BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 12:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Wiarygodny test amortyzatorów
PostNapisane: 15 kwietnia 2008, 11:04 
Forumowicz

witam
Wczoraj pojechałem na stacje diagnostyczna zrobić badania.Auto przeszlo wszystko bez błędu ale amortyzatory przednie do wymiany 27% i 33% .Wszystko bylo by ok gdyby nie to że amory byly w zeszłym roku zmnieniane i zrobilem na nich 20tys dodam jeszcze że są to sachsy.Następnie zadzwoniłem do aso bmw i tam zapytałem czy to możliwe na to miły pan powiedział że wydruk z takiej stacji można wsadzić w ucho.Wiec pojechałem na drugą stacje a tam wykazało coś innego.I tu moje pytanie gdzie i czy można sprawdzic realną wartość amorków.
pozdrawiam

Ostatnio edytowano 15 kwietnia 2008, 20:09 przez bercik2008, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2008, 11:11 
Forumowicz

Moje BMW: e 39
mysle ze dobrej stacji diagnostycznej mozna ufac.tez kiedys pojechalem do jednej i wyszlo mi ze mam prawy przedni amorek 0 % a lewy 32% heh jak to mozliwe ze pokazalo 0???pojechalem na bardziej renomowana stacje i wyszlo 26% i 32% i wtedy wiedzialem juz wszystko ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2008, 12:04 
Forumowicz

ale czy oprócz stacji diagnostycznej ,kiwania samochodu uczucia ze auto zle sie prowadzi jest jakiś sposób na 100procentowe sprawdzenie stanu amorków( zaznaczam ze u mnie auto prowadzi sie dobrze nie mam jakichkolwiek powodów do tego ze amory są złe )

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2008, 12:25 
Zacna persona forum

Podjechac do warsztatu gdzie mają profesjonalny sprzęt do badania spawności amorków ! Na stacjach disgnostycznych robiących przegląd sami pracownicy mówią że te testy są g. warte :) Mi w samochodzie po przebiegu prawie 150tyś pokazuje sprawnośc 70% gdzie nowe powinny miec 75% a sam widzę po zachowaniu samochodu że obecne amorki się nadają już do wymiany.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2008, 20:09 
Specjalista

Cytuj:
jak sprawdzić sprawnosć amoryzatorów e46

Informuję, że następnym razem otrzymasz ostrzeżenie, za nieprzestrzeganie ZASAD dotyczących tworzenia nowego tematu.
W chwili obecnej tytuł tematu został poprawiony

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1