BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 09:57

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2006, 13:00 
Uzależniony od forum :)

Może napiszmy ile razy widzieliśmi ścigacza, jadącego po mieście z kulturą i zgodnie z przepisami?

Ja sobie nie przypominam....

Nie tak dawno (opisywałem gdzieś) koleś Mz-tką jechał z panną nad wodę, albo wracali z basenu, jechał ładnie, nie szybko, asfaltowym poboczem, puszczał samochody. w między czasie mnie wyprzedził, ustąpiłem mu. Potem było malutkie rondko, w prawo przejazd kolejowy, zamknięty i jakiś kamaz, stał na nim przed szlabanem. rondko ma dwa pasy wlotowe, prawy tylko na przejazd. Stanęła sobie MZ-tka i czeka, wjeżdżam na rondko, a jemu się odwidziało i mi pod koła... odbiłem.... bez kierunku, bez niczego... sru mi pod koła.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2006, 13:27 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
Tak samo beznadziejni są rowerzyści. Czasem aż sie prosi żeby mu przytrąbić klaksonem ale strach że idiota sie przewróci pod koła...

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2006, 13:40 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52B25i
od dwoch lat nie siedzialem na prawdziwym motorze. stoi w garazu nie wiedziec po co... czasem na niego patrze i nie mam checi jezdzic. przeszlo mi, ale dopiero jak przekroczylem pewna mase krytyczna a bylo nia 302,6 km/h. co prawda licznikow, wiec byc moze nacigniete. w niedlugim czasie potem ktos mi uswiadomil ile razy w zyciu narazalem czyjes zdrowie i zycie. od tamtej pory godze sie z faktem, ze nie potrafie wolno jezdzic motorem, wiec nim nie jezdze. niestety musze tez sie przyznac do faktu, ze nie posiadalem i nie posiadam do dzis prawa jazdy.
co wiecej samochodem tez nie jezdzilem zbyt ciekawie (chociaz mam prawo jazdy, a jedyne pubkty od 4 lat tylko za brak pasow). nie wiem dlaczego ochota na wyglupy przyszla wraz z przesiadka na bmw. jest to duzy samochod i jakos nie chce mi sie kombinowac. co wiecej w garazu obok motocykla stoi golf II 16V odbudowany rowno rok temu. ma abolutnie nowe serce z przebiegiem 6000 km (!!!) i jakos ostatnio tez mnie nie ciagnie na zabawy tym samochodem.
to wszystko jest chyba kwestia swiadomosci, ze staniesz sie kaleka albo kogos uczynisz kaleka, bo smierc jest najnizszym wymiarem kary. tylko nienormalny czlowiek potrailby stanac na sali rozpraw po wypadku ze swojej winy (i glupoty) i ze stoickim spokojem spojrzec na swoja ofiare/-y. uwierzcie mi... ja tego nie doswiadczylem, ale widzialem takiego, ktory tego nie wytrzymal.
konkludujac jak sie nie jest madrym, nie ma sie doswiadczenia to lepiej omijac pokusy. jesli slysze od jakiegos tatusia, albo dorastajacego synka, ze samochod dla dziecka moze byc klasy GTI to wiem, ze to powazny blad. rozumiem moc rzedu 90-120km, ale wiecej dla mlodego, ambitnego na swiatlach orla to zbyt duze wyzwanie. jesli nie bedzie jego samego kusilo, to koledzy go namowia. z tym, ze namwiajacy nigdy nie bedzie winnym, a nawet wspolwinnym, bo odpowiedzialnosc ciazy na kazdym z nas osobno. rozumiem argumenty obydwu stron, ale lamiac przepisy trzeba pamietac o konsekwencjach, czasami mocno przykrych, a wrecz tragicznych.

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2006, 14:12 

Milek, zgadzam się Tobą. Znałem kolesia, któremu tatuś fundował samochodu i nadal funduje, poza wieloma wypadkami, ma na swoim koncie zabicie motocyklisty... siedzial mu na ogonie bo to cross byl, aż koles sie wywrocil na zakrecie, a on przejchal po nim, kasujac latarnie.... nie bede pisalm gdzie to bylo i kiedy bo pare osob od razu skojarzy a chlopak jest na wolności... ale ma plecy...

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2006, 14:57 
Forumowicz

mike_r6 napisał(a):
Nie jest tak samo i dobrze o tym wiesz
Zdecydowanie wiecej kretynow pocina po miescie z szalenczą predkoscia na moto, niz w bmw...

pogadaj jeszcze, a ja swoje wiem...

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2006, 18:03 

Evil, ja nic do Ciebie nie mam , ale serio, jak wielu widziałeś, znasz motocyklistów jeżdżących z przepisami?

