BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 06:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 czerwca 2007, 11:42 
Czarny_simr, z tego co wiem... e46 jest duuuzzzzzooo droższe niż wpakowanie w e36 około 3-4tyś :P a chodzi mi tylko o przeróbkę przodu... o czym już pisałem... całego to raczej ja nie zrobię, bo to inna bajka i jak już zauważyłeś lepiej by było kupić "nowe" autko :P

i przy okazji ja nigdy nie pytałem się nikogo czy to się komuś podoba czy nie... chciałem się dowiedzieć od osób które znają się bardziej ode mnie czy jest to możliwe ewentualnie trudne :P

reszcie osób wnoszącej coś do tematu THX :hurra:

Tytuł:
PostNapisane: 26 czerwca 2007, 16:51 
Uzależniony od forum :)

przód zrobisz okrągły (E46) a tył zostawisz kanciaty (E36) hmmmm....... :niepewny: zapewne bedzie to zabawnie wygladać :rotfl:

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 31 grudnia 2007, 11:21 
Hej
Orientuje sie ktos moze czy maska z e46 coupe bedzie pasowala do e36?
Czy ktos robil juz taka przerobke?
Wiem wiem - pytam czy bedzie pasowala. O gustach sie nie rozmawia.
Pozdr
Grzesiek ;)

Tytuł:
PostNapisane: 31 grudnia 2007, 12:37 

pc_killer napisał(a):
pytam czy bedzie pasowala.

nie będzie...

no coments... :zdziwko: :luka:

Tytuł:
PostNapisane: 31 grudnia 2007, 13:42 
pc_killer, skoro już chcesz, by Twoja wyglądała jak e46, poszukaj na forum w szukajce "bad look" gdzieś ktoś dał link jak się takie rzeczy robi + grill tak jak w e46.

Sylwek_ch napisał(a):

Sylwek_ch, jak tak dalej pójdzie, będziesz miał moją 100% autoryzację w pisaniu postów w moim imieniu :super:

Tytuł:
PostNapisane: 31 grudnia 2007, 14:44 

czasami mam wrażenie że to forum jest zabardzo konserwatywne :rotfl:
ale jesli chodzi o badloki i i zderzaki z laminatu to całeszczęście ze tak jest :super: :super:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 31 grudnia 2007, 15:04 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
taka przerobka podoba sie jedynie jak jest zrobiona na orginalnych czesciach z e46, no ale wiadomo to kosztuje duzo a nawet bardzo duzo, plus dochodzi do tego duzo rzezbienia i przerobek, bo maska z e46 nie pasuje do e36, no i przedewszystkim musisz miec blacharza ktory to wszystko posklada do kupy. ale naprwde, jak sie wstawia ogrinalna maske, lampy i zderzak to wyglada to calkiem calkiem. kolega tak zrobil i musze przyznac ze nie spodziewalem sie az tak pozytywnego efektu.

Tytuł:
PostNapisane: 1 stycznia 2008, 10:14 

..::CZARNY::.. napisał(a):
Sylwek_ch napisał/a:

Sylwek_ch, jak tak dalej pójdzie, będziesz miał moją 100% autoryzację w pisaniu postów w moim imieniu :super:

E36 to E36 a E46 to E46. Pomijam gusta. Nigdy jedno nie będzie drugim. Modyfikacje takie nie maja sensu, bo rzeźbienie z blachy nigdy nie da takiego samego efektu, a zrobienie takiej przeróbki na oryginalnych częściach karoserii + lampy z E46 (przód i tył) + dobra robocizna wyniesie więcej niż kosztuje e36 a koszt zakupu samochodu + mody wyniosą coś kolo ceny e46. I wraz e36 nie będzie e czterdziestką szóstką tylko jakąś bezpłciową sierotką. Jeden i drugi model mają swój urok, ale gdy się je "pomiesza" tracą na wyglądzie.

To mówiłem ja ..::Sylwek_ch::.. :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2008, 13:32 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52B28
No to ja odgrzeje starego kotleta i zapytam tak.. Mówicie, że nie powinno się robić takich kombinacji bo to nie wygląda atrakcyjnie... A co powiecie o tym?
Obrazek

albo o tym?

Obrazek

Czy to jest brzydkie? Hmmm czyli BMW tez robi Agro... Bo swoje modele liftinguje? Wg waszych wypowiedzi to E46 po 2001 to agro bo jest po faceliftingu...

Np mi się podoba przód z E46, a zaś tył z E36 i co w takim wypadku mam zrobić? Kupić obie?
Wiadomo rady także bym chciał i krytykę bo to dobre, a nie chciałbym, żeby ktoś popatrzał na mój samochód i powiedział ooo Agro co za wiocha... Bo to jasne, że każdy jeśli przerabia samochodzik to po to żeby zwracał uwagę przechodniów... I tu się nie czarujmy bo mimo, że robimy to dla siebie to także i dla innych w pewnym sensie... A co do E36 to zmiana wyglądu na "specjalny" dlaczego? Bo po sprowadzali E36 jak psów do Polski i jadąc E36 już nie wyróżniasz się z tłumu... Masz samochód taki jak każdy inny... A po przeróbkach będzie się wyróżniał... (Byle nie na wioch, tylko na styl i smak)

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2008, 15:15 
to pierwsze, to fajne.

drugie wieś.

Armageddon napisał(a):
Hmmm czyli BMW tez robi Agro... Bo swoje modele liftinguje?

Nie chodzi o to, chodzi o to, że w takich przeróbkach mnóstwo szpachli, szpachli, szpachli, spawania, kombinowania jest i trudno o efekt taki, jak z fabryki, po prostu.

