BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 12:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Pytania dotyczące zakupu
PostNapisane: 15 kwietnia 2008, 13:32 
Pierwsze kroki

Witam
przeczytalem mase postow i od tego az zrobil Mi sie metlik w glowie zatem prosze o nie odsylanie do wyszukiwarki

Otoz:

Mam ciezkie zadanie:) poszukuje e46 coupe. Zastanawiam sie nad wyborem silnika
Ogladalem kilka 330ci ktore byly po jakis tam kolizjach.Jednak zastanawiam sie czy z taka moca silnika nie bedzie jakiejs karuzeli.
Dysponuje ok 40-50 tys+dodatkowe koszty na oplaty(ac,oc,nw)
Ciezko znalezc informacje odnosnie kosztow exploatacji 330ci.Paliwo ok wiem ze to pali.Nie wiem czy nie jestem w bledzie ale sadze ze przy 180-190 na autostradzie spalic moze ok 10-11??? prosze Mnie uswiadomomic,bo wiem ze miasto ok 13-15.O gazowaniu nie ma mowy chyba ze sytuacja rodzinna Mnie do tego zmusi:)
Zastanawiam sie nad silnikiem r6 :) czyli do 2 do 3.0 , mki nie:) (chodzi o niezawodnosc jak i stosunek spalania do mocy)
Mozecie doradzic?
Skrzynie lepiej automacik czy manual(chodzi o spalanie i roznice w odejsciu-wasze opinnie) nie widzialem zadnego ze skrzynia SMG:) zapewne sa bardzo drogie?
Kazda informacja bedzie cenna
ps autko z reguly bedzie sluzylo do bardzo dalekich tras jak i na codzien podjechac to tu to tam

Ew, jakies informacje na co zwrocic uwage przy zakupie
z gory dzieki chlopaki

Ostatnio edytowano 15 kwietnia 2008, 20:02 przez kedar, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2008, 14:27 
Forumowicz

Ja mma 318 Cupe z silinikiem 1895cm3 i pali mi to po miescie lekka noga 11,5L/100km z ciężko się nie bawiłem bo mam auto 1 tydzień :D ale myślę, że pociągnie ze 13, 14 na 100

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2008, 15:46 
Częsty bywalec

Słuchaj zagadaj do DZIKUSA.On wszystko ci powie na temat tego silnika.Z tego co z nim rozmawiałem pali mu ok 12,5.I z tego co zdarzyłem zauwazyc nie jezdzi jak emeryt :hyhy: Nigdy nie słyszałem o wiekszych awariach tego silnika poza jakimis pierdułkami.Ja mam 330d i jest napewno zdecydowanie bardziej awaryjny.Ja osobiscie bym brał automat o ile samochod bedzie w dobrej formie a 300tys.km.Ale DZIKUS albo LESIO wtajemnicza cie napewno dokładniej ;)

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2008, 16:45 
Pierwsze kroki

dzieki chlopaki:)
Nie wiem czy po rozmowie ze Mna nie bedzie musial na jakies leczenie sie udac;) bo mam duzo pytan:) podpisaliscie na niego wyrok smierci;) przez zanudzenie;) hehe

Ktos sie czy zawieszenie jest takie samo w 320ci i 330ci?bo wiem ze w 330ci mozna min 17stki wstawic:P jak to sie tyczy innych podzespolow?

Tytuł:
PostNapisane: 15 kwietnia 2008, 22:07 
Częsty bywalec

zawieszenie jest inne,hamulce tez.

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 17:34 
Pierwsze kroki

dzieki ,dzieki:)
Rozumiem ze zawieszenie,hamulce itd sa duzo lepsze ale zapewne ze 2xdrozsze(tylko orientacyjnie chce wiedziec bo duzo jezdze, nie ze skapie;) )
teraz mam tylko dylemacik odnosnie skrzyni:)
W plocku stoi lalka ale ma elektrycznie blokowany tylni most i to mnie zastanawia:) normalne wyposarzenie?

Tytuł:
PostNapisane: 16 kwietnia 2008, 22:12 
Częsty bywalec

kedar napisał(a):
ale ma elektrycznie blokowany tylni most i to mnie zastanawia:) normalne wyposarzenie?

