BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 14:55

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 1.8 M40 szarpie i przerywa
PostNapisane: 5 maja 2008, 23:28 
Forumowicz

silnik jakos dziwnie zaczol sie zachowywac...rano odpalilem auto i normalnie przejechalem okolo 90km...pozniej silnik wystygl, mylem auto a przy tym delikatnie umylem komore silnika i silnik. Auto stalo na sloncu z otwarta maska okolo godziny poczym odpalilem i od wtedy jakos dziwnie sie zachowuje. Przy przyspieszaniu szarpie i przerywa i wydaje z siebie jakies dziwne dzwieki jakby cos stukalo. Silnik idze do wymiany w wakacje ale do wakacji musze jakos sie dokulac. Prosze o pomoc

Ostatnio edytowano 8 maja 2008, 01:06 przez rafal-LUBIN, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, 08:19 
Pierwsze kroki

WITAJ wiesz co mam podobny problem przerywa tak jakby swieca któras padła albo przewody i własnie nie wiem :(

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, 13:25 
ja miałem identycznie po myciu. woda się dostała gdzieś tam, m.in. też może i do komory, bo miałem pękniętą rurę od przepływomierza. po wymianie rury i adaptacji kompa wróciło do normy, a wariujący obrotomierz również po 2 dniach zaczął normalnie pracować, więc możliwe, że jak się wysuszy, to wróci do normy, a tak możesz mieć przewody wys. napięcia, czujnik na wale, a nawet komputer zalany, więc trzeba posprawdzać, przez internet raczej nikt Ci nie podpowie co dokładnie.

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, 16:46 
Forumowicz

swiece, kable,palec wymienione, caly dzien na sloncu i nadal to samo z tym ze w kiesznie 300zl mniej :( :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 6 maja 2008, 17:13 
Zacna persona forum

rafal-LUBIN napisał(a):
swiece, kable,palec wymienione, caly dzien na sloncu i nadal to samo z tym ze w kiesznie 300zl mniej :( :mur:

Trzeba czekac aż wyschnie nic nie poradzisz ! Odłącz jeszcze może aku i poczekaj aż się komp zresetuje w innym samochodzie mi to pomagało zawsze po myciu.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2008, 09:00 
Pierwsze kroki

zmontowałem sobie nowe świece i już jest ok oby jak najdłuzej

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1