BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 14:56

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Prosze o rade... wgniecone drzwi E36... ;(
PostNapisane: 18 lipca 2008, 21:00 
Pierwsze kroki

Witam... dziś na parkingu jakiś pan wjechał mi w drzwi... na szczęście lakier jest cały, wystarczyło wypolerować ale niestety jest dość spore wgniecenie... i tu pojawia sie moje pytanie. Czy mogę coś sam z tym zrobić domowym sposobem czy muszę koniecznie jechać na warsztat ;/ i ile to może mnie kosztować.

Niestety nie mam jak dodać zdjęć. Wgniecenie obszarowo jest dość duże ale nie jest głębokie.

Pozdrawiam!

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 lipca 2008, 22:46 
Pierwsze kroki

Musisz oddac samochod do lakiernika, albo jezdzic i zostawic drzwi takie jakie sa.

Jakie koszta? U mnie w warsztacie licze 300zl - 350zl za drzwi plus ewentualne cieniowanie (przy ciemnych kolorach czesto nie jest konieczne).

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2008, 12:41 
Kolega wyżej ma racje!, założyłeś drugi temat jak rozebrac drzwi, do wypchnięcia, ale mimo wszystko bez malowania sie nie obejdzie, blacha nie wróci na swoje miejsce (zakładam, że tak Ci się wydaje). Podczas wypychania tego wgniecenia lakier najprawdopodobniej pęknie, ponadto zstaną neirówności, które trzeba szpachlować i nowy lakierek ;)

PS. Lepiej nie zabierać się za to, oddaj auto lakiernikowi, niech zrobi po swojemu ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2008, 14:58 
Pierwsze kroki

Nie zgadzam sie, drzwi udało mi się wypolerować, i praktycznie nie widać śladu, ze zostały uderzone. jest tylko wgniecenie. To wgniecenie ma dość duży obszar i niewielką głębokość, jest lekkie odkształcenie w miejscu gdzie jest jakieś wzmocnienie drzwi. na 99% jestem przekonany, ze od srodka uda mi sie to wypchnąć i nie będzie śladu.

Tytuł:
PostNapisane: 19 lipca 2008, 16:20 
Forumowicz

mojemu ojcu ktos kiedys w leganzie drzwi wgial, pamietam, ze goscie rozebrali drzwi i wypchneli , nawet sladu nie bylo po tym ;)

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2008, 10:02 
Forumowicz

kpopis1, Wypych, gadacie bzdury!!! po co lakiernik, jeśłi lakier nie jest uszkodzony to są warsztaty gdzie naprawiają wgniecenia bez ingerencji w lakiernictwo!

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2008, 21:25 
Pierwsze kroki

Tak, wiem istanieja takie warsztaty. W mieszalni w ktorej zaopatruje sie w materialy dla lakiernictwa zaopatruje sie rowniez gosciu ktory wykonuje takie naprawy. gadalem z nim i widzialem efekty tych napraw. Sam stwierdzil ze nie da sie tego usunac w 100%, zawsze pod swiatlo bedzie cos widac...

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2008, 22:09 
Częsty bywalec

Moje BMW: E36 coupe/E30
Kod silnika: M52B28/M60B40
kpopis1 masz stuprocentowa racje.
co z tego ze ktos bez lakierowania niektorzy to beda chcieli zrobic jak potem umyjesz samochod staniesz z boku a samochod caly pofalowany bedzie. niestety ale cudow nie ma.
do mnie do mieszlni przychodza ludzie "z ulicy" i pytaja co zrobic jak maja malutka ryske na jakims elemencie. niestety ale caly element trzeba malowac z powodu malej ryski do podkladu. w przypadku takiego wgniecenia dochodzi jeszcze klepanie, szpachlowanie i zbrojenie.
no chyba ze komus nie przeszkadza ze bedzie mial pod swiatlo pokrzywione drzwi...
pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 20 lipca 2008, 22:59 
Pierwsze kroki

Nie wspominajac o tym ze taka naprawa kosztuje nie tak malo...

Tytuł: Proszę omijać użytkowanika kpopis1 na forum jak i jego zakła
PostNapisane: 5 listopada 2008, 14:56 
Pierwsze kroki

kpopis1 napisał(a):
Musisz oddac samochod do lakiernika, albo jezdzic i zostawic drzwi takie jakie sa.

Jakie koszta? U mnie w warsztacie licze 300zl - 350zl za drzwi plus ewentualne cieniowanie (przy ciemnych kolorach czesto nie jest konieczne).

Witam

Zostałem oszukany, okradziony przez użytkownika kpopis1. Tak się mądrzy na tym forum w sprawach lakiernictwa i blacharstwa, a jak oddałem jemu samochód to całkowicie spartolił robote....

Polecam zapoznać się z poniższym linkiem zanim się zawita do jego warsztatu:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=359552#359552

Tytuł:
PostNapisane: 13 listopada 2008, 23:56 
Forumowicz

na 99% jestem przekonany, ze od srodka uda mi sie to wypchnąć i nie będzie śladu. Powodzenia :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 15:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
RafalHandel, wpisz w google "usowanie wgniecen samochodywch bez lakierowania" wyskoczy ci kilka firm zadzwon i sie zapytaj :)

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 12:50 
Poszukaj zanim zapytasz

wgniecenia można usunąć w specjalistycznych warsztatach jak np www.bzemanek.pl napewno nie przy użyciu narzędzi z allegro za 35 zł.

Tytuł:
PostNapisane: 13 czerwca 2009, 12:54 
Poszukaj zanim zapytasz

Secjalistyczne warsztaty używają specjalistycznych narzędzi ,i po naprawie nie trzeba lakierować autka.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1