BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 15:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 2 kwietnia 2008, 08:43 
Forumowicz

rybik napisał(a):
taki jest głupi rynek! stworzony tylko i wyłącznie przez Kupujących, bo sprzedawca (często handlarz) musi zarabiać, więc woli cofnąć licznik, coś zataić i auto pójdzie.

Muszę się z Tobą zgodzić taki rynek stworzyli kupujący wbrew pozorom szkodząc samym sobie. I mnie nie dziwi że sprzedawcy (nie ważne czy handlarze czy osoby prywatne) pewne rzeczy zatajają. Jestem jednak zdania że gdy ktoś się pyta czy warto jechać po autko na drugi koniec polski sprzedający mógłby wykazać trochę zrozumienia i szczerości i powiedzieć że - jednak to chyba nie

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 2 kwietnia 2008, 09:56 
Częsty bywalec

rybik napisał(a):
Zgadzam się w 100%. Jednak z tego co zauważyłem, lepiej nie mówić o tym, że auto miało coś malowane, bo ludzie od razu się od niego odsuwają. Niech sami stwierdzą co było itd.

Czytając ten post cały czas się zastanawiam co ma on na celu. Kilka osób zna właściciela, wie że auto było rozbite i to co w ogłoszeniu jest napisane (mówiąc delikatnie) mija się z prawdą. W podobnych tematach często piętnowane są właśnie tego typu ogłoszenia a tu mam wrażenie, że po cichu dopinguje się tą praktykę bo sprzedającym jest kolega. Co by było gdyby to była nieznana osoba? Pewnie zebrałby niezłe baty. Jak dobrze pamiętam na takie metody jest paragraf. I nie przemawia do mnie to, że kupujący takie coś wymuszają. Kto z was chciałby kupić takie auto a później przekonać się, że jego stan czy przeszłość ma niewiele wspólnego ze stanem faktycznym. Równie dobrze można by było sprzedawać kradzione auto z przebitymi numerami i lewymi papierami a niech się kupujący sam domyśli co jest nie tak. Później kupując samochód trzeba zabierać sztab mechaników, specjalistów, ekspertów, zwiedzać stacje diagnostyczne, ASO itp. itd. Rozumiem handlarzy (sam pracuję w handlu) , że chcą sprzedać towar z jak największym zyskiem ale tu nie przychodzi mi na myśl nic więcej jak tylko HAMSTWO I OSZUSTWO!!!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1