BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 09:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Jaki zestaw xenonów do e46
PostNapisane: 9 maja 2008, 08:07 
Forumowicz

PICOLLO29 napisał(a):
Witam
Mam E46 2001 rok i zamierzam kupić zestaw xenon do samodzielnego montażu i nie wiem jaki.
Dodam że nie mam soczewek.
Co myślicie o tym
http://moto.allegro.pl/item359005096_xe ... 4300k.html
Cytuj:

Jeśli ktoś posiada coś takiego, to bardzo proszę o opinie.
Pozdrawiam i dziękuje

Szku &*^%$ następny :krzeslem: Podpinam sie do wypowiedzi powyżej. Ludzie opanujcie sie z tymi xenonami. Jak nie masz soczewki nie montuj xenonu bo ani to faknie wyglada(ale to juz twoja sprawa) ale dla mnie najwazniesze jest ze mnie bedziesz oslepiał na drodze! swiatło xenonowe to nie takie swiatło jak ze zwykłej zarówki... jest mocniesze i duzo mocniej oslepia na drodze wiec apeluje po raz kolejny. JAK NIE MASZ SOCZEWKI TO NIE MONTUJ XENONU a jak chcesz miec niebieskie swiatło to zamontuj zarówki xenon :]

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2008, 09:18 
Poszukaj zanim zapytasz

nie intersuje mnie niebieskie swiatlo tylko biale max 5000K.

Tytuł:
PostNapisane: 9 maja 2008, 11:00 
Forumowicz

PICOLLO29 napisał(a):
nie intersuje mnie niebieskie swiatlo tylko biale max 5000K.

To kup philips bluevision 4300K i po kłopocie

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2008, 08:42 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 QP
Kod silnika: m50b20
a ja tylko powiem ze przerabialem ten temat z xenonami, chcialem sobie zamontowac zestaw hid ale w e36 jest to nie legalne i nie pomoga tu zadne spryskiwacze czy jakies samopoziomowanie.uprzejmy pan policjant wyjasnil mi ze poprostu e36 nie ma przystosowanych lamp do xenonu, a do soczewek i takie swiatla powinny byc i tyle :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2008, 10:09 
Pierwsze kroki

Skoro uprzejmy pan Pies tak oznajmil to widac sie zna , hehe ciekawe czy potrafilby wymienic czym musi sie charakteryzowac sama lampa przystrosowana do ksenonu bez zadnych dodatkowych ukladow , sam klosz i budowa lampy. pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2008, 12:21 
Uzależniony od forum :)

Jeżyk, uprzejmy pan policjant nie ma pojęcia o czym mówi, nie trzeba miec samopoziomowania, spryskiwaczy i innych bzetów, wystarzczy podjechać na stacje kontroli by ustawili prawidłowo lampy i wydali głupie oswiadczenie ze lampy sa prawidłowo ustawione i to wszystko i uprzejmy pan policjant niech sie wypcha

ja mam 6000k i szczeze polecam 4300k bo moje sa już lekko niebieskawe :kwasny:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2008, 21:20 
Pierwsze kroki

6000K to takie, jak w nowych BMW, Mercedesach i Audi wiec policja raczej sie nie kapnie ze cos nie halo jest, tez takie mam i naprawde zaluje, ze tak pozno je wlozylem. Sa idioci, to wsadzaja 12000K.... barwa jest iscie kosmiczna a miedzy 4000K a 6000K jest troche roznicy

Tytuł:
PostNapisane: 11 maja 2008, 21:37 
Częsty bywalec

Witam, przed wczoraj wstawiłem sobie Xenon 6000K, ogólnie jestem bardzo zadowolony, ładnie to wygląda i co najważniejsze poprawiło to w dużym stopniu widoczność. Zaraz po założeniu, podjechalem na stacje diagnostyczną, żeby mi ustawili poziomowanie i kąty świecenia, chciałbym jeszcze dodać, że mam soczewke. Powiedzcie mi czy policja może się doczepić (czyt. zabrać dowód?). Czy takie zaświadczenie o wyregulowaniu lamp coś da? Pozdrawiam...

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2008, 08:14 
Forumowicz

MaRio-sKaTe napisał(a):
Witam, przed wczoraj wstawiłem sobie Xenon 6000K, ogólnie jestem bardzo zadowolony, ładnie to wygląda i co najważniejsze poprawiło to w dużym stopniu widoczność. Zaraz po założeniu, podjechalem na stacje diagnostyczną, żeby mi ustawili poziomowanie i kąty świecenia, chciałbym jeszcze dodać, że mam soczewke. Powiedzcie mi czy policja może się doczepić (czyt. zabrać dowód?). Czy takie zaświadczenie o wyregulowaniu lamp coś da? Pozdrawiam...

tam gdzies przedmówca twierdził ze jak sie ma zaswiadczenie ze swiatła sa dobrze ustawione to pan polcjant moze cie w d... pocałowac. Jest to gów@$ prawda bo ma prawo zabrac dowód rejestracyjny i nie chodzi tu o poziomowanie spryskiwacze itp. wystarczy ze sobie na klosz zobaczy. Jesli jest na nim H to ma byc tam zarówka halogenowa i czy ty masz jakies zaswiadczenia do go to nic nie obchodzi. Lampa xenonowa ma oznaczenie chyba D ,ale to juz mniejsza z tym. Co nie zmienia faktu ze na xenonie smigam juz 3 lata w tym 2 w golfie MK II na wsadzonej soczewce :hyhy: i podczas n kontroli nikt sie nie doczepił. Wiec Mario śmigaj i nie bój nic ;)