:szok:

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 14:20 
Forumowy terrorysta

W kwocie 50 tys zł dostaniesz spokojnie model po lifcie , wiec nie bedzie juz 6R 2.0. Najmniejszy 6R to 2.2/320i ( 2.0 to 4R/143KM/318i). Co do spalania 320i/325i/330i lepiej kupic mocniejsze auto, bo w miescie pala podobnie, a w trasie przy szybszej jeździe 330i bedzie ekonomiczniejsze - co dla 2.2 jest szczytem mozliwosci, to dla 3.0 jest relaksem.
Osoboscie wybralbym skrzynie manual - kompletne sprzeglo z robocizna 1300/1500 zl i jest spokoj na dobrze ponad 100 tys km, natomiast jak sie automat zacznie psuc to naprawy ida w tysiace zlotych. Przed zakupem sprawdzic mozna czy auto bylo bezwypadkowe, a stan techniczny, cóż - jakie auto sie kupi, to sie okaże dopiero podczas codziennej eksploatacji.
Polecam sportowe fotele z podparciem lędzwiowym, sa rewelacyjne ;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 14:51 
Częsty bywalec

renoraines napisał(a):
W kwocie 50 tys zł dostaniesz spokojnie model po lifcie

Kupic moze kupi ale wszystko zalezy od stanu.Kupic nie jest problem :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 16:43 
Pierwsze kroki

Jak te fotele sie nazywaja?

Tez mysle ze za 45-50 to juz spokojnie kupie jakas fajna zabaweczke.Jesli nie w kraju to polece gdzies dalej,to dla Mnie nie bedzie problem.Z tym stanem tez nie ma co przesadzac, nie bede tym jezdzil do smierci;) no ale kto tam wie;)
W tym tyg wypadlo Mi pare spraw i nie dam rady pojezdzic po autkach:( ale caly nastepny tydzien mam wolny wiec mysle ze pokaze co za laleczke kupilem;)

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 16:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 123d 850 F10
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=98534&start=0
kedar napisał(a):

ortopedyczne albo komfort

Tytuł:
PostNapisane: 17 kwietnia 2008, 18:58 
Forumowy terrorysta

BMW2004 napisał(a):
renoraines napisał(a):
W kwocie 50 tys zł dostaniesz spokojnie model po lifcie

Kupic moze kupi ale wszystko zalezy od stanu.Kupic nie jest problem :kwasny:

Trzeba kupowac auto bez emocji, a wysoka cena nie jest odzwierciedleniem jakosci, nie szukajac daleko przyklad http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=22904

DarPiet napisał(a):
kedar napisał(a):

ortopedyczne albo komfort

Otoz nie, mam na mysli fotele sportowe opcja ''Sportsitze'' wygladaja tak http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4975917 , a to są standardowe fotele , skora to opcja oczywiscie, http://www.allegro.pl/item344540343_pie ... ifcie.html ( pomijam kolorystyke, pojemnosci tych aut itp, chodzi tylko o ksztalt foteli )

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2008, 22:38 
Pierwsze kroki

Witam
Dzien pierwszy minal:)
Kurcze, jedna Mi podkupili spod nosa prawie bo juz jechalem:P wrrr:) Ciekawe ktory to;) bede obserwowal forum ;) napewno ktorys sie przypucuje ze kupil takie cacko;) hehe

Mam duzo do myslenia bo znalazlem srebna z 2000roku 3.0 ci... przebieg 150 chyba tys no i...Jest obita ale wlasciciele szczerzy do bolu:) oferta prywatna.samochodzik laski..sprzedaje bo dziecko.Mhy ale maska nie rowno lezy tzw szpara jest z prawej
Mowi ze poduszki sa ale auto niby cale bylo obite...
Z przodu jak otwierasz maske ta czesc metalowa gdzie jest gril wymieniona i napis e 46...wiec nawet tego nie chcieli ukryc

Moze ktos sie orientuje czy po takim uszkodzeniu mozliwe ze poduszki nie wyskoczyly?

