BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 06:25

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Bagażnik i drzwi - problem z zamkiem i tapicerką !
PostNapisane: 1 czerwca 2008, 15:08 
Forumowicz

Witam mam problem z zamkiem od bagażnika nie moge go zamknąć tzn nie moge przekręcić kluczyka w zamku i mam cały czas nie zamknięty bagażnik nie wiem co moze być tego przyczyną ponieważ w takim stanie kupiłem auto ! Nastepna sprawa tylnie drzwi prawa strona mam luźną klamke od wewnątrz nie można drzwi otworzyć od zewnątrz jest spoko można i te same drzwi strasznie cieżko siezamykają żeby je zamknąć trzeba dobrze trzasnąć drzwiami ! 3 cia sprawa drzwi z przodu pasażera odchodzi mi tapicerka od drzwi jak je można zdemątować jaka kolejność gdzie zaczepy są ile śrubek i nie wiem czy tych zatrzasków nie bende musiał wymienić prosze o jakieś linki z allegro z tymi zatrzaskami i ile ich tam jest. :niepewny: :niepewny: :niepewny: :niepewny: ???Jak moge temu wszystkiemu zaradzić ???Acha i chciałbym ruwnież zakupić jakiś centralny zameczek i nie bardzo orientuje się w tego typu produktach może jakieś linki z allegro co polecacie tego typu jakie przedziały cenowe czy trudno założyć albo ewentułalnie ile w warsztacie za taka przyjemność wezmą! :zdziwko: ?

Ostatnio edytowano 7 czerwca 2008, 23:26 przez XyX, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2008, 16:40 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43
po pierwsze klapa - z pewnością masz inny zamek, wniosek - klapa była wymieniana (bo piszesz ze centrala nie masz - wiec zablokowany silownik odpada). Drzwi - trzeba zdjąc tapicerke i mate i posprawdzac wszystko ew. podokrecac, dodatkowo mozesz sprawdzic stan "uchwytow" za ktore lapie zamek - te czarne plastikowe przy karoserii, moze sa wyrobione juz. A zciaganie tapicerki to z przodu to musisz odkrecic 2 srubki ktore sa pod uchytem w boczku - sa takie 2 zaslepki. Odpinaj tapicerke od prawego dolnego rogu, gora najpozniej, bo sa tam metalowe haczyki. klipcy bedziesz musial wymienic na nowe zeby wszystko nie dzwonilo - polecam tylko i wylacznie ASO BMW - koszt 0.40zł/szt

pozdr

..niejedzie to ale co ja poradzę

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2008, 17:50 
Forumowicz

Dziwne muwisz że przy bagażniku musiało być cos robione ale nic nie jest popękane wszystko ma ten sam kolor ładnie dopasowane nie odbiega od normy więc wydaje mi sie że moze być coś z zamkiem nie tak???Zgadza sie centralki nie posiadam orientujesz sie czy da ja rade założyć samemu może coś zaproponujesz jakiś produkt z allegro ile z tym roboty i ile za takie cos warsztat by wzioł???albo mozna jakoś ten zamek w bagażu wymienić ??? :niepewny: i co do tych kołków to ile bende musiał dokupić tzn ile znajduje sie w drzwiach???

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2008, 20:40 
Forumowicz

Z tym bagaznikiem to sprawdz czy czasem gumy od spodu na klapie nie sa za mocno wykrecone. Jak otworzysz klape to zobaczysz ze od spodu sa takie dwie gumy sproboj je wkrecic.

Tytuł:
PostNapisane: 1 czerwca 2008, 20:43 
Forumowicz

A mugł byś mi powiedzieć co te gumy mają za znaczenie???i są pod tablicą rejestracyjną od środka klapy tak???

Tytuł:
PostNapisane: 6 czerwca 2008, 10:56 
Forumowicz

Te gumy dystansuja zamek od klapy zeby zamykajac nie uderzyl i nie pokrzywil zamka. Jak wymienialem plastik w bagazniku to tez nie chcial sie zamek zamknac dopiero jak wkrecilem te gumy to sie zamykal

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1