BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] sedan zawieszenie (jakie sprężyny ) proszę o pomoc
PostNapisane: 9 kwietnia 2008, 08:05 
Forumowicz

Witam wszystkich na początku się przedstawie bo jestem nowy. Mam na imie Hubert mam 23 lata jestem z Suwałk. Posiadane auto to Bmw e46 sedan 1998rok 318i.Silnik troche mały ale się toczy.
Może teraz opisze moj "problem"
Chodzi mi o wymiane sprężyn na "sportowe" tzn chce kupić eibachy obniżające auto o 35mm przód i 20mm tył ponieważ auto brzydko stoi, przód wysoko a tył nisko i tu mam problem:
czy muszę koniecznie wymieniać na amory na też sportowe czy ktoś może z was ma takie spręzyny i jeżdzi na amorach seryjnych
proszę o pomoc jakieś sugestje rady no i najlepej jeśli ktoś na takim czyś jeżdzi to własne doświadczenia
z góry dziękuje i pozdrawiam :help:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwietnia 2008, 10:43 
Forumowicz

witam!
ja u siebie mam własnie zamontowany taki zestaw, z reka na sercu moge go polecic,sprawdz jak u mnie wygladalo przed zmiana a jak jest po,odczucia napewo na plus,auto inaczej sie zachowuje,napewno jest bardziej twarde,ale o to mi tez chodzilo, opinie co do zmiany na seryjny amor sa rozne,ale ja na pocztaku mialem na probie wstawione Bilsteiny i nie zauwazylem żadnej roznicy, z racji ze sprzedaje auto bilteiny zostaly sprzedane i na ta chwile auto jest na EIBACH PRO KIT+ seryjne amorki i jest super. Zrobilem tak 3 tys km i nic sie nie dzieje.

Mam nadzieje ze troche Ci pomoglem,trzymaj sie!

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwietnia 2008, 11:07 
Forumowicz

Dzięki wielkie własnie twoje auto widziałem i powiem że pięknie poszło w dół niebo a ziemia.Ja własnie chce tak samo obnizc tlk nie wiem jak z tymi amorami.Pisałeś że miałeś bilstein b8 a z tego co się oriętuje to typowo sportowe amorki.Nie chce rozwalić swoich seryjnych amorków. Jeszcze raz dzieki za pomoc i gratuluję pięknego auta.

Tytuł:
PostNapisane: 9 kwietnia 2008, 19:31 
Forumowicz

Moje BMW: BMW 3 E46
Witam,
tez zastanawiam sie nad spręzynami sportowymi.
Z tego co się dowiadywałem to jeżeli sie obniża nie wiecej jak 40mm to moga pozostać seryjne amortyzatory.
Powyżej 40mm zalecane są amorki sportowe.
Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2008, 15:48 
Forumowicz

jak się zastanawiasz to moge ci powiedzieć że dziś wstawiłem spręzyny eibach pro kit i powiem szczerze ze ładnie opadła do dołu. Przed operacją przód stał wysoko a tył nisko teraz jet odwrotnie.dziś postaram sie wrzucić fotki. Nie wiem jak bedzie z jazdą narazie jest okale zobaczymy czy nie wrócę do serii ale mam nadzieję ze nie
:hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 23 kwietnia 2008, 19:48 
Forumowicz

no to czekam na fotki.
Napisz jaki koszt tych sprezyn i ich wymiany.

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2008, 09:47 
Forumowicz

witam
Sorry ze tak długo zwlekałem ze wstawieniem zdjęć ale nie mogłem.Koszt spręzyn to 580zł eibach pro kit a wymiana to róznie ja dałem 150zł za cały samochód ale i były wyzsze ceny, wiem ze w ASO bmw trzeba zapłacic 600zł za cały samochód.Auto zostało na seryjnych amorach no i jak narazie jest oki zobaczymy pózniej.Co do prowadzenia jest o niebo lepiej nie bója nie wyhyla się w zakrętach.Teraz muszę kupic ładne fele 17 lub 18 cali bo te co mam to wyglądają nie ciekawie a jeszcze mam wysoki profil 55 a powinien byc 50, no ale cóz brak finansów. oto fotki przed i po
[img][img]http://img152.imageshack.us/img152/7241/zdjcie008wi5.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img152.imageshack.us/img152/3839/zdjcie009fg1.jpg[/img][/img] oraz po operacjii

[img][img]http://img232.imageshack.us/img232/1363/p4250027rk9.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img291.imageshack.us/img291/7590/p4250017br8.jpg[/img][/img]

[img][img]http://img152.imageshack.us/img152/2937/p4250023yc3.jpg[/img][/img]

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2008, 20:18 
Forumowicz

Ładnie to wyglada u Ciebie :super:

