BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 06:38

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Spalił swoje BMW, bo benzyna jest za droga
PostNapisane: 27 czerwca 2008, 22:07 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Bezrobotny Niemiec podpalił w centrum Frankfurtu swój samochód na znak protestu przeciwko rosnącym cenom paliw - poinformowała niemiecka policja.
30-letni Bawarczyk przyjechał swoim czarnym, 13-letnim BMW do centrum miasta, oblał samochód benzyną, a następnie go podpalił.

Policji zeznał, że "nie było go już więcej stać na utrzymanie auta ze względu na wysokie ceny paliwa". Po krótkim zatrzymaniu mężczyznę wypuszczono.

Litr benzyny w Niemczech kosztuje średnio 1,55 euro.

Bezczelnie skopiowane z:

http://wiadomosci.onet.pl/1778133,12,item.html

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2008, 22:12 
Uzależniony od forum :)

znajomi niemcy "masowo" przesiadają się na autka klasy B z silnikami diesla a znaczna ich czesc wybiera zasilanie gazem (musze powiedziec ze sa i uzytownicy BMW) :)

p.s
zapomniałem napisać, iż są to ludzie szczerze mowiąc dobrze zarabiający nawet jak na warunki niemieckie

Tytuł:
PostNapisane: 27 czerwca 2008, 22:18 
Częsty bywalec

wielkie mi co ! spalił grata - kto by to w niemczech kupił ? kto ?
Kozak jeden - gdyby spalił 3 letnie BMW to rozumiem :hyhy: :hyhy: a tak :/

nie musial oddac na złom i płacić - zatem zaoszczedził :rotfl: :rotfl: :rotfl:

http://blog.tmcnet.com/blog/rich-tehran ... on-big.jpg
Firmie VOTUM - powiedz NIE !

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 09:00 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Kornelio napisał(a):
znajomi niemcy "masowo" przesiadają się na autka klasy B z silnikami diesla a znaczna ich czesc wybiera zasilanie gazem (musze powiedziec ze sa i uzytownicy BMW) :)

p.s
zapomniałem napisać, iż są to ludzie szczerze mowiąc dobrze zarabiający nawet jak na warunki niemieckie

Tak, ale placa tez duzy podatek za diesla, ropa tez osiagnela poziom 1,50. Za to nastroje w spoleczenstwie sa duzo bardziej solidarne niz u nas, sa strajki, protesty (chocby nawet taj glupie jak ten powyzej), sa dzialania rzadu w celu obnizenia cen. U nas ze spokojem przyjmujemy 5 zl za litr na wakacjach.
Gas w Niemczech przezywa boom tak jak u nas kilka lat temu, Niemcy masowo montuja instalacje (gas kosztuje w przeliczeniu ok. 2,30 zl), praktycznie na kazdej stacji sa juz dystrybutory, salony oferuja montaz w nowych autach. Mojemu koledze z Boleslawca zalatwilem wspolprace z salonem Opla, montuje im w Polsce sekwencje w cenach niewiele wyzszych niz Polakom. Roboty ma z nimi do konca sierpnia juz, pojechal na tydzien odpoczac do turcji bo teraz nie wyjdzie z kanalu przez 2 miesiace :). Czysty zysk na instalacji to od 1000 zł wzwyz, montuje Niemcom 2 dziennie. Zyc nie umierac.
Znajomy z Niemiec ma CL 500 chyba 2000 rok. Zalozyl w Polsce instalacje za 4500 zł. Nawet jezdzi jakos, ale mnie az serce boli jak na to patrze.

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 09:03 
Częsty bywalec

el Presidente napisał(a):
Nawet jezdzi jakos, ale mnie az serce boli jak na to patrze.

dlaczego ? :znudzony:

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 09:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: Z4 3.0i
Nie zaczynajmy tematu, dla mnie gaz jest w prawym pedale badz tez do kuchenki :) dla kogos innego moze byc konieczny w aucie. Powiem tylko ze ten facet ma firme budowlana, jezdzi glownie doka Transitem, a Mercedesa kupil sobie niedawno jako hobby auto, w kazdy weekend robi nim moze 150 km. Dlatego nie rozumiem takiego oszczedzania na sile.

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 09:34 
el Presidente napisał(a):
Powiem tylko ze ten facet ma firme budowlana, jezdzi glownie doka Transitem, a Mercedesa kupil sobie niedawno jako hobby auto, w kazdy weekend robi nim moze 150 km. Dlatego nie rozumiem takiego oszczedzania na sile.

