak zachowuje sie auto ewentualnie podłącz pod kompa najpierw uporządkuj pracę silnika na benzynie wszystko będzie OK ale po kolei.

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, 20:27 
Pierwsze kroki

jak odłącze instalacje to wcale nie będzie jeździł bo na bęzynie nie chce jak depnie mu sie gazu to strzela jak cholera na benzynie, a na kompa nie będe jeździł bo bym zbankrutował 100zł za podpięcie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, 21:46 
Częsty bywalec

Moje BMW: CLS63 AMG
Jak szkoda Ci 100 zl na kompa to niech Ci strzela gratuluje podejscia jak rozwali Ci pare gratow to zmadrzejesz.

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, 21:50 
Pierwsze kroki

wydałem już 500 zł i nic to nie dało. Chyba że ma ktoś jakiegoś znajomego albo sie tym zajmuje i sie dobrze zna to polećcie.

nie przeklinamy. mod.edit.

Ostatnio edytowano 29 marca 2008, 15:40 przez Rroobbeerrtt, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, 21:53 
Częsty bywalec

Moje BMW: CLS63 AMG
Bo zaczynasz ze zlej strony najpierw komputer ktory kosztuje od 50-100zl a pozniej czesci a nie odwrotnie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 marca 2008, 22:01 
Pierwsze kroki

nie sądze byłem w serwisie powiedzieli że to sonda kupiłem wymieniłem pocieszyłem się jazdą 2 dni i spierdoliło się gorzej pojechałem znowy niby świece wymieniłem i jeszcze bardziej zaczeło strzelać na benzynie. Wracając do tego interfejsu to z kąd wezme oprogramowanie do niego,

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 09:08 
Forumowicz

Moje BMW: E34 i E36
Kod silnika: M60 i M50
gazowa oszczednosc :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 14:46 
Pierwsze kroki

Co więcej może się stać oprucz tego że uszczelka jebneła pod błowicą no chyba jeszcze korbowód może wyjść bokiem bloku, ta niemiecka precyzja i nie zawodność. :super:

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 14:48 
Pierwsze kroki

Nigdy więcej nie kupię BMW.

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 15:05 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
Kup sobie opla astre I. To jest tani samochód w utrzymaniu i prosty do napraw.
My ciebie nie zmuszaliśmy do kupna BMW ale współczuje twojej beemce że ty jesteś jej właścicielem...
Założę się że gdybyś sprzedawał ten samochód to za tyle samo co kupiłeś albo więcej, bo chciałbyś na wszystkim zarobić i żeby naprawa się zwróciła.

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 15:19 
Forumowicz

jakiego opla rower se kup to najwyżej łancuch ci strzeli a jak chcesz wyeliminowac całkowicie ryzyko to kup hulajnogę Ludzie kupują 15 letnie samochody walą do nich gaz i narzekają ze coś nie działa kolego koło pietnastolatka to trzeba się nachodzi wymienic prawie wszystko i cieszyc się jazdą klasykiem a jak chcesz zeby sie nie psuło to idz do salonu
Kupił se bemke na podryw ale kolego na ten rok to patrzą tylko prawdziwi fani marki i jak widzą zaworek z tyłu to idą się upic .pewnie jak by ci dac new M5 to tez bys gaz wstawił jak obrażasz markę to tu nie szukaj pomocy

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 15:43 
Rroobbeerrtt, kupiłeś starego trupa, to teraz narzekasz. Do kogo masz pretensje?

kuba napisał(a):
Kupił se bemke na podryw

aczkolwiek bez takich insynuacji proszę :)

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 15:56 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Na początek to gratuluję mechaników, bo takie drobiazgi jak strzelanie na benzynie i gazie, to milion razy czytałem na forum i przeważnie był happy end za pierwszym razem.
Na komputerze tego nie zobaczysz, bo problemy z cewkami się nie wyświetlają. Zacznij od nich, bo kumpel miał identyczny problem w E34 i to była ich wina.

Skorzystaj z wyszukiwarki, bo forum nie istnieje od wczoraj i praktycznie wszystkie typowe usterki/tematy już się tutaj przewinęły, więc nie powinno być problemu ze znalezieniem odpowiedzi.

Poza tym zanim zaczniesz "jechać" po marce, to się zastanów gdzie jesteś...
Kierowcy BMW to spokojni ludzie... ale do czasu. :cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 17:11 
Pierwsze kroki

Po pierwsze to kupiłem bete bo byłem chory na nią już od 3 lat, ten dzwięk silnika 6 cylindrowego i ta sylwetka, starzy nie pozwolili mi kupić wcześniej bmw i kupiłem espero, byłem bardzo zadowolony z tego samochodu i żałuje że go sprzedałem. Po kupnie bmw które było już z gazem co niektórzy piszą że założyłem ja gaz. Teraz jestem już wyleczony z tej choroby BMW.

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 17:18 
Pierwsze kroki

Właściciele niektórych BMW to po prostu oszuści (oczywiście nie wszystkich żeby nikogo nie urazić), ja trafiłem na 2 co ukryli wady, a teraz mi one wychodzą, np zepsuta uszczelka pod głowicą, a może nawet pękniętą głowicą nie wiem, on pewnie dobrze o tym wiedział i miał sumienie ją sprzedać ja bym nie mógł tak, nie jestem mściwy ale jak bym był to bym go pewnie zakopał w lesie. A 2 co kupiłem to nawet telefonu nie odbiera tylko odrazu wyłącza.

Ostatnio edytowano 29 marca 2008, 18:07 przez Rroobbeerrtt, łącznie edytowano 2 razy

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 17:19 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Uszczelka? Czy to taki duży problem? Samą głowicę też można wymienić.

Kupując 325 trzeba być bardzo wyczulonym na wszelkie drobiazgi, bo to najmocniejszy model i raczej nikt nie używa go do jazdy na zakupy czy do kościoła.

Moja rada:
Sprzedaj (z zaznaczeniem że coś w niej nie tak), kup zadbane BMW i koniec. Nie obwiniaj marki za zły stan jednego egzemplarza.
A wcześniej zastosuj się do rad na forum - jak naprawisz, to będziesz miał całkiem przyjemne śmigiełko.

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 17:25 
Pierwsze kroki

Sam tego napewno nie naprawie bo problemy miałem ze zwykłym 2.o bez wanosa a tego z vanosem napewno nie zrobię, trzeba mieć sprzęt do tego, a naprawa w jakimś warsztacie to od 700 do ponad 1000zł.

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 17:36 
Pierwsze kroki

bez obrazy-chwalisz sie czy żalisz???tak czytam ten twój problem i nie wiem czy chodzi ci żeby naprawić autko czy samego siebie...

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 17:42 
Pierwsze kroki

Pisałem wcześniej posty o problemie ale żadnej konkretnej odpowiedzi, co tu teraz naprawiać jak wydałem kupe kasy i teraz okazało się że uszczelka do wymiany a może i głowica bo wszystkie świece są zajdzione jakimś osadem najprawdopodobniej jest to płyn z chłodnicy. A pewnie jak to naprawie jeśli wogóle to pewnie coś nowego wyjdzie.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1