BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 00:37

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 316i Amortyzatory - jakie kupić ?
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 09:58 
Pierwsze kroki

Pnowie prosze o pomoc nie moge znalesc niegdzie jakie musze kupic amortyzatory mam BMW E36 316i M3 1995rok i przednie zawieszenie jest sporo obnirzone i nie wiem jakie mam kupic amortyzatory ;/

Cytuj:
[model???] Amortyzatory M3

Tytułuj tematy zgodnie z ustalonymi
ZASADAMI
Zapoznaj się z nimi jeśli chcesz uniknąć ostrzeżenia

robertbmw

Ostatnio edytowano 13 lipca 2008, 12:21 przez marcinsokol87, łącznie edytowano 2 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 10:50 
Częsty bywalec

marcinsokol87 napisał(a):
BMW E36 316i M3 1995rok

:zdziwko: Ale jak "M3"?

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 11:19 
Pierwsze kroki

no jest to model bmw M3 pojemnosc 1,6l :|

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 11:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36
niema czegoś takiego.

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 11:34 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Kolego, nie ma czegoś takiego. M3 to topowy model serii 3, żaden nie miał silnika o pojemności 1.6, więc nie pytaj nigdzie o amortyzatory do M3 bo sprowadzą Ci nieodpowiednie, a na dodatek impreza pod tytułem "części do M3" do tanich nie należy. Pytaj wszędzie o części do BMW 316 e36.
Jeżeli masz obniżone zawieszenie, to najprawdopodobniej potrzebujesz amortyzatorów o skróconym skoku. Poszukaj tutaj: www.weitec.pl, ewentualnie skontaktuj się z użytkownikiem tego forum o ksywce stones1, on ma sklep, może Ci coś znajdzie u siebie.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 11:37 
Częsty bywalec

maaaad napisał(a):
jeżeli masz obniżone zawieszenie, to najprawdopodobniej potrzebujesz amortyzatorów o skróconym skoku.

Zalezy jeszcze o ile? Bo jest tez opcja, ze masz amorki standardowe tylko sprezyny nieco krotsze.

http://www.youtube.com/watch?v=CQcVJsNxPNs

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 11:39 
Pierwsze kroki

Panowie nie znam sie na tyle na samochodach BMW zeby jakos z wami sie spierac ale tak jak mowilem samochod ma fabryczne oznaczenia M3 z przodu na glilu ma zamocowany znaczek firmy AC Schnider jesli nie przekrecilem nazwy tlumik caly oryginalny i nie brzmi jak zwykly a pozatym zawieszenie niskie a na amortyzatorach widnieje juz slabo widoczne ale widoczne logo BMW wiec nie wiem o co juz chodzi bo jak juz mowilem silnik pojemnosci 1.6l :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 11:55 
Zacna persona forum

Panowie nie znam sie na tyle na samochodach BMW zeby jakos z wami sie spierac ale tak jak mowilem samochod ma fabryczne oznaczenia M3 z przodu na glilu ma zamocowany znaczek firmy AC Schnider jesli nie przekrecilem nazwy tlumik caly oryginalny i nie brzmi jak zwykly a pozatym zawieszenie niskie a na amortyzatorach widnieje juz slabo widoczne ale widoczne logo BMW wiec nie wiem o co juz chodzi bo jak juz mowilem silnik pojemnosci 1.6l :kwasny:

O to że masz BMW E36 316 a nie M3

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 12:28 
wiec nie wiem o co juz chodzi

o to, że bzdury piszesz. jeśli masz inne zderzaki, to masz może conajwyżej m-pakiet.

wybacz, ale Twoje auto koło M3 nawet nie stało. to, że ktoś ponaklejał znaczków M3, to i ja sobie na czoło mogę nakleić M3 i też będe emtrójką? poza tym, znaczki od M na 316 to wieś, fabryka tego nie zakładała. więc jak je możesz, pozdejmuj.

na Twoim miejscu podjechałbym do jakiegoś speca w warsztacie i niech zobaczą co tam jest.

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 12:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e30
Kod silnika: m10B18
Garaż: e30 316 '87
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168435
A może masz m-pakiet? Jakie masz zderzaki na przykład? Jakie wnętrze?