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2006, 18:43 
Forumowicz

wiadomo że nie po ludzie kupują 150-cio konne motocykle żeby jeździć 50 na godzine. Adrenalina kusi, mimo ogromnego ryzyka... mam zamiar kupić kiedyś motor ale tylko i wyłącznie crossa do jazdy w terenie. nie zrobie nigdy prawa jazdy na motor i nie kupie ścigacza bo nie chce zakończyć żywota na matizie jakiegoś dziadka który mi wyjedzie z bocznej uliczki...

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2006, 23:06 
Częsty bywalec

Moje BMW: saab 93 SC
Kod silnika: Z19DTH
Cos dla motocyklistów

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2006, 00:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
reserved napisał(a):
Cos dla motocyklistów

<object width="425" height="350"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/J34itwlX3BA"></param><param name="wmode" value="transparent"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/J34itwlX3BA" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="425" height="350"></embed></object>

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2006, 09:41 
Forumowicz

KotSylwester napisał(a):
znasz motocyklistów jeżdżących z przepisami?

znasz samochodziarzy jeżdżących zgodnie z przepisami?

możemy sobie tak odpowiadać pytaniem na pytanie. długo i namiętnie. a prawda leży pośrodku...

damian_e30 napisał(a):
nie zrobie nigdy prawa jazdy na motor i nie kupie ścigacza bo nie chce zakończyć żywota na matizie jakiegoś dziadka który mi wyjedzie z bocznej uliczki...

cóż, masz sporo racji w tym, co mówisz. dlatego ja do niezbędnego minimum ograniczyłem jazdę po ulicy. wolę się w sezonie wyszaleć na maxa na torze i mieć na twarzy banana od ucha do ucha...
howgh, rzekłem... 8)

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2006, 11:44 
Zacna persona forum

evil napisał(a):
pogadaj jeszcze, a ja swoje wiem...

do twarzy ci z tym widze jest... heh...

-> Zobacz Moja Bunie

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2006, 18:13 
Częsty bywalec

TUTAJ tez niezly kwiatek ;)

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2006, 19:35 
Forumowicz

reserved napisał(a):
tutaj tez niezly kwiatek ;)

O tym pościgu jest ten temat :wink:
Ale zawzięty był ten gliniarz w samochodzie :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2006, 20:31 
Częsty bywalec

ajjjććć, wkleilem nie ten link :evil: ... tylko gdzie ja mam teraz ten wlasciwy :roll: :-k

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2006, 20:45 
Pierwsze kroki

Ja jestem tylko ciekaw skad komenda policji wie z jaka predkoscia ten facet jechal?
Znaczy jest to oczywiscie, chlopaki w vectrze z videoradarem tez smigali po ograniczeniach bylo 40 oni 176, bylo 90 oni 220 ;-).
A podobno poscig ma nie stwarzac niebezpieczenstwa dla innych ludzi.
A ten motocyklista i tak ma szczescie, ostatnio o ile pamietam policja pomylila jednego motocykliste z bandyta i zastrzelila ;-/.

Tytuł:
PostNapisane: 1 października 2006, 20:52 

no miał farta... oby to docenił, bo znowu będą musieli postraszyć i kilku odstrzelą :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2006, 06:19 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M52B25i
jarmulowicz napisał(a):
A ten motocyklista i tak ma szczescie, ostatnio o ile pamietam policja pomylila jednego motocykliste z bandyta i zastrzelila ;-/.

Zgadza sie i postapili wlasciwie, bo motocyklista nie raczyl sie zatrzymac do kontroli.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2006, 09:20 
Pierwsze kroki

No to prawda. Ale szkoda faceta. Mial 20 lat. Cos mu odwlilo i zaczal uciekac.
No a z drugiej strony jak by to byl badzior to by bylo ok.
Ale najgorsze jest to ze jak sie przygladam motocyklom to wiekszosc ma zawinieta tabliczke rejestracyjnom do gory ;-). Albo caly motor lsni a rejstracja uwalona w blocie.

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2006, 09:42 

Ja za rejestrację dawał 500zł mandatu, a jakby się okazazło że to drugi raz to sprawa w grodzkim...

Tytuł:
PostNapisane: 2 października 2006, 09:49 
Forumowicz

milek napisał(a):
Zgadza sie i postapili wlasciwie, bo motocyklista nie raczyl sie zatrzymac do kontroli.

żeby tak do Ciebie zaczęli strzelać, bo jedziesz BMW...
żenująca wypowiedź, jest kilka wyrażeń, które celnie by Cię określiły, np. imbecyl BTW, mogę Ci to w oczy powiedzieć... :evil:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 58 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1