Tytuł:
PostNapisane: 12 maja 2008, 13:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
O ile Twoje xenony nie będą powodowały potoku łez u przejeżdżających to nie masz się czego za bardzo obawiać. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 14 maja 2008, 15:49 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36 QP
Kod silnika: m50b20
ja juz sam nie wiem. wiecie jak to z tymi pieskami jest!raz posluszne a raz nie ;) cieplo sie zrobilo i powylazily z nor i czatuja by tylko komus zabrac dowod za byle co :kwasny: przepraszam ze odbieglem od tematu ale sie troche zezloscilem.chyba sobie smigne 6000k bo te oryginalne lampy w buni to troche kicha :/

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2008, 09:06 
Forumowicz

Jeżyk napisał(a):
ja juz sam nie wiem. wiecie jak to z tymi pieskami jest!raz posluszne a raz nie ;) cieplo sie zrobilo i powylazily z nor i czatuja by tylko komus zabrac dowod za byle co :kwasny:

Jesli ktos montuje xenon do seryjnej lampy i oslepia wszystkich to nie jest byle co i brał bym dowody pokolei i mandaty wlepiał spore.

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2008, 20:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: E91+E36M54
Kod silnika: N47 + M54
jest tak jak pisze cubi. możesz sobie 10 spryskiwaczy i systemów poziomowania dołożyć, a jak oznaczenie źródła światła na kloszu lampy nie oznacza, że ma nim być żarnik ksenonowy to dowód mogą spokojnie zatrzymać...zależy na kogo trafisz.

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2008, 20:43 
Częsty bywalec

cubi napisał(a):
Jesli ktos montuje xenon do seryjnej lampy i oslepia wszystkich to nie jest byle co i brał bym dowody pokolei i mandaty wlepiał spore.

A jeśli wstawiłem Xenon w soczewke i odrazu podjechałem na stacje, żeby ustawić wysokość i kąty, to też byś mi zabrał dowód?

Tytuł:
PostNapisane: 15 maja 2008, 20:47 
Częsty bywalec

Moje BMW: E91+E36M54
Kod silnika: N47 + M54
jeśli byłbym służbistą bądź złośliwym policjantem... jak najbardziej

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2008, 07:55 
Forumowicz

MaRio-sKaTe napisał(a):
cubi napisał(a):

A jeśli wstawiłem Xenon w soczewke i odrazu podjechałem na stacje, żeby ustawić wysokość i kąty, to też byś mi zabrał dowód?

Jabys mi fikał i kozaka udawał to jasne ze tak :hyhy: i miałbym do tego 100% prawo.. bo jak juz było napisane, jak nie masz na lampie oznaczenia xenonowego to chocbys tam miał cuda wianki a swiatła ustawiał ci sam papież to mniue to rybka i i tak dowód moge zabrac :D

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2008, 07:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Audi 80 B4Q VR5T
Kod silnika: AZX
u nas po mieście jeździ taxi, jeep grand cherokee, ma zwykłe lampy i żarniki chyba ok 8000-10000k, nie zdziwiłbym sie jakby to było jeszcze więcej, naprawde masakrycznie to oślepia, nie dość że auto wysokie z czym wiąże sie, że lampy też są wysoko to jeszcze światło rozproszone... chyba wezme bejsbola i jak bedzie gdzieś puste stać to tam ponaprawiam go troszke :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2008, 09:23 
Częsty bywalec

cubi napisał(a):
Jabys mi fikał i kozaka udawał to jasne ze tak i miałbym do tego 100% prawo.. bo jak juz było napisane, jak nie masz na lampie oznaczenia xenonowego to chocbys tam miał cuda wianki a swiatła ustawiał ci sam papież to mniue to rybka i i tak dowód moge zabrac

No co Ty, ja zawsze miło, "Panie władzo..." :padam:

Tytuł:
PostNapisane: 16 maja 2008, 10:11 
Forumowicz

MaRio-sKaTe napisał(a):
No co Ty, ja zawsze miło, "Panie władzo..." :padam:

panie władzo zona rodzi i dlatego jechałem 140 na 50 :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2008, 22:07 
Częsty bywalec

co powiecie na te xenonki, miał ktoś z nimi do czynienia???

http://www.allegro.pl/item360361153_hid ... 209zl.html

w opisie jest coś takiego

3. Czy żarniki xenonowe mają dobrze ustawioną ogniskową?

Tak, zdecydowanie tak. Jeżeli pojedziecie państwo na stacje diagnostyczną ustawić światła to kąt załamania oraz inne parametry są identyczne jak w przypadku standartowej żarówki halogenowej. Światło nie jest ani mniej ani bardziej rozproszone wiec nie ma mowy o oślepianiu !!!

Była e36 '92 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=50317&start=20

E30 qp m20b20 '83 :) http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=59193&start=20&hilit=m20b20

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1