BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 09:12

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2008, 15:49 
Zacna persona forum

Moje BMW: kiedyś było
Nawiązując do tematu, to zamiatam sobie dzisiaj z pracy z 3 cyframi na blacie i wyprzedzam co leci. Nagle doganiam granatowe Mondeo z 2 antenkami. Pierwsza myśl "lewy i lecę", ale zawahałem się. Jadę powoli za nim i nawet mu pod zderzak nie podjeżdżam. Przy podjeździe pod górkę Mondeo zjeżdża na wolny pas ruchu (dla tirów itp) i mnie puszcza chociaż ja wcale nie deptam i nie zbliżam się do niego. Jadę sobie spokojnie dalej. Skręciłem, a on pojechał dalej. Wolałbym jednak nie wiedzieć, co by się stało gdybym tak wyprzedził...

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2008, 20:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
trudno tu teraz powiedzieć jak wyglądała cała ta sytuacja. Ja wczoraj chyba na RMF FM słyszałem o tym przypadku i jestem zdziwiony jedynie wysokością mandatu 5000 PLN!!!! To ogromna kwota pieniędzy!!! Ciekaw jestem jak to wyglądało na żywo, bo to, że tyle punktów dostał to żadna rewelacja. Dla przykładu podam takie coś: wyprzedzanie bezpośrednio przed przejściem dla pieszych na podwójnej ciągłej linii i w rejonie skrzyżowania daje nam 19 punktów (przejście - 9 punktów, podwójna ciągła -5 punktów, rejon skrzyżowania -5 punktów) Ale tyle kasy????????????????????????????????????????????????????????????????

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2008, 20:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e 60
Kod silnika: 530 I
trudno tu teraz powiedzieć jak wyglądała cała ta sytuacja. Ja wczoraj chyba na RMF FM słyszałem o tym przypadku i jestem zdziwiony jedynie wysokością mandatu 5000 PLN!!!! To ogromna kwota pieniędzy!!! Ciekaw jestem jak to wyglądało na żywo, bo to, że tyle punktów dostał to żadna rewelacja. Dla przykładu podam takie coś: wyprzedzanie bezpośrednio przed przejściem dla pieszych na podwójnej ciągłej linii i w rejonie skrzyżowania daje nam 19 punktów (przejście - 9 punktów, podwójna ciągła -5 punktów, rejon skrzyżowania -5 punktów) Ale tyle kasy????????????????????????????????????????????????????????????????

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2008, 20:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
spowodowanie zagrożenia w ruchu drogowym od 300 do 3000 zl jakos tak, dodaj inne przewinienia po 500 za kazde + predkość i sie nazbiera

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 4 kwietnia 2008, 22:37 
Częsty bywalec

Moje BMW: mondeo ghia x
Kod silnika: duratec HE
a mnie ostatnio zawineli panowie niebiescy w srebrnej megane sport, dostalem tylko 2pkt i setke za pasy :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, 12:17 
Pierwsze kroki

To prawda. Do mnie się czepneli za mijanie jakiegoś Tico, który jechał 10km/h o 23:00. Niestety po drodze była ciągła, a oni dodali od siebie, że manewr wykonałem również na pasach i skrzyżowaniu - czemu stanowczo zaprzeczyłem. 15pkt. Czekam od pół roku na wezwanie z Sądu Grodzkiego :-)

KotSylwester napisał(a):
Powiedzmy sobiue szczerze, to mógłbybyć jeden z nas!

Co do podpuszczania przez policję to przecież norma. I tacy ludzie to dla dla mnie frajerzy, którzy najpierw podpuszczają a potem koguty i radocha. :dobani:

Zresztą... podobnie jak matoł policjant, który łapał na radar na łuku (przypominam tą historię po raz enty) i potem że pirat zabił policjanta na służbie. A jak matoł wie że hamowanie na zakręcie jest niebezpieczne, w końcu to jego zawód i łapie tam tych co łamią prędkość....

Podobnie jak z tymi co gonili ok 160km/h pirata po mieście.... jedna osoba zginęła.

Dla mnie to kretyństwo. :dobani:

Pisał do Was kierowca, który czekan na wezwanie w sprawie zdjęcia na Katowickiej :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, 12:21 
Pierwsze kroki

Dodam do mojego przypadku - 23:00 i żadnego żywego ducha na ulicach nie było. Mimo to niebiescy uparcie upierali się przy swojej wersji wydarzeń. Tyle, że nagrania nie mieli...

BTW: po jakim czasie może przyjść takie wezwanie z Sądu Grodzkiego? Te sądy są chyba powołane by szybko rozpatrywać sprawy, nie?

Tytuł:
PostNapisane: 7 kwietnia 2008, 12:38 
Forumowicz

Hmmm gdzies mi sie w jakiejs TV obilo o uszy ze policja ponoc nie moze zbyt dlugo zwlekac z zatrzymaniem ... ponoc przepisy mialy sie zmienic w tym zakresie.

www.3er.pl - Forum serii 3 - Do³¹cz do nas

[you] zobacz moje dziewczynki
Obrazek

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1