BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:13

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Kubica w sezonie 2009: BMW? Ferrari? A moze Renault?
PostNapisane: 4 maja 2008, 23:09 
Forumowicz

Ostatnio niemiecki BILD poswieca troche wiecej czasu na pozytywne pisanie o Robercie. Juz na wstepie zauwazyli (nareszcie) ze Robert jest najwieksza niespodzianka F1. Cytuja samego Berniego Ecclestone'a ktory powiedzial "on jest z wyscigu na wyscig coraz lepszy, Jeli bylbym szefem jakiegos teamu chcialbym go zatrudnic".
Jak wiadomo Bernie zaczynal kariere w F1 jako kierowca pozniej odkryl ze jednak ma wiekszy talent menadzerski. Zostal menadzerem m.in Johena Rinda pozniej kupil team Brabhama, a teraz wiemy kim jest wiec raczej facet wie co mowi:-)
Co pisza dalej w BILDzie? Robert ma kontrakt do konca sezonu 2008 z mozliwoscia przedluzenia i Mario Theissen chcialby miec Kubice w 2009 ale to wiaze sie z podwyzka zarobkow. Bild szacuje ze Robert zarabia 1/4 z 10 milionow ktore kasuje Nick a jezdzi zdecydowanie lepiej. Ukonczyl 3 z 4 rozegranych GP i za kazdym razem przed heidfeldem. W samych kwalifikacjach jest 4-0 dla Roberta. Najpowazniejszymi rywalami BMW o Kubice sa Renault i Ferrari. Renault raczej ma marne szanse na podpisanie kontraktu z Robertem bo ich bolidy sa wyraznie gorsze od BMW. Co innego Ferrari. Maja znakomity bolid i daja wieksze szanse na wygrana. Dodatkowym atutem dla Roberta jest to ze biegla mowi po wlosku twierdza redaktorzy BILDa.
Czy wiec nasz Robercik odejdzie do czerwonych? Czy BMW skusi go jakims duzym kontraktem?

www.3er.pl - Forum serii 3 - Do³¹cz do nas

[you] zobacz moje dziewczynki
Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2008, 23:36 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
Gero, ze ty bildem sie sugerujesz :)
ja raczej nie wierze a nawet nie rozpatruje tego co takie gazety pisza. co pisali o vettel'u itp a nie ma co robic podsumowania sezonu po 4 wyscigach, do konca sezonu jeszcze baaaaardzo daleko. osobiscie bym chcial zeby robert zostal w bmw bo teamem ktoremu kibicuje jest i bylo zawsze bmw (odkad wrocilo do F1). ale fakt ferrari moze chciec roberta w swoim teamie bo wlosi go bardzo lubia a i jezdzi dobrze. zobaczymy, puki co trzymam kciuki bo sezon dlugi i moze sie wszystko zdarzyc, oby jaknajlepiej dla roberta.

a tak na marginesie w zeszlym roku robertowi nie szlo, byl wyraznie gorszy niz nick ale zawsze po nieduanym wyscigu gazty protale sie rozpisywaly co poszlo nie tak, ze to nie wina kierowcy. no a z nikiem moze byc tak samo, tylko po co by mialy o tym pisac polskie media :) moze tez mu cos ciagle niedomaga :)

Tytuł:
PostNapisane: 4 maja 2008, 23:48 
Forumowicz

GP-T1000 napisał(a):
Gero, ze ty bildem sie sugerujesz :)
ja raczej nie wierze a nawet nie rozpatruje tego co takie gazety pisza. co pisali o vettel'u itp a nie ma co robic podsumowania sezonu po 4 wyscigach, do konca sezonu jeszcze baaaaardzo daleko.

Nie tyle sie sugeruje co podaje co pisze obca prasa. Co do Vettela to nawet sie nie przejmowalem bo to bylo przebarwione az nadto. Natomiast ten artykul odnosi sie w znacznej mierze to wypowiedzi Berniego i nieco krytycznie wobec Nikca. Wprawdzie minely dopiero 4 wyscigi ale ... juz czas myslec o kontraktach, bo jak wiesz ich nie podpisuja po ostatniej GP....

Robert jest lakomym kaskiem dla Ferrari mimo iz sami temu zaprzeczaja (zawsze tak robili). Jest bardziej walecznym zawodnikiem niz Massa, ktorego to kontrakt wygasa.

www.3er.pl - Forum serii 3 - Do³¹cz do nas

[you] zobacz moje dziewczynki
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2008, 07:45 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
a ja chcialbym zeby Robert jezdzil w Ferrari... oczywiscie BMW to najlepsze auta ale to te czerwone diably z Maranello sa najszybsze..
gdyby Ferrari mialo w swoim zespole Roberta ... mysle ze Ferrari mialoby ciagle pierwsze 3 miejsca...

ale cos mi sie wydaje ze BMW skusi Roberta zacnym kontraktem... czego mu zycze :ok:

Tytuł: Ferrari chce Roberta Kubicę
PostNapisane: 5 maja 2008, 10:22 
Specjalista

http://www.tvn24.pl/-1,1548505,wiadomosc.html :P

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2008, 11:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
fajny tytul tego artykulu :zdziwko: ze tak powazne media jak tvn24 tak tutuluja artykuly :/ pogon za sensacja juz mnie wkurza.
a ja bym chcial zeby jezdzil caly czas w bmw :) moja marka moj zawodnik, nie chce byc rozdarty ;) wierze ze bmw zacznie wygrywac, a passa ferrari sie skonczy.

Tytuł:
PostNapisane: 5 maja 2008, 13:58 
Pierwsze kroki

Myślę że BMW zapłaci Robertowi dobry pieniądz i on tam zostanie , jest raczej honorowy i nie zostawi zespołu w momencie kiedy coś się ruszyło na lepsze :P
Dopiero początek sezonu ale widać spory postęp w osiągach bolidu , formie Roberta oraz w niezawodności sprzętu i mechaników , he he...
Wolał bym widzieć Roberta w BMW i na najwyższym pudle ale to czerwone ustrojstwo jest cholernie szybkie i może być ciężko :zdziwko:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1