Armageddon napisał(a):
Bo po sprowadzali E36 jak psów do Polski i jadąc E36 już nie wyróżniasz się z tłumu... Masz samochód taki jak każdy inny... A po przeróbkach będzie się wyróżniał... (Byle nie na wioch, tylko na styl i smak)

No to poszukaj w galerii "kebaby" albo po prostu auta kujona, kiloffa, andrewE36 no i powiedz, czy to jest E46 look i jakie tam aż takie przeróbki, by się wyróżniać? Zobacz auto bartaE36- całkowita seria i co? nie wyróżnia się? jak nie, to :padam:

Tytuł:
PostNapisane: 14 lipca 2008, 16:28 
Forumowicz

Te 1 to adaptacja E46 do E36:)

A co do sesji to:
Obrazek

Masz rację... Coupe zawsze się będzie wyróżniało, a tym bardziej z bodykitem z Mki:) Do tego ringi i jest gitarka:) A zamiast inwestować kasę w przeróbki blacharskie to tą kasę można zainwestować w łądne kółeczka i glebunie:) I napewno będzie lepiej wyglądała Bawarka niż kombinowanie:) Chyba, że ktoś nie ma co z kasą robić i przerobi sobie przód jak wyżej w poście moim na E 46 Coupe:) To moim zdaniem lepiej z przerobionym przodem na E46 niż w standardzie E36... Ale na to trzeba mieć kasę... i napewno 4 tyś na to nie starczy bo same lampy kosztują conajmniej 1200 zł + zderzak około 400 zł + maska z E46 (bo z czegoś trzeba grilla odciąć) około 400 zł + błotniki 400 zł (jeden 200 zł) + malowanie 1000 zł (element 250 zł) no i do tego robocizna bo za darmo nikt nam się nie będzie bawił myślę, że z jakieś 500 zł - 1000 zł (tutaj strzelam) co daje razem 4400 zł (skromnie licząc), a to jest sam przód... A gdzie kółeczka? Glebunia? I tył Bawarki? Więc tak skromnie licząc trzeba mieć żeby tak jak wyzej autko wyglądało około 8000 zł....

Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, 08:05 
Częsty bywalec

Nie słuchaj ich, tylko rób swoje E46 look , kup wiaderko szpachli i do dzieła, przecież te 6 tureckich kebabów , które pokazał Armagedon są okropne

Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, 09:13 
Forumowicz

Kujon o ile się nie mylę to jeden z tych okropnych tureckich kebabów jest Twój:P :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, 09:53 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Armageddon napisał(a):
Bo to jasne, że każdy jeśli przerabia samochodzik to po to żeby zwracał uwagę przechodniów...

Ja tam przerabiam auto po to, żeby mi się podobało, a nie zwracał uwagę innych. Nie muszę się autem dowartościowywać cisnąć się na afisz :hyhy:
Przerobisz przód na e46 i co? I z przodu będzie ładne, z tyłu ładne, ale jak popatrzysz na całość... Tam kanty, tu obłości... bleee. No ale niektórzy lubią np. zielone jabłka :D
Sorry, ale jak chcesz się wyróżniać, to licz się z krytyką ;]

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, 12:25 
Częsty bywalec

Armageddon napisał(a):
Kujon o ile się nie mylę to jeden z tych okropnych tureckich kebabów jest Twój:P :rotfl:

no ten najbrzydszy, dlatego prawie go niewidać na zdjeciu :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 15 lipca 2008, 13:25 
Częsty bywalec

Moje BMW: e34
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=19757
ja na twoim miejscu ta kase co masz zainwestowałbym w M pakiet

Zapraszam do oglądania SWAP na M52B28 :)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2008, 15:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: e61
Kod silnika: m57d30
mi sie podoba taka przerobka ;)

ale zapewne nie jest to tanie do osiagniecia :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bo innej opcji na przod bym nie bral pod uwage...

czyli dokaldac i kleic cos z e36...

albo czesci od e46 albo wcale ;)

po bydgsozcyz jezdzi compact z przodem od e46, poluje na neigo zeby zrobic fotk, ale jakso mi to nie wychodzi ...

Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2008, 15:28 
Częsty bywalec

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2008, 15:37 
Częsty bywalec

policzylem koszty takeij przerobki samego przodu.

lecac po nowych lub uzywanych czesciach to:

- maska e46 - 400-500zl
- blotniki - 150-200szt
- lampy - 600-800zl komplet
- zderzak seria + belka - 500-600zl (m pakietowy wiecej)
- listwy pod lampy - nie znam ceny

do tego dochodzi blacharz , lakiernik i inne pierdoly potrzebne przy montazu,

czesci pewnei jakeis 2000-2300zl lub wiecej

blacharz lakeirnik kolejne 1500-2000zl

wiec taki prozd mozna meic w e36 za powiedzmy 3500-4000tys zl ;)

liczac ze ktos mial buum i wyciaga kase z ubezpieczalni to jest nawet ciekawy pomysl ;) bo oryginalnie przod do e36 by kosztowal troszke mniej ;)

Tytuł:
PostNapisane: 16 lipca 2008, 16:36 
Forumowicz

to co pokazales wyzej... Nie komentuje... Za ta kase to sprzedalbym E 36 dolozyl ta kase co bym mial wpakowac w przerobke samochodu i kupil E46...

Sam przod przerobic to jeszcze zrozumie jak ktos nie ma co z kasa robic... Ale praktycznie cale auto? (przod i tyl) to juz przesada...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 75 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1