BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 18:17 
Rroobbeerrtt, kto kupuje 325 nie mając kasy na przykładowo:

Rroobbeerrtt napisał(a):
a naprawa w jakimś warsztacie to od 700 do ponad 1000zł.

na taki wydatek w każdym aucie używanym w każdej chwili możesz się naciąć, nie wiem o co marudzisz. Trzeba było sobie kupić 316 o 2 lata młodszą, jeśli chcesz bezawaryjnie jeździć, a że kupiłeś dla dźwięku R6 i mocy zakatowanego trupa tnąc po kosztach zapewne... Zazwyczaj takie auta mają ciężkie życie, ktoś, kto ma pod butem prawie 200PS na pewno z nich nie raz skorzysta.

Rroobbeerrtt napisał(a):
Właściciele niektórych BMW to po prostu oszuści (oczywiście nie wszystkich żeby nikogo nie urazić), ja trafiłem na 2 co ukryli wady, a teraz mi one wychodzą

nie zapominaj, że żyjesz w Polsce, ten problem dotyczy większości samochodów używanych!! czy to BMW, Mercedes, Nissan, czy 1.9TDI.

Rroobbeerrtt napisał(a):
a na kompa nie będe jeździł bo bym zbankrutował 100zł za podpięcie.

Sprzedaj to cudo, albo pójdź do pracy naprawdę, bo nie utrzymasz żadnego samochodu.

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 18:18 
Forumowicz

Drogi Rroobbeerrcie to że kupiłeś autko oczyma a nie z głową to tylko Twoja wina. Zamiast kląć na czym świat stoi jedź do dobrego mechanika. Dobry mechanik po wysłuchaniu Twojej historii sprawdza ciśnienie na głowicy zanim Cię wyśle do sklepu po kupę części które z usterką nie mają nic wspólnego. Ja niedawno miałem podobny problem i jeździłem od magika do magika zanim znalazłem tego odpowiedniego. Okazało się że zawory wydechowe padły. Wymieniłem zawory, szklanki i jeszcze jakieś duperele kosztowało mnie to koło 1000pln ale teraz cieszę się jazdą. Niektórzy magicy kazali mi sondę kupić, a to przepływomierz a to może silnik. Niestety musisz po prosty pojechać do mechanika a nie doktora Wilczura.

Powodzenia i trochę więcej pomyślunku a mniej nerwów

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 18:31 
Pierwsze kroki

..::CZARNY::.. napisał(a):
Sprzedaj to cudo, albo pójdź do pracy naprawdę, bo nie utrzymasz żadnego samochodu.

Akurat pracuje i studiuje ale nie stać mnie opłacić studia i dwie bemki.
pawelhel napisał(a):
Dobry mechanik po wysłuchaniu Twojej historii sprawdza ciśnienie na głowicy

Mierzyłem ciśnienie bo myślałem że są powypalane zawory od gazu i dlatego nie jeździ
1 14
2 14
3 14,5
4 15
5 16
6 16

Tytuł:
PostNapisane: 29 marca 2008, 18:36 
Forumowicz

W takim wypadku nie pozostaje Ci nic innego jak pojechać na komputer. Teraz mi się przypomniało że ktoś już miał podobny problem i sie okazało że to jakiś czujnik. W BMW bez kompa wiele nie zdziałasz ale lepiej pojechać i wiedzieć co jest nie halo niż szukać i wymienić powoli wszystko. Z tego co wiem jest też forum BMW Klub Lublin( może admin się nie obrazi) podejrzewam że są tam ludzie którzy wiedzą gdzie jest taniej albo potrafią zrobić to sami.

