BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 07:40

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Sprawdzaj auto przed zakupem!
PostNapisane: 21 lipca 2008, 12:03 
Forumowicz

Moje BMW: E30
No to ja powiem tak:
Wczoraj Wrszawa ul.Pulawska w kierunku centrum.
Objechalo mnie e38 2.8!! Dlaczego? Bo wjechalismy w koleiny i zaczelo mnie targac po calym pasie. Mialem rozjechana geometrie!! I to jak!! No to do FauVert i 190pln! Teraz jak po szynach mknie moje BeEmDablju!

Moral z calej sytuacji jest taki:
Nie ufaj sprzedajacemu ze cos zrobil w aucie. Owszem - glowny drazek i koncówki drążków ukl kierowniczego wymienil, ale o geometrii zapomnial bo sprzedawal auto. O tragicznych konsekwencjach wjechania w koleiny z woda np przy 130 km/h nikogo chyba nie musze przekonywac!

Ps Ta wypowiedz jest z innego mojego postu ale postanowilem załozyc nowy temat bo moze zaoszczedzic komus przykrych sytuacji lub tragedii!!

Ostatnio edytowano 2 sierpnia 2008, 17:40 przez radoshb, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 12:14 
Forumowicz

Moje BMW: e46 Coupe
Kod silnika: M54B22
wedlug mine kupujac auto nie wazne czy od handlarza czy od osoby prywatnej trzeba jechac na przeglad lub do serwisu... i wtedy nie bedzie takich problemow...

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 12:25 
Forumowicz

DLU_kolas napisał(a):
wedlug mine kupujac auto nie wazne czy od handlarza czy od osoby prywatnej trzeba jechac na przeglad lub do serwisu... i wtedy nie bedzie takich problemow...

I tu kolego kolejna przestroga sie nasowa!
Problem w tym, ze sam potrafie doskonale ocenic stan auta i to mnie zgubilo! To ze jest troche nerwowa na koleinach zwalalem na szerokie opony i stan polskich dróg. Niestety tak jak lekarz nie powinien sam siebie leczyc, tak ja powinienem komus zlecic ogledziny (wiele osób prosilo mnie o pomoc w zakupia auta i nikt nie narzelal)! I tu wlasnie popelnilem blad. Przyznaje sie!
To wlasnie stalo sie przyczynkiem do tego tematu!
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 12:31 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
radoshb, a może ktoś wspawał tył od e39 i dlatego się źle prowadzi :?: :rotfl: :rotfl:

ps.żart :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 12:35 
Forumowicz

biały napisał(a):
radoshb, a może ktoś wspawał tył od e39 i dlatego się źle prowadzi :?: :rotfl: :rotfl:

ps.żart :)

Kumam, ze zart ale wolal bym zeby ten temat potraktowac powaznie! Czasami takie male klamstewka sprzedajacych nie koncza sie szczesliwie!
ja mialem pojecie i pieniadze na usuniecie przyczyny niedomagania! A ilu jest nieswiadomych nowonabywców? :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 12:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43B16
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=53724
Kolego wiesz że przeważnie jest tak że aby tylko się pozbyć , a toże na pierwszym zakręcie się ktoś zabije to kogo to interesuje ...

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 12:44 
Forumowicz

biały napisał(a):
Kolego wiesz że przeważnie jest tak że aby tylko się pozbyć , a toże na pierwszym zakręcie się ktoś zabije to kogo to interesuje ...

Wiem wiem i dlatego taki temat podjalem!
Jak juz wspomnialem wczesniej wielu znajomych prosi mnie o pomoc w zakupie cudnych bezwypadkowek ktore okazuja sie byc zlomami na kolach! Emocje uspily moja czujnosc i licze, ze uczac sie na wlasnych bledach mozemy uniknac takich sytuacji i klopotow z tym zwiazanych!
pozdrawiam bialy! :D

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 13:02 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
No wiesz, wady w geometrii to podczas jazdy próbnej można chyba wyczuć.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 13:04 
Uzależniony od forum :)

A kiedy to sprzedajacy mówi prawdę? Choćby nie wiem ile powiedział prawd o aucie i jego niedomaganiach, coś mu umknie :)

Dlatego ja po zakupie zawsze dzwonie do gościa i serio pytam co mam zrobić, mówie auto kupione jestem już w domu i niech mi powie z czym walczył itp. O ile są to drobiazgi jak geometria to powie... Jak to że pierścienie wymienił wczoraj na szybko to raczej nie :D

Ostatnio edytowano 21 lipca 2008, 13:08 przez KotSylwester, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 13:05 
Specjalista

radoshb
pisz o sobie a nie o wszystkich sprzedajacych...ludzie szukaja tanich samochodow a jak troche wyzsza cena bo i stan techniczny lepszy to odchodza bokiem...nie wszyscy sprzedajacy sa tacy jak piszesz :P

Chcesz siê odwdziêczyæ??? Kliknij POMÓG£...

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 13:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 550i
Kod silnika: M70B54
Cytuj:
Problem w tym, ze sam potrafie doskonale ocenic stan auta i to mnie zgubilo!

Tu tkwi caly problem Twojego zakupu. Pokazales, ze nie znasz sie doskonale na ocenie auta, dlatego bylo trzeba jechac na przeglad przed kupnem.

