BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 19:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] 320d Pytanie o wtrysk sterujący
PostNapisane: 5 lipca 2008, 16:19 
Forumowicz

Czesc!Mam pytanie odnosnie wtrysku sterujacego w bmw 320d (136KM).Czy po jego wymianie trzeba go jakos akceptowac podlaczajac do kompa?I jeszcze jedna sprawa...Czy on w znaczacym stopniu wplywa na spadek mocy?Bo w serwisie bmw w Krakowie(bylem tam na diagnozie komputerowej) powiedzieli mi,ze jezlei mam uszkodzony czujnik w tym wtrysku to dlatego mam takie slabe auto.Dodam,ze moje bmk-a maksymalnie rozpedza sie do 170km/h i przyspieszanie jest wrecz tragiczne:( Wymienilem ten wtrysk i nic to nie dalo.Dzwonilem do Czestochowy do bmw i powiedzieli mi zebym odlaczyl przeplywomierz,bo moze przycszyna jest w nim i po odlaczeniu byla znaczaca poprawa a mocy,ale ten gosciu z Czewy powiedzial mi,ze tez moze byc cos z pompa.Jak Wy to oceniacie? Auto normalnie nie kopci,ale pod obcizeniem,np. jazda pod gore zdarza mu sie puscic czarnego dymka.Przebieg 200tys. 2000rok.

Ostatnio edytowano 13 lipca 2008, 13:07 przez MariuszL, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2008, 01:32 
Forumowicz

czarny dym na pełnym obciżeniu w diesel to norma (szczególnie z niskich obrotów).
Jeżeli masz możliwosć to podmien przepływke. Jeżeli sieda pompa to silnik poprostu staje i tyle. 320d sa bardzo wrażliwe na paliwo ( tyko shell i BP ) i filterki.
Jak jest z turbo ???
Luknij czy nie łyka oleju i czy nie ma oleju w dolocie ( pzeważnie siada odma i jej filter ).
Co z filterkami urzadzen starujacych turbina i EGR ( luknij w ZRóB TO SAM)
136KM nie robi szału wiec jeżeli miałes wczesnie mocny woz to wiesz o co chodzi.
Pozdrowa
:cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2008, 09:30 
Forumowicz

wlasnie nie czyscilem tych filterkow przy elektrozaworach od ERG i turbo,czyscielm tylko odme.Oleju nic nie bierze,bo sprawdzalem.Wczesniej mialem vectre 1.8 16V (115KM) i ona lepiej szla niz obecne moje bmw:(Wlasnie ten mechanik z czewy radzil mi podmienic przeplywomierz,no ale kto sie na to zgodzi?:(

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2008, 10:03 
Forumowicz

a mozna w jakis inny sposob sprawdzic przeplywomierz niz podmiana z kims?

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2008, 10:45 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
MariuszL napisał(a):
a mozna w jakis inny sposob sprawdzic przeplywomierz niz podmiana z kims?

Podpiecie pod kompa...jak nie ma zadnego bledu zwiazanego z przeplywka to jest oki.

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 6 lipca 2008, 11:08 
Forumowicz

tylko,ze z tego co czytalem to przeplywka tak oglenie moze dzialc ale moze podawac zle wartosci i to znaczy ze jest zepsuta a komputer tego nie wykaze.

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2008, 02:59 
Forumowicz

To prawda z kompem. Auto powino byc szybsze od vectry ,tak mi sie wydaje ja mam 150KM w 320d i z mojej dziewczyny Calibra 136KM radze sobie ,ale szału nie robie. :ok:
:cwaniak:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2008, 15:40 
Forumowicz

A co sadzicie o przplywomierzach MTM??Bo orgilaal boscha ja zaltwilem najtaniej z gwarancja za 730zl i do tego dochodzi akceptacja i to mozna z tego co wiem tylko w BMW koszt powyzej 300zl

Tytuł:
PostNapisane: 7 lipca 2008, 15:42 
Forumowicz

A co sadzicie o przplywomierzach MTM??Bo orgilaal boscha ja zaltwilem najtaniej z gwarancja za 730zl i do tego dochodzi akceptacja i to mozna z tego co wiem tylko w BMW koszt powyzej 300zl

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1