witam, stałem sie posiadaczem tego jakże zacnego samochodu
na początek krótkie info:
BMW e46 / 320d / 100 KW / kombi
2001r. 193.000 km
mam odnosnie pytan co do tego samochodu, więc po kolei :
na tablicy rozdzielczej widnieje model samochodu. z przodu i z tyłu tego modelu są czerwone kontrolki światła. tylne kontrolki raz świecą a raz nie. (światła działają cały czas z tyłu !) czy to usterka ?
drugie pytanie - w luusterku wstecznym - od strony szyby jest taki otwór a w środku choćby jakieś "oczko" - czy ktoś może podpowiedzieć co to może być ?
trzecie pytanie : w climatroniku obok ustawien temperatury / natęzenia nawiiewu jest również przycisk do ustalenia obiegu powietrza z zewnątrz oraz wewnątrz - o co w tym chodzi ?
4 pytanie - posiadam radio CD Bussines - fabrycznie 6 glosnikow (2 przód + 2 bagażnik)
chciałem do tego domontować nieduzy subwoofer - czy jest jakieś wyjscie w radiu pod tego suba ?
5 pytanie : wraz z uruchomieniem świateł postojowych zaczynają mi świecić (nie mrugać !) kierunkowskazy, czy to fabryczne ustawienie ?
6 pytanie: ostatnio miałem małą kolizje ze zwierzęciem leśnym, od spodu ułamał mi sie plastik taki mały, oraz wypadł z nad prawego koła taki okrągły z czterema bolcami czujnik - około 5 cm srednicy - czy to czujnik czy jakieś inne cudo ?
7 zagadnienie : to takie dla upewnienia sie : przed startem silnika na komputerze pokazuje mi sie OIL SERVICE 10500 km - i ciągle to spada - po tym okresie zmiana oleju i service ?
8 pytanie - czy emblemat BMW na masce jest przyklejony ?
hmm póki co to moje wszystkie pytania

będe wdzieczny za pomoc - oraz mało uszczypliwe odpowiedzi
pozdrawiam