Z drugiej strony, wiele niedociagniec auta odkryjesz dopiero po jakims czasie mimo ze sie dobrze znasz i mimo ze zrobisz przeglad.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 13:34 
Uzależniony od forum :)

mongooes, na żadnym przeglądzie nie wyjdzie zła geometria, jeżeli coś było niedawno wymienione, bo nie będzie zjechanych opon. Żeby sprawdzić geometrię trzeba ją zrobić ;) Zresztą przeglądy u mechaników są przeglądami MECHANIKI a nie blachy :)

Ile to razy by ktoś nie patrzył na moje rekina, od każdej strony nie dojrzałby naprawy progu - bo wszystko było przykryte baranem. Widać to dopiero po zdjęciu barana :) (fotki w dziale youngtimer)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2008, 14:34 
Forumowicz

mongooes napisał(a):

Tu tkwi caly problem Twojego zakupu. Pokazales, ze nie znasz sie doskonale na ocenie auta, dlatego bylo trzeba jechac na przeglad przed kupnem.

Z drugiej strony, wiele niedociagniec auta odkryjesz dopiero po jakims czasie mimo ze sie dobrze znasz i mimo ze zrobisz przeglad.

wyrwales zdanie z kontekstu chyba zeby sie dowartosciowac !Własnie po to ten temat.
Zeby uuswiadomic ludzi i sprawdzac auto, a nie ufac swojej wiezy!
Czy sie znam to ludzie, ktorym pomoglem wiedza najlepiej! A na rownej drodze i polnej (bo takie w tamtej okolicy byly) problem nie wystepowal! Wyczułem to dopiero gdy spadł deszcz i przy malej predkosci wjechalem w koleine! Zaraz pojechalem to ustawic i problem z glowy choc moglo nie byc tak milo!!

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2008, 06:24 
Forumowicz

Widze, ze wszyscy kupiliscie samochody bez wad lub chyba nowe. Albo... i tego sie obawiam nie potraficie przyznac, ze z waszymi cacuszkami cos zlego sie dzialo. Ze daliscie sie poneisc emocjom przy zakupie lub zostaliscie zwyczajnie oszukani!
Taka juz natura polaka...
:wsciekly: "Mnie ktos oszukal? Mnie? W zyciu... Jastem nieomylny"

Wiec dalej bedziemy kopani w du...przez nieuczciwych sprzedajacych, bo uczciwych jak na lekarstwo. :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2008, 06:30 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
moja Beemka miała uszkodzony element w momencie kupna, o którym sprzedający mnie nie poinformował, lub którego nie zauważyłem: nie działała pompka spryskiwacza szyby :)

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2008, 06:47 
Forumowicz

i wlasnie "otake" posty mi chodzilo
Pozdrawiam Kucharz, i wiecej szczegolow :padam:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2008, 06:48 
Forumowicz

i wlasnie "otake" posty mi chodzilo
Pozdrawiam Kucharz, i wiecej szczegolow :padam:

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2008, 08:49 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 325Ci bez dach
Kod silnika: M54B25
Hmmm, ja kupilem z wachaczami kwalifikujacymi sie z jednej strony do wymiany...oczywiscie...sprzedajacy mowil: "zawiecha MALYNA!!!!" :cenzura: :krzeslem: :krzeslem: nawet przed kupnem jak byl na podnosniku tego nie zauwazylem :wstyd: :wstyd: :wstyd: , no ale coz...czlowiek uczy sie na bledach :]

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2008, 08:51 
Forumowicz

Moje BMW: e46 Coupe
Kod silnika: M54B22
radoshb napisał(a):
Wiec dalej bedziemy kopani w du...przez nieuczciwych sprzedajacych, bo uczciwych jak na lekarstwo. :zalamany:

Kupujac auto wiekszosc sugeruje sie cena... jezeli cena jest choc troszke nizsza od rynkowej to ludzie kupuja i sa zadowolenia ze dali mniej a trzeba liczyc sie z tym ze auto nie bedzie w 100% idealne... a po drugie nie kazdy jest ekspertem w dziedzinie motoryzacji i nie wie czy chuczy lozysko czy sa luzy na wachaczu itp... nastepna kwestia jest sam zakup... przeciez nikt nie zmusza do zakupu nie przystawia noza do szyji i mowi kupuj... to jest wybor kupujacego... wiec jesli jest to jego wybor to w jego interesie jest sprawdzenie doglebnie auta, wiec nie mozesz pisac ze kazdy sprzedajacy to oszust itp...

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2008, 20:57 
Forumowicz

DLU_kolas napisał(a):
Kupujac auto wiekszosc sugeruje sie cena... jezeli cena jest choc troszke nizsza od rynkowej to ludzie kupuja i sa zadowolenia ze dali mniej a trzeba liczyc sie z tym ze auto nie bedzie w 100% idealne... a po drugie nie kazdy jest ekspertem w dziedzinie motoryzacji i nie wie czy chuczy lozysko czy sa luzy na wachaczu itp... nastepna kwestia jest sam zakup... przeciez nikt nie zmusza do zakupu nie przystawia noza do szyji i mowi kupuj... to jest wybor kupujacego... wiec jesli jest to jego wybor to w jego interesie jest sprawdzenie doglebnie auta, wiec nie mozesz pisac ze kazdy sprzedajacy to oszust itp...

Zatajenie prawdy tez jest oszustwem w rozumieniu prawa. Nie mozna taz zakladac ze auto drozsze od gieldowej jest idealane, a sprzedajacy nigdy nie powie wszystkiego bo taka natura polaka. Gotow jest dla kilku stow narazic czowieka niz powiedziec mu o wadach i wystawic cene adekwatna do stanu auta!! Zgroza! Mowie to z cala stanowczoscia bo zmieniam auto co pol roku i niejedno juz widzialem!!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 42 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1