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 13:01 
Pierwsze kroki

..::CZARNY::.. napisał(a):
wiec nie wiem o co juz chodzi

o to, że bzdury piszesz. jeśli masz inne zderzaki, to masz może conajwyżej m-pakiet.

wybacz, ale Twoje auto koło M3 nawet nie stało. to, że ktoś ponaklejał znaczków M3, to i ja sobie na czoło mogę nakleić M3 i też będe emtrójką? poza tym, znaczki od M na 316 to wieś, fabryka tego nie zakładała. więc jak je możesz, pozdejmuj.

jest znaczek M3 ale nie ma obok oznaczenia 316i wiec nie wiem o co c chodzi mam ochote mic ten znaczek i nie zdejme go bo jak sam powiedziales kazdy moze soebie taki naklejic :P

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 13:07 
Pierwsze kroki

a tak po za tym "CZARNY" bedac moderatorem chyba wiesz po co jest takie forum ?? zeby pytac i rozmawiac wiec nie mow mi ze bzdury pisze napisalem wyzej ze nieznam sie jakos specjalnie na BMW wiec zapytalem zeby czegos sie dowiedziec.

A tak na marginesie zauwazylem juz nie tylko na tym forum i nie tylko w tematyce samochodow ze czesto bywa tak ze jest ktos chce sie czegos dowiedziec bo nie umie znalesc czegos to odrazy pisze sie tamat byl juz albo poprostu jedzie sie po kims i nie zebym czul sie pojechany ehhe bo tu akurat jest nie najgorszy klimat jesli chodzi o forum ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 14:18 
Zacna persona forum

a tak po za tym "CZARNY" bedac moderatorem chyba wiesz po co jest takie forum ?? zeby pytac i rozmawiac wiec nie mow mi ze bzdury pisze napisalem wyzej ze nieznam sie jakos specjalnie na BMW wiec zapytalem zeby czegos sie dowiedziec.

A tak na marginesie zauwazylem juz nie tylko na tym forum i nie tylko w tematyce samochodow ze czesto bywa tak ze jest ktos chce sie czegos dowiedziec bo nie umie znalesc czegos to odrazy pisze sie tamat byl juz albo poprostu jedzie sie po kims i nie zebym czul sie pojechany ehhe bo tu akurat jest nie najgorszy klimat jesli chodzi o forum ;)

Co innego niewiedza a co innego ignorancja chłopaku... Chyba wiesz jakie kupiłeś samochód ? A jak nie wystarczy w dowód zajrzec.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 15:00 
wiec nie mow mi ze bzdury pisze

no a czym jest stwierdzenie 316i M3? czystą bzdurą, nie ma czegoś takiego!

Cytuj:
nieznam sie jakos specjalnie na BMW wiec zapytalem zeby czegos sie dowiedziec.

więc Ci odpowiadam, czegoś takiego NIE MA jak 316i M3. M3 to wyczynowe wersje "trójek", w E36 były 3.0 i 3.2,czyli 2x jak 1.6 i moc 3x większa. Z Twoją 316 wspólną ma praktycznie tylko wygląd, mechanicznie to coś zupełnie innego.

ze jest ktos chce sie czegos dowiedziec bo nie umie znalesc czegos to odrazy pisze sie tamat byl juz albo poprostu jedzie sie po kims i nie zebym czul sie pojechany ehhe bo tu akurat jest nie najgorszy klimat jesli chodzi o forum ;)

:przestraszony:

czy ja napisałem, że jesteś jakimś skończonym frajerem czy coś? obraziłem Twoją mamę? Napisałem, że znaczek o niczym nie świadczy, każdy go sobie może przykleić.

Już kilka osób Ci pisało, że NIE masz M3, a Ty dalej się upierasz i piszesz, że to jest M3 316i, przejrzyj sobie wątek. Albo inaczej. Nie masz 316, albo masz M3. Sam już nie wiem.

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 15:25 
Częsty bywalec

nieznam sie jakos specjalnie na BMW wiec zapytalem zeby czegos sie dowiedziec.

Może na początek coś do poczytania http://pl.wikipedia.org/wiki/BMW_M3

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 15:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
zeby pytac i rozmawiac wiec nie mow mi ze bzdury pisze napisalem wyzej ze nieznam sie jakos specjalnie na BMW wiec zapytalem zeby czegos sie dowiedziec.

Piszesz bzdury i juz!
Forum jest po to zeby pytac i rozmawiac ale jakbys zdazyl zauwazyc masz pod nickiem napis "Poszukaj zanim zapytasz" dodatkowo obowiazuje regulamin forum, z ktorym podejrzewam, ze sie nawet nie zapoznales.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 16 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1