BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 19:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Xenon - światła opadają na Dziurach
PostNapisane: 4 maja 2008, 19:30 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
Witam!! szukałem ale nie znalazłem podobnego tematu wczoraj zauwazyłem ze gdy przejade po nierownej drodzie dziury itp.. swiatła opadaja jak by cos nie trzymalo je na swoim miejscu. Oczywiscie samopoziomowanie Lamp działa !! gdy odpale samochod wlacze swiatła to sie podniosa ustawia tak jak powinny byc i wtedy swieca daleko ale gdy wjade w dziure siwtała opadaja i swieca pare metrow przed maska Co to moze byc pomocy !! :( :( :(

Ostatnio edytowano 14 lipca 2008, 23:29 przez Chmielu, łącznie edytowano 3 razy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2008, 19:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Połamane masz regulatory :/ ale z tego co wiem to nie ma w lampach po lifcie tych regulatorów dostępnych w ASO :(

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2008, 19:42 
Zacna persona forum

biały napisał(a):
po lifcie tych regulatorów dostępnych w ASO
Nieeee biały, nawet mnie nie strasz !!!! Tylko nie nowe lapmy !! :mur: :mur: :mur: :szok: :szok: :przestraszony: :cenzura:

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2008, 20:09 
Pierwsze kroki

czesc po prawej stronie na wachaczu powinien byc regulator poziomowania, wlacz swiatelka i nacisnij na prawy blotnik wtedy bedziesz wiedzial co nie tak. pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2008, 20:11 
Przyjaciel forum

Chmielu, jak ruszysz tą gumą od żarówek z tyłu lampy i to rusza się tzn. że regulatory do d....

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2008, 20:21 
Forumowicz

Chmielu,na allegro widziałem do kupienia te mocowania przed i po lifcie.Cos ponad 100zl.

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2008, 20:25 
Przyjaciel forum

w ASO przed liftem kosztują 59zł :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2008, 20:25 
Zacna persona forum

andrzej3510 napisał(a):
Chmielu,na allegro widziałem do kupienia te mocowania przed i po lifcie
no wlasnie w tej chwili zobaczyłem link http://allegro.pl/item351025782_bmw_e39 ... atory.html To napewno to?? Ale ciezko jest to zalozyc ?? :kwasny: :kwasny: nie chce bumerkowi krzywdy zrobic :/ wole zaplacic niz spiepszyc zna ktos jakis magikow w okilicach Wrocławia zwykly elektromechanik poradzi sobie z tym ??

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2008, 20:27 
Przyjaciel forum

Chmielu, po lifcie trzeba rozklejać lampy :/

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2008, 20:33 
Zacna persona forum

Ja pier......... !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :przestraszony: :przestraszony: czyli piekarnik te sprawy Zaden mechanik sie tego chyba nie podejmie :zalamany: :zalamany: :zalamany: no trudno beddzie trzeba probowac samemu Ale jak beda lampy parowac :/ :zalamany: :zalamany: :zalamany: :mur: :mur: :cenzura: :wsciekly: Ktos to robil ?? Duzo jest kombinowania ??

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2008, 02:54 
Forumowicz

Ja to robilem.Przednie klosze musisz zdjac, a one siedza na taki silikon nie schnacy.I nie dawaj to zadnemu mechanikowi ani elekrtykowi!!Oni robia na szybkiego.Bo Ci spierdziela robote i lampe pokalecza!!!najlepiej powolutku samemu albo dac komus kto jest bardzo dokladny i lubi takie precyzyjne roboty ;) oczywiscie najgorsze jest rozebranie lapmy,bo wymiana regulatorow i zlozenie to juz pikus przy tym.Jak bedziesz juz skladal ten klosz przedni to najlepiej uzupelinij(czyli dodaj) jeszcze jakiegos silikonu,a najlepiej takiego samego srodka nie schnacego zeby nie bylo przeplywu powietrza i lapmy nie rosiały potem.Jak sie boisz kupic z allegro to jest ta czesc do kupienia w aso pod numerem 7 http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=63&fg=05
musisz im pokazac w aso na rysunku i podac ten numer 7 ze to jest to bo te głąby oczywiscie nie wiedzą :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2008, 15:50 
Zacna persona forum

Witam ponownie juz usterka naprawiona !! Jest co opowiadac!! pojechałem do zmigrodu na wymiane regulatorow lamp po Liftingu chlopaki mnie tak mile zaskoczyli :hyhy: :zdziwko: :zdziwko: :rotfl: zaczeli wykrecac lampe wszystko sprawnie blyskawicznie (naprawa jednego klosza 50zł ;) Regulatory tez maja 100zł komplet na jedna strone) poszli za 20 min lampa spowrotem zlozona i wyczyszczona nawet szklo lekko spolerowali:hurra: teraz wygladaja jak nowe ;) za chwilke okazalo sie ze w drugiej lempie tez pekl jeden regulator to powiedzieli ze wymienia mi drugi za 50zł !! czyli cala naprawa 200zł w dwoch lampach razem z regulatorami !! :hyhy: :hurra: w trakce roboty zapytal sie czy mam w schowku latarke ja mowie ze nie :zdziwko: a on no bo mam i moge ci sprzedac za 20zł !!!!!!!! a ja ok dawaj !!!!!!!!!! :hurra: :hurra: :chytry: po calej wymianie dokreceniu wspominam ze mi ringi licho swieca zajrzal tam i mowi aaaa bo masz lipne zarowki zaraz ci wymienie ;) :hyhy: :hyhy: :rotfl: :hurra: :hurra: :cool: przyniusl cala ta oslonke razem z zarowka i wymienil, po ogldanieciu jak pieknie swieca stwierdzil ze mam inne zarowki wsadzone w kierunkowskazy :hyhy: i to mu sie nie podobalo tez mi wymienil :hyhy: :] i mowil aaa jak tak to wsadze ci tez w dlugie orginalne zarowki takie jak powinny byc :zdziwko: :zdziwko: za to wszystko zaplacilem 230zł !!! Naprawde polecam dobrze robia i szybko ;) (zajmuja sie oswietleniem w kazdym BMW) wymiana lamp pzrerabianie na ringi sklejanie naprawianie itp.. NAPRAWDE POELCAM !! ;) jak ktos bedzie zainteresowany dam tel na priv ;)

Ostatnio edytowano 11 lipca 2008, 15:53 przez Chmielu, łącznie edytowano 1 raz

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1