wojtek 535i napisał(a):
:zalamany: Witam ponownie wszystkich forumowiczow i prosze o szybka odpowiedz w miare mozliwosci. w styczniu tego roku kupilem bmw e 36 1.8is rok 1992 sprzedawca zapewnial mnie ze klima dziala tylko zerwal sie pasek . lecz dopiero dzisiaj mialem okazje byc u mechanika ktory mi zalozyl tenże pasek i co sie stalo 'nic' wsiadam do srodka wlaczam silnik wciskam przycisk klimatyzacji a tu nic sie nie dzieje sprawdzilem bezpieczniki bo myslalem ze ktorys walnoł ale wszystko ok . Wiec jeszcze raz prosze zanim dowie sie zona ktora zreszta wpakowala juz duzo kasy w to auto czy jest mozliwosc jakiegos sprawdzenia tego ukladu czy tylko pozostaje mi wizyta w warsztacie gdzi znajac mechanikow powiedza zaraz ze cala klima jest do wymiany . pozdrawiam Wojtek
podepne sie do tematu bo mam podobny problem.jak sprawdzic klimatyzacje czy działa(szczelny układ) nie mam gazu w układzie. takie auto kupiłem i zastanawiam sie na nabiciem gazu. tylko jak jest nie szczelny układ to gaz wyleci i 200zł poszło z dymem. jest moze jakis sposób zeby sprawdzic szczelnosc klimy nie nabijajac gazu tylko jakis moze inny tanszy gaz??np azot?