BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 20:43

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 320d Silnik - nie chce zapalić
PostNapisane: 17 maja 2008, 08:45 
Pierwsze kroki

moja bmw niechce zapalic wszystko bylo ok palila na dotyk,wczoraj normalnie nia wrucilem z pracy postawilem na parkingu a dzis rano mi nie zapalila,rozrusznik normalnie krecil tak jak zawsze sprawdzalem bezpieczniki pompka paliwowa dziala paliwa jest1/4 baku.prosze o podpowiedz co moglo sie stac albo podajcie mi jakies namiary nr tel na dobrego mechanika w warszawie z kompem co by mi to sprawdzil i zrobil ,bo musze jechac do domu pod krakow a niechce zostawic tu autka

Ostatnio edytowano 18 maja 2008, 10:49 przez yeti2032, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2008, 16:10 
Forumowicz

a sprawdzałeś akumulator ???

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2008, 16:15 
Forumowicz

nrtp napisał(a):
a sprawdzałeś akumulator ???

Jesli rozrusznik kareci to znaczy ze akku jes w porzadku. Odzywa sie podczas krecenia rozrusznikiem czy nic - glucho

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2008, 17:21 
Pierwsze kroki

akumulator jest sprawny a rozrusznik kreci normalnie tak jak zawsze tylko poprostu silnik nieprubuje zalapac nawet zaplonu tak jak by mial odciecie zaplonu a alarmu niemam zadnego w niej ,jeszcze zastanawiam sie nad immobilaizerem czy cos nie szwankuje bo przeciez wszystko bylo ok a tu nagle niechce zapalic,albo czy w nocy cos mi nie przegryzlo kabli gdzies kolo silnika bo podobno tu kolo hotelu jest pelno szczurow,juz sam niewiem czego sie zlapac,serwisy czynne dopiero w poniedzialek zeby mi go sprawdzic na kapie a podjechac z kompem do mnie nikt niechce bo wekend i stoje bezradny

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2008, 17:28 
Forumowicz

Pozagladaj moze gdzies znajdziesz pod maska jakies poprzegryzane kable czy cos w tym stylu. Spruboj jeszcze adlaczyc aku na jakies 30-45 min moze to skasuje jakies bledy czy cos. Jesli nie to czekaj do poniedzialku bo nic innego raczej Ci nie zostaje

Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2008, 17:41 
Pierwsze kroki

akumulator juz odlanczalem i nic to nie dalo ,od gory nic na silniku ani kolo niego nie widac zostalo mi jeszcze zagladnac z kanalu na silnik i kable czy sa ok ale to dopiero jutro zrobie bo na dzis kanalu nie zkabinuje,

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2008, 20:18 
Pierwsze kroki

dopisze dalsza czesc histori mojej nie odpalajacej fury oturz zaciaglem ja na dosyc chwalony warszawski serwis a tam panowie dali werdykt ze pompa wtryskowa jest padnieta i ze oni mi moga ja wymontowac z autka za 250zl ale zawiezienie do pompiarza itd to moja sprawa ich to nie obchodzi,niezastanawiajac sie wiele zabralem z tamtad autko i zacholowalem je na lince do domu 350 km to nielada wyczyn:) na miejscu zabralem sie sam za sprawdzenie pompy i okazalo sie ze pompa pracuje normalnie tylko nie daje cisnienia,odrazu pojechalem do pompiarza opowiedzialem mu co ijak a on kazal mi przyciagnac autko bo mozliwe ze da sie to zrobic na aucie bez wyciagania pompy,ze to wina jakiegos tam elektro zaworu czy cos takiego ze sie wiesza albo psuje.autko juz tam u niego stoi i jak cos bebe wiedzial wiecej to napewno napisze

