BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 11:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E34] Jak sprawdzić cewki - przebicie
PostNapisane: 16 czerwca 2008, 17:55 
Pierwsze kroki

Mam e34 525i 24v i strzela mi gaz ..ktos porobil jakies grzybki smieszne w kolektorze i one wystrzeliwuja..i kolega poradzil mi wymiane cewek z tym ze jedna kosztuje 130 zl a jest ich 6 takze duze koszta i tu pojawia sie moje pytani cyz mozna jakos zdiagnozowac kotre cewki maja przebicia zebym np wymienil 3 cewki a nie koniecznie 6 bo to duzo kosztuje

Ostatnio edytowano 22 czerwca 2008, 14:37 przez matdres, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2008, 18:29 
Pierwsze kroki

kolego mialem podobny problem przy mojej bylej bmw325i,strzelala jak wsciekla doslownie co kawalek okazalo sie ze to byla wina jednej cewki a sprawdzilem to w najprostrzy sposub,sciaglem plasyikowa oslone ktora znajduje sie nad cewkami wjechalem do garazu wieczorem jak bylo ciemno zapalilem autko po ciemku i poszlem patrzyc na cewki odrazu bylo widac dyskoteke na jednej cewce a nawet bylo slychac jak strzelalo tak delikatnie jak dostawala przebicia,cewke zmienilem i jak reka odja a pozatym wymyj te cewki czysta benzynka

Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2008, 18:36 
Specjalista

Wymiana świec, cewek, sprawdzanie ciśnienia

cewki

cewki/swiece

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2008, 20:20 
Pierwsze kroki

Zdejmuj pokolei cewki i obserwuj zachowanie silnika. Te przy ktorych nie bedzie reakcji wiadomo ze sa zle.

Tytuł:
PostNapisane: 16 czerwca 2008, 20:48 
Zacna persona forum

KamilE34 napisał(a):
Te przy ktorych nie bedzie reakcji wiadomo ze sa zle.

taaa ..no napewno :] to nie jest r4 tylko r6 więc jak jedna cewka odpada to nawet niebardo to czuć , niech zrobi tak jak napisał yeti2032, ,
pozatym najpierw posprawdzajmatdres, wnęki na świece czy nie ma tam oleju przepuszczanego przez uszczelki pokrywy klawiatury , lub...... wody , która potrafi tam wcieknąć z podszybia . kumpel tak miał przy m50b20 i okazało się że mimo że skleiłem pękniętą osłonę ,nic to nie pomogło bo brakowało mu gumowego oringa miedzy korkiem oleju ,a plastikową obudową pokrywy klawiatury (nie mylić z uszczelką międy korkiem ,a pokrywą klawiatury) i wciekała mu tam własnie woda z podszybia do pierwszych dwóch wnęk od strony podszybia.
wnęki osuszyć wymyć benzyną fajki świec też wymyj i wtedy wjedż do ciemnego garazu , ewentualnie spryskiwaczem ręcznym zrób delikatną mgiełkę wodną aby spadła na cewki i zobaczysz czy nie ma przebicia.

TYLNY NAPĘD JEST JAK SEX-POCO JEŹDZIĆ NA RĘCZNYM JAK MOŻNA DAĆ W P...e
http://mcg1ver.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/albumy/516168-123.html

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 10:30 
Pierwsze kroki

Okej..dzieki wielkie panowie dzieki wam zaoszczedze pare stowek :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 czerwca 2008, 00:31 
Pierwsze kroki

Sprawdz najpierw czy nie masz gdzies uszkodzonej fajki , gumowa rurka ktora idzie od cewki do swiecy. U mnie byla uszkodzona i uciekala iskra a jest to czesc wymienna dostepna w ASo

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1