BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 14:20

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] jaki sportowy zawias wybrac
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 18:17 
Pierwsze kroki

Witam mam mały problem związany z zawieszeniem w mojej e36 a konkretnie dotyczy wymiany amortyzatorów i sprężyn na jakieś sportowe a nie mam o tym zielonego pojęcia wiem tylko że nie chce przesadzić i wszystko ma ładnie się prezentować, słyszałem że żółte są najsłabsze i najlepiej chciałbym wymienić tylko przód bo oryginalnie stoi wyżej niż tył a jak wymienię tył na zwykłe to też będzie normalnie do rantów z małym prześwitem siedziała,chyba że jak przód będzie sportowy a tył zwykły będzie mogło ją bujać :wstyd: pomocy pilnie potrzebne jakieś rady

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 19:54 
Uzależniony od forum :)

A który masz rok swojej 3er :?: Bo do 06.1992 było inne górne mocowanie amortyzatora.

Jeśli chcesz możesz sam przód obniżyć żeby się poziomy nadkoli zrównały :) U mnie było 4 cm róznicy między przodem, a yłem a teraz jest po równo jak poszła 60/40 na glebę. Reszty o firmach, kolorach, itd szukaj na forum bo było już dużo razy ;)

I pamiętaj że gleba wciąga :hyhy: ja bym swoja jeszcze z przodu o 1cm spuścił i z tyłu ze 2cm :hyhy: :luka: bo jakoś się opatrzyła ta co jest, a jeszcze spodem mocno nie czepiam to mam chęć :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 17 czerwca 2008, 20:09 
Forumowicz

Przód nie stoi wyżej tylko tylne nadkola są mniej wyciuęte.
Zależy jakie pieniądze chcesz wydać, gdyż w przypadku zakupu gwntów możesz ustanić idealnie według gustu.
Drugą możliwością są amorki Bilstein B6 o sportowej charakterystyce ze sprężynami np. białe AC Schnitzer lub niebieskie H&R, które obniżają, ale pozostawiają jakiś komfort jazdy lub amory Bilstein B8 z podobnymi springami.
Jest jeszcze wiele możliwości, ale te amorki są sprawdzone i w miarę bezawaryjne, a podane sprężyny sprawdzone przeze mnie.

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2008, 12:22 
Pierwsze kroki

Jednak po wielu namysłach stwierdziłem że wymienię same sprężyny takie które spokojnie wejdą na oryginalne amorki a za bardzo nie chcę jej obniżać myślałem o takich sprężynach 40/20 ale czekam na opinie i podpowiedzi,ponieważ dojerzdzam codziennie ładny kawałek do pracy i nie chcę się czuć jak na taczce a bunia ma ładnie wyglądać i oto w tym wszystkim chodzi co nie :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 22 czerwca 2008, 15:25 
Uzależniony od forum :)

Łukasz napisał(a):
bunia ma ładnie wyglądać

w moim odczuciu jest ładnie jak jest 80/60 :luka: :hyhy:

Łukasz napisał(a):
stwierdziłem że wymienię same sprężyny takie które spokojnie wejdą na oryginalne amorki a za bardzo nie chcę jej obniżać myślałem o takich sprężynach 40/20

pomyśl nad eibachem pro kit. Obniża 40/35 i niweluje kozę jaka jest w serii :niepewny:

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2008, 10:57 
Forumowicz

Moje BMW: e46 tOurinG
Kod silnika: M47N
pierwsze zdjęcia w mojej galerii eibach -50/30

na kolejnych stronacj już eibach -30/30 ( tak jest ok)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1