Tylnie lozysko do wymiany.Olej filtry pasuje zmienic(jaki to koszt?ktos wie?) malo nia jezdzila...i duzo stala.Tu sie cos wymienia co 70-80tys?bo chyba lancuch jest???Dzis ponoc zapalila sie kontrolka servis i jutro maja podjechac.Dziwne? Przednia felga do roboty...jest prosta ale gleboko uszkodzona(po tamtym wypadku)czy prosta sprawdze jeszcze.Drobne poprawki lakiernicze...klima nabita jest...
Sory ze takie malo tresciwe pisanie ale jestem zmeczony i ciezko Mi zebrac mysli

Musze sie z tym przespac ale prosilbym o porade.Czy kupic takie autko i negocjowac cene czy szukac czegos innego?Cena wstepna 42.900... troche przy duza...dzis pogadalem to 40 powiedzialem ze max moge dac.Zastanawiam sie ile dac za takie autko??
Zwrocic na cos uwage?Dodam jeszcze ze to nie handlarze...

ps skora itd jest

Tytuł:
PostNapisane: 21 kwietnia 2008, 22:41 
Pierwsze kroki

sory za drugi post ale cos nie moge edytowac...nie wiem co sie spier:P

Dodam ze ma ksenony..zapomialem sprawdzic czy ma te spryskiwacze do nich czy poprostu te chinskie wstawione:P

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2008, 11:54 
Forumowy terrorysta

Drogo jak za taki potrzaskany wozek i nie wiadomo czy cos jeszcze nie wyjdzie podczas eksploatacji.
Moze to http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4330016 lub http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C4934051 (znalezione w necie, nie znam tych aut osobiscie )

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2008, 13:51 
Pierwsze kroki

Po obejrzeniu paru autek poprostu spadlem na ambicjach:) Silnik biore pod uwage nawet mniejszy jesli bedzie ciekawe auto...
Bede dzwonil jeszcze tam do ostr wlkp ale kurcze daleko...Chodzi o to ze wzialbym ze soba blacharza/mechanika na ktorym wiem ze moge polegac.Nie wiem czy bedzie mu sie chcialo jechac az taki kawal drogi...
Jesli chodzi o to autko ktore wczoraj ogladalem jestem pewien ze z ceny zejda duzo nizej.Tylko sie zastanawiam czy jest sens brac takie autko,ten w ostrowi wyglada ciekawie...ale ten co wczoraj ogladalem tez wygladal w ogloszeniu ciekawie! Nie wie ktos ile kosztuje podpiecie autka pod komputer i sprawdzenie go od strony elektroniki? np okolice wawy?legionowo?
Nie wiem czy nie uraze ich cena np 34 tys
Moze ktos odpowiedziec na pozostale pytania?

Dzis juz nie dam rady nigdzie jechac.Wyrusze na lowy jutro...

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2008, 14:16 
Częsty bywalec

Widzisz a mowiem ci ze znalesc rodzynka to sztuka.Ja bym nie brał auta z przejsciami.Z tym samochodem co go opisałes to cos mi nie gra ogolnie.A znowu jak kupisz z mniejszym silnikiem to po miesiacu ci znowu bedzie mało i bedziesz załował.Poczekaj moze cos sie trafi w twoim zakresie pienierznym. :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2008, 14:42 
Forumowy terrorysta

Moze to http://www.allegro.pl/item344416164_bmw ... dkowa.html Diagnostyka komputerowa koło 200 zł, Wawa to drogie miasto ;)

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2008, 15:03 
Częsty bywalec

renoraines napisał(a):
Moze to http://www.allegro.pl/item344416164_bmw ... dkowa.html Diagnostyka komputerowa koło 200 zł, Wawa to drogie miasto ;)

Tylko ze to jest 320ci a wiesz dobrze ze miedzy 320ci a 330ci jest przepasc co do osiagów

Tytuł:
PostNapisane: 22 kwietnia 2008, 16:22 
Pierwsze kroki

Zdaje sobie sprawe co do osiagow:) ale lepszy rydz niz nic;)

Panowie!! Jak to jest z tymi ksenonami:)? Na wiekszosci stronek sa ksenony ale ani widu ani slychu spryskiwaczy:) Powinny przeciez byc?? Czy to jest tak ze krasnolodek wyskakuje spod maski psiuka i sie chowa:)?

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 26 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1