Witam wszystkich serdecznie
Mam na imię Paweł i od pewnego czasu edukuję się na tym forum zdobywając niezbędną mi wiedzie odnośnie aut marki BMW
Ok 1 maja udało mi się kupić OKAZYJNIE, bo za bardzo małe pieniądze BMW E30 1.8i Coupe z '87r
Bardzo się cieszę z tego zakupu mimo iż muszę trochę pieniędzy włożyć w ten samochód aby doprowadzić go do zadowalającego mnie stanu
W najbliższym czasie będę musiał poddać go małej kosmetyce lakierniczej bo go trochę korozja zjada ale jak wszyscy na tym forum ja też kocham swój środek lokomocji więc jakoś zdobędę na to środki.
Co dla mnie jest chyba najważniejsze auto jest w 100% oryginalne, żadnych przeróbek karoserii czy też wnętrza i zamierzam w takim stanie go pozostawić, a ewentualne zmiany nie będą od tego oryginały zbytnio odbiegać.
Chciałbym abyście w tym temacie pomagali mi w trudnościach jakie na pewno na mnie czekają przy codziennej eksploatacji auta.
W sumie w tym momencie już mam kilka pytań ale o tym później.
A teraz tylko dwie fotki autka bo nie miałem zbytnio czasu na dłuższą sesję
A teraz pora na pierwsze pytanie.
Na półce za kanapą jest taki trójkącik
Mi się wydaję, że jest to zaczep do pasa bezpieczeństwa pasażera siedzącego na środkowym miejscu. Jak jest na pewno, nie wiem ale mam nadzieję że mi w tym pomożecie
Kolejne pytanie jest natury technicznej.
Podczas jazdy po nierównościach tylni prawy amortyzator puka. Taki przytłumiony dźwięk.
Według mnie to chyba poduszka w amortyzatorze, ale że nie jestem specem w mechanice i szczerze mówiąc jestem w tej kwestii laikiem to liczę na Waszą pomoc.
Następnie gdy włączam lewy kierunek lampka sygnalizująca jego włączenie nie mruga, ale wystarczy ją wymienić i będzie OK, z tym że kierunkowskaz czasem miga z normalną częstotliwością a czasem świeci jak stroboskop. To chyba wina tego sterownika który "mówi" lampce jak świecić, ale w tej kwestii także proszę o poradę.
I chyba najbardziej żenujące pytanie brzmi:
Jak do ciężkiej cholerki wyciąga się tylnią kanapę. Może jestem na to za głupi ale nie udało mi się tego wymyślić, przy czym niczego nie rozkręcałem aby przypadkiem czegoś nie popsuć. Aha i jak się wyciąga przednie fotele
W sprawie amortyzatorów i migacza proszę o przypuszczalne podanie kosztów naprawy.
I w tym momencie to by było na tyle
Pozdrawiam