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 19:14 
Pierwsze kroki

ateraz przedstawie ostatnia czesc mojej histori z autkiem.okazalo sie ze spalila sie plytka w pompie wtryskowej sterujaca tym wszystkim no i tloczek ktory robi cisnienie w pompie troche byl juz wytarty i odrazu mi go zmienili.teraz autko smiga jak dawniej tylko ze troche poczulem po kieszeni ta naprawe bo kosztowalo to wszystko 1800zl ale mnie troche pocieszyli ze to i tak nie wiele sie stalo bo zazwyczaj sa wieksze uszkodzenia pomp i koszty zamykaja sie w kwotach3500zl. i doradzili zeby lac 05l miksolu na pelny bak paliwa co 3 tankowanie do nasze polskie paliwa nie sa pierwszej jakosci i sa suche a za tym idzie wycieranie sie pomp.pozdrawiam wszystkich milosnikow BMW

Tytuł:
PostNapisane: 11 czerwca 2008, 20:02 
Specjalista

z tym mixsolem to maja racje :P

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 15 czerwca 2008, 01:53 
Forumowicz

Cooo mixol ???????????? :szok: :szok: :szok: :szok: :szok: :szok:
Lepiej wydwaj te grosze na tankowania na BP albo Shell.

Tytuł: Re: 320d Silnik - nie chce zapalić
PostNapisane: 5 lipca 2008, 15:48 
yeti2032 napisał(a):
moja bmw niechce zapalic wszystko bylo ok palila na dotyk,wczoraj normalnie nia wrucilem z pracy postawilem na parkingu a dzis rano mi nie zapalila,rozrusznik normalnie krecil tak jak zawsze sprawdzalem bezpieczniki pompka paliwowa dziala paliwa jest1/4 baku.prosze o podpowiedz co moglo sie stac albo podajcie mi jakies namiary nr tel na dobrego mechanika w warszawie z kompem co by mi to sprawdzil i zrobil ,bo musze jechac do domu pod krakow a niechce zostawic tu autka

witam mam ten sam prbolem co kolega yeti2032....tylko ze mam tez instalacje gazowa i zastanawiam sie czemu na gazie tez nie chce odpalic....moze byc jeszce jakas inna przyczyna?...rozrusznik kreci wszystko tak jakby normalanie tylko odpalic nie chce nawet na pych...

prosze o pomoc z gory dizekuje

Tytuł:
PostNapisane: 5 lipca 2008, 16:12 
Pierwsze kroki

mam bete 520 24v vonos w czaasie jazdy zgasl motor i teraz nie odpala pomocyyyyy

Tytuł: Re: [E46] 320d Silnik - nie chce zapalić
PostNapisane: 21 lipca 2010, 17:54 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 touring
Kod silnika: M47
Mialem to samo u siebie co kolega yeti,tylko ze ja wydalem na to 3 tys, :( Niestety albo na cegle,albo trzeba placic.Teraz juz jest wszystko w porzadku.

PostNapisane: 21 lipca 2010, 21:55 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 330dTA
Kod silnika: M57D30
nie polecam mixolu do pomp rotacyjnych jakie mamy w betkach. palowo nie jest suche tylko jest brudne. plus do tego woda plus kwas do odbarwienia opalu rowna sie remoncik KLEKOTA :D polska rzeczywistosc
polecam yeti mycie ukladu ze zbiornikiem i lanie tylko na dobrych duzych stacjach paliw.
otorz twoj pompiarz nie ma racji...mixol spowoduje zalepienie skrzydelek w pompie czesci niskocisnieniowej i bedzie problem z odpalaniem ;]
juz nie wspomne co sie stanie w commonrailu
mixol moze miec racje bytu w malej dawce przy pompach rzedowych...stare merce ciezarowki czy nasze stare ciagniki

KAC pewnie paliwo nie dociera do wtryskow. pompka albo sterowanie wtryskami
szpon moze rozrzad ci sie posypal? ;]

PostNapisane: 19 maja 2014, 13:45 
Poszukaj zanim zapytasz

Moje BMW: E46
Witam ,posiadam e46 2002 rok Compact ,od pewnego czasu nie odpala :(,czasem jej sie uda ale to raczej rzadkość ,pompa wys ok listwa czujniki ok podprogowa ok,ostatnio godzinę chulalem goniłem ją i wróciłem już po 15 min sprawdzić czy odpali i nic:).Prosze o rade lub o słowo pocieszenia.Thx

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1