Tytuł:
PostNapisane: 31 marca 2008, 11:51 
Forumowicz

Moje BMW: e39 528
Kod silnika: M52B28
Rroobbeerrtt napisał(a):
Po pierwsze to kupiłem bete bo byłem chory na nią już od 3 lat, ten dzwięk silnika 6 cylindrowego i ta sylwetka, starzy nie pozwolili mi kupić wcześniej bmw i kupiłem espero, byłem bardzo zadowolony z tego samochodu i żałuje że go sprzedałem. Po kupnie bmw które było już z gazem co niektórzy piszą że założyłem ja gaz. Teraz jestem już wyleczony z tej choroby BMW.
ja tez mialem espero wczesniej,i tez chorowalem na BmW i mimo tego ze cos ja boli i tez poki co nikt nie wie co jest grane ciesze sie z niej bardzo i nie poddam sie....widzialem co kupuje tak wiec tym samym biore na siebie to zeby ja dorpowdzic do porzadku...espero fakt faktem nigdy mnie nie zawiodlo ale bmw ma w sobie o cos....samochod z klasa....ja wychodze z zalozenia kolego ze widzialy galy co braly...to tyle :|

Tytuł:
PostNapisane: 31 marca 2008, 15:56 
Forumowicz

W takim wypadku nie pozostaje Ci nic innego jak sprzedać BMW, kupić espero i być zadowolonym, uśmiechnętym i spokojnym użytkownikiem marki DAEWOO

pozdrawiam i powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 11:48 
Forumowicz

pawelhel napisał(a):
W takim wypadku nie pozostaje Ci nic innego jak sprzedać BMW, kupić espero i być zadowolonym, uśmiechnętym i spokojnym użytkownikiem marki DAEWOO

pozdrawiam i powodzenia

:rotfl:

a tak na marginesie, Rroobbeerrtt jesli gazowales fure, to zakladaj porzadny gaz a nie jakis shit. Sekwencja by Tobie nie strzelała. teraz masz pretensje do calego swiata, ze nie mozesz jezdzic, gratuluje podejscia :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 13:37 
Forumowicz

Moje BMW: e39 528
Kod silnika: M52B28
emzet napisał(a):
pawelhel napisał(a):
a tak na marginesie, Rroobbeerrtt jesli gazowales fure, to zakladaj porzadny gaz a nie jakis shit. Sekwencja by Tobie nie strzelała. teraz masz pretensje do calego swiata, ze nie mozesz jezdzic, gratuluje podejscia :zdziwko:

kolego ale on juz z tego co pisze bunia juz byla zagazowana....ale chyba widzial co kupuje..nie kazde bmw jest takie jak jego

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 14:59 
Forumowicz

Kolego LAQ chyba jeszcze nie nauczyłeś się czytać uważnie albo cytowanie selektywne Ci nie wychodzi. Na pewno jedno z dwóch :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 18:15 
Pierwsze kroki

Witam
ja ze swoim autem tez mam problemy, na benzynie nie wchodzi na obroty prycha kicha itd, nie pytajcie co wymieniłem bo jest tego sporo, na gazie jakos sie toczy ale pali 15-16L obraty są nie równe raz 1200 a za chwilę 500, nie ma falowania tylko opadają ale auto nie gaśnie, nie strzela, nie szarpie na gazie, natomiast na paliwie dławi się i gasnie na biegu jałowym
wymieniłem:
-przepływkę
-sondę
-świece i przewody
-kopułkę i palec
-krokowiec
-wałek rozorządu i krzywki (spręzanie 12, równiutko na wszystkich cylindrach)
-wszystkie czujniki ( położenia przepustnicy, temp itd)
-wszystkie rury doprowadzające powietrze do przepustnicy
-wszystkie wężyki podciśnieniowe
Byłem na kompie i kazdym razem co innego mówili więc ja frajer wymieniałem to na nowe. Mam e36 1.8+lpg i jestem załamany, wcześniej miałem e30 1,8+lpg i śmigała jak wściekła, żadnych problemów , na gazie i na paliwie było super a ta bunia jakaś popaprana jest. Lubie marka BMW ale po tym co teraz mam z ta [cenzura]. to sie zastanowie przed kupnem nastepnej buni.
Może macie jakiś pomysł co jest nie tak, ja mam wrażenie że ją po prostu zalewa, tak jakby gdzieś ciągnęła lewe powietrze, ale wszystko jest juz 100razy sprawdzane i wyglada na ok. PPPPPPPPPPOOOOOOOOMMMMMMMMMMMOOOOOOOOOCCCCCCCCYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 18:20 
Pierwsze kroki