Tytuł:
PostNapisane: 29 kwietnia 2008, 22:56 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
bercik2008, noo ladnie to wyszlo eibach dobra firma :ok: ale gleba jest porownywalna do mojego mtechnika, jake to springi -35/-20?
ps. ladniutkie autko tylko te chlapacze mnie razą

Tytuł:
PostNapisane: 30 kwietnia 2008, 07:39 
Forumowicz

Tak -35 i -20 ,dzięki wielkie wiesz do m technika nie mam co się równać bo to orginał bmw i napewno lepiej sie trzyma i wogóle ale jestem zadowolony z tego co było a co jest teraz. A chlapacze zostały jeszcze po szerszych felgach bo miałem zimowe felgi od 5 i mocno wystawały i chlapało teraz zastanawiam się nad zdjęciem ich ale powiem szczerze że pomimo ze wyglądają paskudnie to w zime naprawde się przydają.

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2008, 17:23 
Poszukaj zanim zapytasz

Siemasz Bercik. Mam takie pyt. czy te spreżyny co miałeś wcześniej to było miekkie zawieszeni jak tak to czy masz jeszcze te sprężyny i czy chciał byś je sprzedać ? jak tak to za ile? Jak byś mógł luknąć też jakiego koloru kropki są na tych sprężynach. pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2008, 16:35 
Forumowicz

skonson, Witam sory ze tak pozno odpisuje ale nie było mnie.Juz ci mówie stare spręzyny na tył to był orginał a kropki były zzielone a na przodzie oryginalne były czerwone ale mi popekały więc wymnieniłem na podróbki niebieskie ale to było za miękko samochód pływał.Co do sprzedaży to przykro mi bardzo ale już ich nie mam kumpel zabrał.
pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2008, 11:43 
Poszukaj zanim zapytasz

Bercik dzieki pozdro

Tytuł: Re: zawieszenie bmw e46 (jakie sprężyny ) proszę o pomoc
PostNapisane: 18 marca 2014, 19:00 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: BMW E46
Witam. Nie chciałem zakładać nowego tematu, więc się podepnę pod ten istniejący, gdyż też mam problem z wyborem sprężyn do BMW E46 318i sedan 2003r. Autko jest na nowych amorkach firmy KYB ( przód i tył ) i z przodu jest prześwit między oponą a nadkolem 7cm :/ z Tyłu są 3cm prześwitu ale tego nie chciałbym obniżać, jak dla mnie może być. Jedynie przód chciałbym obniżyć o jakieś -40mm i myślałem nad sprężynami MTS Technik'a, podaje link i proszę o pomoc! Pozdrawiam
allegro.pl/sprezyny-przod-sportowe-mts-40-bmw-3-e46-i4009174943.html?ap=2&bid=200028380161005&aid=20493318

Tytuł: Re: zawieszenie bmw e46 (jakie sprężyny ) proszę o pomoc
PostNapisane: 19 marca 2014, 10:21 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Dokladnie kup zestaw na przod, co prawda prowadzenie moze sie zmienic jesli przod bedzie sztywny a tył miekki ale nie powinno byc to az tak odczuwalne.
przejrzyj tez ten temat
viewtopic.php?f=2&t=89437

Tytuł: Re: [E46] sedan zawieszenie (jakie sprężyny ) proszę o pomoc
PostNapisane: 19 marca 2014, 17:02 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: BMW E46
Santino a wiesz może czy te sprężynki które dałem w linku firmy MTS Technik faktycznie są warte zachodu i czy na pewno obniżą o te -40??

PostNapisane: 26 sierpnia 2014, 10:38 
Forumowicz

Moje BMW: CS
Pozwolę sobie odświeżyć wątek, wylał mi się amortyzator z tyłu i pomyślałem, że skoro wymieniać to może na Bilsteina, mam zwykłe zawieszenie i myślę o takim: http://allegro.pl/amortyzatory-bilstein ... 72520.html czy poprawi to komfort jazdy, ew będzie tak samo z komfortem, ale np będzie się o wiele lepiej skręcać? na tym głównie mi zależy, żeby nie stracić na komforcie a zyskać na zakrętach :hyhy:

PostNapisane: 30 sierpnia 2014, 12:54 
Specjalista

Moje BMW: Infiniti
Kod silnika: VQ37VHR
Ja się również podłączę pod temat , czy ktoś pomógłby mi dobrać odpowiedni amortyzator tylny do e46 coupe pod tą sprężynę ? Jedyne co wiem to , że to kit weiteca
Obrazek

Obrazek

Na przednich amorkach mam jeszcze takie oznaczenie : weitec 61w20028
Google milczy :/

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 18 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1