mnowak napisał(a):
el Presidente napisał/a:
Alez mnie bawia komentarze na temat nowego nabytku Marcina. Wiele rozmow odbylem z nim na temat wyboru nowego auta, BMW odpadlo miedzy innymi ze wzgledu na...brak prestizu. Nie oszukujmy sie, ceny nie tak dawno jeszcze nieosiagalnych aut bardzo spadly, jakimze to prestizowym autem jest w tej chwili e39? Do nabycia za 15-16 tysiecy zlotych, doklada sie zderzaki z laminatu, chinskie felgi i juz mozna adorowac kolezanki z sasiedniej wioski. Widzial ktos W210 po chamskim tuningu? Nie, bo o ile wielu osobom (z forum rowniez jak widze) marka mercedes kojarzy sie z niemieckim emerytem badz polskim wlascicielem budy na bazarze, to w moich i Marcina okolicach (tereny przygraniczne) jest to marka czesto wybierana przez ludzi mlodych, za to zawsze majacych dobry gust. Do Mercedesa wklada sie ladne felgi (AMG, Brabus, oryginal MB) i nie trzeba nic poprawiac. Porownywanie e36 ze swoja stylistyka z lat 90/91 oraz W210, ktory podczas premiery w 95 roku zaszokowal stylistyka, jest nie na miejscu. Sa gusta i gusciki, ale ten model jest zawsze ponadczasowo piekny, nie znam nikogo kto sprzedalby okulara i powiedzial ze jest to jego ostatni mercedes. Zapraszam na przejazdzke, porownanie komfortu nie tylko z e36, ale nawet z e39. Marcin jest czlowiekiem w moim wieku, z pewna pozycja spoleczna, dobrym zawodem - ten model pasuje do tego typu ludzi.
Opowiesci ze MB skonczyl sie z modelem 124 to cytowanie spoconych taksowkarzy, ktorych nie stac na nic wiecej niz ich 20letni 200d. Sa to po prostu inne auta, moze faktycznie kaprysne (beznadziejne CDI), ale akurat benzynowy silnik 320 to silnik bezobslugowy. Ot, zmienic olej co jakis czas
Mimo calej mojej milosci do marki BMW, moim nastepnym autem bedzie W211.
Zostaniesz pojechany kolego bo ludzie na forum BMW maja klapki na oczach tylko na ta marke i liczy sie tylko to. Reszte inne to syf kiła i mogiła. Ja dodam jeszcze ze do e39 za 15 tys wstawic lampy z białym kierunkiem DEPO podroby przod lampy ALA angel eyes z firmy CHOLLA Made in China i juz maja nowszy model ktory tu mozna porownac z ta E klasa. takie wlasnie sa opinie dlaczego nie 5 czy 7. Ta E klasa jest ponadczasowa i zawsze bedzie dobrym autem. A e36 to seria 3 - najmniejsza . siedzisz jak kroliczek za kirownica. ciasno twardo i kompletnie nie mozemy porownywac tego do MB. Fakt faktem ze projektanci w 90 roku dokonali czegos niesamowitego bo e36 bylo super ladnym i udanym autem ale porownywanie go do MB to cos smiesznego. A dlaczego nie kupil 7 ?? Bo u nas jest ich pełno i chce sie nimi zygac, dlatego padlo na cos innego akuratnie MB, a jego młodziezowe e36 pomimo dobrego stanu kompletnie nie pasowalo do jego osoby i nawet zalozenie rodziny wiec potrzebne wieksze auto - wiek tu nie ma nic do gadania , bo BMW tez jezdza starsi panowie podobnie jak stereotyp ze MB to dla dziadkow , emerytow, tak BMW to dla dresow, koksiarzy , szpanerow.
Swoja wypoawiedz najpierw skieruje do kolegi
el Presidente, a jaki tam okular prestizowy tak samo jak e39 moze sluzyc tak jak napisales do adorowania kolezanek z sasiedniej wioski, tak mi ten model merca kojarzy sie z moim sasiadem (ok 70lat) ktory leje najtanszy olej jadalny z tesco do swojego okulara w dieslu i cieszy sie ze jezdzi za grosze i silnik nadal chodzi. merce sa rowniez wies tjuningowane np przyczepiane sa podkowy na atrape, albo 15 naklejek wyszczegolniajacych kazdy element wyposazenia na bagazniku, pozakladane chlapacze. przykladow mozna mnozyc zarowno w stosunku do BMW jak i Merca. Dla mnie to wlasnie BMW jest synonimem prestizu a jesli juz Merc to tylko SEC ktory uwazam za perelke swiatowej motoryzacji.
Marcinie dokonales swiadomego wyboru, jak to sam okresliles zdradziles marke, i zycze Ci zebys bezproblemowo urzytkowal swojego Mercedesa i mam nadzije ze nastanie jeszcze czas kiedy zamienisz to auto np na e38 w rownie idealnym stanie
Cytuj:
mnowak
oraz inni nazekajacy na brak miejsca w e36 to troche was nie rozumiem, ja mam ponad 200cm wzrostu fotel mam wyregulowany tak zeby zachowac poprawna pozycje za kierownica, miesci sie za mna spokojnie osoba niskiego wzrostu, fotel moge spokojnie odsunac jeszcze do tylu oparcie opuscic na lezaco. wcale nie czuje sie ciasno, a ze twardo to plus. a stwierdzenie ze e36 jest smieszne w stosunku do Merca troche mnie dziwi.

Because life is too short to drive boring cars.