To głupota, a nie oszczędzanie.

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 10:36 
Santino napisał(a):
30-letni Bawarczyk przyjechał swoim czarnym, 13-letnim BMW do centrum miasta, oblał samochód benzyną, a następnie go podpalił.

mi mój kolega tak właśnie każe:

"Czarny, pojedź na stacje, kup 5 litrów benzyny, wylej na tego siepa i podpal" :)

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 12:44 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
Właśnie to mnie dziwi w naszym narodzie... Niemcy, Francuzi, Amerykanie wszystkim żyje się lepiej, więcej zarabiają a przy takich cenach benzyny strajkują ! A u nas nic... Mówimy trudno i dalej jeździmy :/

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 13:16 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
tak czytam...
i myślę że moglibysmy ogłosić na wszystkich forach motoryzacyjnych jakas akcje protestacyjna w calej polsce jak i rzucic temat w eter na cb kilka razy dziennie kazdy w swoim terenie i cos zrobic! teraz akcyza na gaz idzie w gore co da podwyzke o 28 gr na litrze! na prawde, tak dalej byc nie moze, musimy cos zrobic zeby paliwo bylo tansze (musimy wplynac na dzialania rzadu oraz sami przyczynic sie to tego stosujac zasady eco drivingu, lub np co 2 dzien do rpacy idac pieszo albo komunikacja miejska)

pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 13:30 
Forumowicz

Moje BMW: E65 730i
DAN V8 napisał(a):
oraz sami przyczynic sie to tego stosujac zasady eco drivingu, lub np co 2 dzien do rpacy idac pieszo albo komunikacja miejska)

Ja mam do roboty 40km :mur: :mur: :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 13:37 

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
razyel napisał(a):
DAN V8 napisał(a):
oraz sami przyczynic sie to tego stosujac zasady eco drivingu, lub np co 2 dzien do rpacy idac pieszo albo komunikacja miejska)

Ja mam do roboty 40km :mur: :mur: :mur:

A mój znajomy dojeżdża codziennie z Łodzi do Wawy więc odległośc to nie wymówka :)

Ja już od dawna nie jeżdżę samochodem do centrum chyba że na grubsze zakupy, kominikacją miejską jestem w 20 min a samochodem stoję w korkach palę nie potrzebnie wachę a przede wszytskim tracę 3 razy tyle czasu.

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 13:41 
Forumowicz

Moje BMW: E65 730i
Bobby_Valentino napisał(a):
A mój znajomy dojeżdża codziennie z Łodzi do Wawy więc odległośc to nie wymówka :)

No tak ale na piechotę szorować? :zdziwko:
A komunikacja miejska u nas taka że szkoda gadać :dobani: Dojechać bym dojechał ale wrócić to już bym nie miał czym...

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 13:55 
Forumowy terrorysta

Niektórzy moga wybierać - albo jadą dłużej i drożej autem, ale w komfortowych warunkach, albo szybciej, taniej komunikacją miejską, ale w scisku z kaszlącą, spoconą grubą babą na karku. A inni, jak ja, zeby zyskac na czasie i z racji odległosci muszą jeżdzić autem, skoro nie pasują połączenia PKP/PKS.

Co tu dużo pisać , popierdółki rządziły i rządzą to się kraj sypie. Nie ma polityki kontunuacji, tylko sie zmieniają swinie przy korycie. Paliwo drozeje to automatycznie drozeją ceny w sklepach, ktos wziął kredyt na mieszkanie, zaplanował sobie budżet na raty, a tu w ciagu roku 4 podwyzka stop procentowych i wyzsza rata ( znajomi wzieli w tym roku kredyt 300 tys zl, to z raty 1500 zl/mc, zrobilo sie 1800 zl/mc). Porządnych dróg jak na lekarstwo, a jednym czym sie rządzący chwalą to zwiekszeniem bezpieczenstwa na drogach przez zwiększeniem liczby fotoradarów i nieoznakowanych aut z psami w środku, co jest absurdem, skoro nie ma nowych, lepszych drog. W konsekwencji powstal kolejny pomysl na utrudnianie życia Polakom, więc suma sumarum znów naród dostaje w du... :dobani:

Na marginesie, wczoraj w tv pokazywli jak dzika lokatorka zajęła mieszkanie po zmarłej zameldowanej w tym mieszkaniu kobiecie. Przyjechała z zagranicy córka tej zmarłej ( corka ma równiez zameldowanie w tym lokalu, takze w swietle prawa moze tam mieszkac), a dzika lokatorka powiedziala, ze sie nie wyprowadzi, a ta zameldowana corka moze z nimi mieszkac. Policja nic nie zrobi, poniewaz prawo nie zostalo zlamane, bo dzika lokatorkar nie utrudnia dostępu do lokalu :rotfl:. CYRK.

