BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 19:46

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E30] przygotowanie do malowania - demontarz
PostNapisane: 8 maja 2008, 20:45 
Pierwsze kroki

witam mam problem chcielem przygotowac swoja e30 318 do malowania ale niesty napodkalem trudnosci jak na ten czas rozebralem caly tyl czyli bagaznik swiatla zderzak musze takze zdemontowas wnetrze auta poniewaz niechcem zeby cos sie pobrudzilo oraz musze wzmocnic podloge na samym pocztku napodkalem trudnosc w demontarzu oparcia kanapy potem chcialem odkrecic drzwi ale w jaki sposob sciagnolem tapicerka ale niemam pojecia jak je odkrecic chcial bym tez wyjac szybe z drzwi z tylu alby ja przyciemnic i teraz zaczynaja sie wieksze schodzy jak zdemontowac siedzenia przednie deske rozdzielca poniewaz musze wymienic gdzie jest nawiew bo chalasuje tak ze nieda sie go wlaczyc no i w dalsze rzeczy ktore trzeba zdemontowac mam z przodu pod atrapa(nerkami) klakson je tez chcial bym sciagnac nerki zeby go wymienic pomozcie mi porsze.

chodzi mi jak i co pokoleji zrobic wiem ze duzo tego ale chem wlozyc w swoja bunie troche czasu i nadac jej charakteru.

a jeszcze jedno jak wymienic wiatrak chlodnicy trzeba sciagnac wisko ??

pomozcie mi prosze moze ktos zajmuje sie tym na codzien i mi doradzi jak to zrobic byl bym wdzieczny.

pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2008, 21:14 
Częsty bywalec

Moje BMW: e32
Kod silnika: m30b35
Nawiew robisz od strony komory silnika. Musisz zdemontowac maty wygluszajace na scianie grodziowej :)

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=319097#319097 moja e30 :)
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=587194#587194 moja E32 :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2008, 21:21 
Pierwsze kroki

dzieki za info bo myslalem ze jest gdzies pod deska :P

a duzo czasu to zajmuje i jak to zrobic ??

Tytuł: Re: przygotowanie do malowania - demontarz
PostNapisane: 8 maja 2008, 21:23 
Zacna persona forum

brocop napisał(a):
witam mam problem chcielem przygotowac swoja e30 318 do malowania ale niesty napodkalem trudnosci jak na ten czas rozebralem caly tyl czyli bagaznik swiatla zderzak musze takze zdemontowas wnetrze auta poniewaz niechcem zeby cos sie pobrudzilo oraz musze wzmocnic podloge na samym pocztku napodkalem trudnosc w demontarzu oparcia kanapy potem chcialem odkrecic drzwi ale w jaki sposob sciagnolem tapicerka ale niemam pojecia jak je odkrecic chcial bym tez wyjac szybe z drzwi z tylu alby ja przyciemnic i teraz zaczynaja sie wieksze schodzy jak zdemontowac siedzenia przednie deske rozdzielca poniewaz musze wymienic gdzie jest nawiew bo chalasuje tak ze nieda sie go wlaczyc no i w dalsze rzeczy ktore trzeba zdemontowac mam z przodu pod atrapa(nerkami) klakson je tez chcial bym sciagnac nerki zeby go wymienic pomozcie mi porsze.

chodzi mi jak i co pokoleji zrobic wiem ze duzo tego ale chem wlozyc w swoja bunie troche czasu i nadac jej charakteru.

a jeszcze jedno jak wymienic wiatrak chlodnicy trzeba sciagnac wisko ??

pomozcie mi prosze moze ktos zajmuje sie tym na codzien i mi doradzi jak to zrobic byl bym wdzieczny.

pozdrawiam

Pokazali ci w podstawówce jak wygląda kropka albo przecinek ? :zdziwko:

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2008, 21:29 
Zacna persona forum

Moje BMW: AR 159
To oco pytasz to sporo tego :zdziwko: rzuciles sie na gleboką wode bez doswiadczenia!!
jesli nie mozesz odkrecic deski czy kanapy, to szukaj na obrzezach danego elementu srob mocujacych!! przy desce odkrecasz najpierw wszystko z jej dolnej czesci, tunel!! jakos sobie poradzisz!! ;) nie rozbieralem e30 tylko e28 wiec dokladnie ci nie napisze co i jak! Powodzenia :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2008, 21:55 
Pierwsze kroki

no jak narazie zaczynalem od tylu i jakos mi poszlo a zatrzymalem sie na kanapie i wlasnie niewiem jak i co a reszte pytam zeby wiedziec na przyszlosc jak bede przy tym :P:)

MAJSU_WuWuA - nauczyli i to doskonale ale tez nauczyli pisac na pc jak najszybciej :P

Tytuł:
PostNapisane: 8 maja 2008, 22:01 
Częsty bywalec

Moje BMW: e32
Kod silnika: m30b35
brocop napisał(a):
dzieki za info bo myslalem ze jest gdzies pod deska :P

a duzo czasu to zajmuje i jak to zrobic ??

"nie dziękuj, klikaj pomógł" :P
Nigdy nie robilem tego ale wydaje mi sie ze trudne to nie jest choc czasochlonne bo sporo jest tam do pozdejmowania. Mozliwe ze i czesciowo instalacje bedziesz musial zdjac ta co dolega do komory grodziowej...

a kanape z tego co pamietam wyciaga sie w dosc prosty sposob. Ona jest tylko zaczepiona na hakach i ja podwazasz do gory :) tzn oparcie :) a siedzisko od tylu wyczepiasz chyba tylko :)

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=319097#319097 moja e30 :)
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=587194#587194 moja E32 :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1