tuareg32 szkoda ze masz daleko do labiszyna (kuj-pom) gwarantuje ci ze koles moment i by wiedzial co dolega twojej bumce. Moi znajomi tylko tam naprawiaja, ja tam wymienialem cala zawieche, rozrzad (lancuch), koles to fachowiec, ma ponad 70 lat i od ponad 50 jest mechanikiem, moze warto straci na paliwo i jechac tam, cos za cos....

VW LT 40
BMW e-36 318 TDS

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 18:30 
Pierwsze kroki

witam cię Kalyn
podaj jakies bliższe namiary, pewnie pojade jak czas pozwoli, codziennie jak wsiadam do mej buni to aż płakać mi sie chce że ona tak sie męczy, cos ją boli a ja nie potrafie jej pomóc :( , ktos kiedys pisał żeby odmę sprawdzić ale ja jakoś nie wiem gdzie ona jest

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 18:32 
Pierwsze kroki

a tak przy okazji, wiesz co u Ciebie w silniku padło, bo czytałem twego posta i ze prawdopodobnie przytarłeś troche silniczek :szok:

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 18:37 
Forumowicz

łabiszyn i zakład pana Iskry:)?

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 18:38 
Forumowicz

łabiszyn i zakład pana Iskry:)?

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 19:36 
Pierwsze kroki

Tak jak mowisz, nie inaczej :D podskocz do niego, pytaj o tomka, mozesz sie powolac na czarne bmw, zmieniali lancuch rozrzadu ze wszystkimi kolami, przy czym nie zwalali glowicy, wymienili olej (olej byl ich) skasowali komputer, poppawali jedna rurke, wymienili amortyzatory tyl z poduszkami, z przodu laczniki stabilizatorow, nabili klime, odgrzybili, wymienili filtry od klimy i oleju(filtry ich) i wzieli 700zl za wszystko wiec jest git :super: poza tym znaja sie na prawde na samochodach i z czystym sumieniem moge ich polecic!!

VW LT 40
BMW e-36 318 TDS

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 20:08 
Częsty bywalec

Kalyn napisał(a):
Tak jak mowisz, nie inaczej :D podskocz do niego, pytaj o tomka, mozesz sie powolac na czarne bmw, zmieniali lancuch rozrzadu ze wszystkimi kolami, przy czym nie zwalali glowicy, wymienili olej (olej byl ich) skasowali komputer, poppawali jedna rurke, wymienili amortyzatory tyl z poduszkami, z przodu laczniki stabilizatorow, nabili klime, odgrzybili, wymienili filtry od klimy i oleju(filtry ich) i wzieli 700zl za wszystko wiec jest git :super: poza tym znaja sie na prawde na samochodach i z czystym sumieniem moge ich polecic!!

Można dokładniejsze namiary na PW?

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 20:12 
Pierwsze kroki

spoko ale nie dzisiaj bo nie mam telefonu przy sobie, jutro Ci podesle

VW LT 40
BMW e-36 318 TDS

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 20:19 
Forumowicz

LAQ napisał(a):
kolego ale on juz z tego co pisze bunia juz byla zagazowana....ale chyba widzial co kupuje..nie kazde bmw jest takie jak jego

dokladnie, widzialy galy co braly. Nie chce sie wymadrzac, bo wiadomo, ze mozna niektore rzeczy przeoczyc, ale wiadomo, ze jak bierze sie niesekwencyjna instalacje gazu to moze z tym byc roznie.

Tytuł:
PostNapisane: 1 kwietnia 2008, 20:21 
Częsty bywalec

Kalyn napisał(a):
spoko ale nie dzisiaj bo nie mam telefonu przy sobie, jutro Ci podesle

OK, nigdy nie wiadomo kiedy się przyda :hyhy:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1