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 16:37 
Częsty bywalec

renoraines napisał(a):
a ta zameldowana corka moze z nimi mieszkac. Policja nic nie zrobi, poniewaz prawo nie zostalo zlamane, bo dzika lokatorkar nie utrudnia dostępu do lokalu :rotfl:. CYRK.

to takie pitolenie Policji o szopenie !! tu macie jasno napisane

Rozdział 1. Przepisy ogólne

Art. 1 [Zakres regulacji] Ustawa reguluje zasady i formy ochrony praw lokatorów oraz zasady gospodarowania mieszkaniowym zasobem gminy.

Art. 1a [Wyłączenie stosowania] Przepisów ustawy nie stosuje się do lokali będących w dyspozycji Wojskowej Agencji Mieszkaniowej.

Art. 2 [Słowniczek] 1. Ilekroć w ustawie jest mowa o:

1) lokatorze - należy przez to rozumieć najemcę lokalu lub osobę używającą lokal na podstawie innego tytułu prawnego niż prawo własności;

2) właścicielu - należy przez to rozumieć wynajmującego lub inną osobę, z którą wiąże lokatora stosunek prawny uprawniający go do używania lokalu;

3) współlokatorze - należy przez to rozumieć lokatora, któremu przysługuje tytuł prawny do używania lokalu wspólnie z innym lokatorem;

ale

Art. 30 [Osoba bez tytułu prawnego] 1. Osoba zajmująca lokal bez tytułu prawnego do dnia wejścia w życie ustawy przez okres nie krótszy niż 10 lat wstępuje z mocy prawa w stosunek najmu tego lokalu po upływie 12 miesięcy od dnia wejścia w życie niniejszej ustawy, jeżeli właściciel nie wniesie w tym okresie powództwa o nakazanie tej osobie przez sąd opróżnienia lokalu lub jeżeli w tym samym terminie nie wniesiono powództwa o ustalenie nieistnienia stosunku najmu.

Art. 40 [Wejście w życie] Ustawa wchodzi w życie z dniem ogłoszenia , z wyjątkiem art. 18 ust. 4 i art. 32, które wchodzą w życie z dniem 1 stycznia 2002 r.

trzeba swych spraw pilnowac

Ostatnio edytowano 28 czerwca 2008, 16:47 przez krzys124, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 28 czerwca 2008, 18:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 325
[quote="razyel]
Ja mam do roboty 40km :mur: :mur: :mur:[/quote]

Nie mówiłem konkretnie do Ciebie tylko ogólnie, jak jest mozliwosc to zeby z niej skorzystac.
Nie jestem zwolennikiem komunikacji miejskiej, po za tym Lublin nie jest bardzo duzym miastem, takze w 30min. z centrum moge spokojnie przejsc te kilka km, szybciej niz autem w godz. szczytu.
Osobiscie autkiem najwiecej jezdze po 17-18. Na uczelnie, do dziewczyny mam blisko takze rower albo pieszo i zdrowie przy okazji lepsze ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29 czerwca 2008, 11:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: 320i
:) jak tak dalej bedzie drozec to i ja podpale.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 10:13 
Pierwsze kroki

DAN V8 napisał(a):
tak czytam...
i myślę że moglibysmy ogłosić na wszystkich forach motoryzacyjnych jakas akcje protestacyjna w calej polsce jak i rzucic temat w eter na cb kilka razy dziennie kazdy w swoim terenie i cos zrobic! teraz akcyza na gaz idzie w gore co da podwyzke o 28 gr na litrze! na prawde, tak dalej byc nie moze, musimy cos zrobic zeby paliwo bylo tansze (musimy wplynac na dzialania rzadu oraz sami przyczynic sie to tego stosujac zasady eco drivingu, lub np co 2 dzien do rpacy idac pieszo albo komunikacja miejska)

pozdr.

dobry pomysl, tylko zeby to bylo masowowo i przez kilka dni moze cos by to dalo no ale ...

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 10:53 

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
w Polsce ceny paliw podniosły się najmniej

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 11:08 
Forumowicz

Moje BMW: X1 e84 20d
Kod silnika: N47D20
powerbmw napisał(a):
w Polsce ceny paliw podniosły się najmniej
Bo już wcześniej była bardzo droga ? :hyhy:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1