BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 14:31

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Kasowanie konieczności wymiany oleju - jaki prosty spo
PostNapisane: 25 lipca 2008, 07:55 
Pierwsze kroki

Witam, w zeszłym roku i 10 tyś kilometrow temu wymienialem olej w mojej E36 316i 03.95r 75kW 102km COMPACT i jakos cos tam wygrzebalem na necie ze udalo mi sie skasowac ta inspekcje bez wychodzenia z samochodu, czyli kluczykiem i guziczkiem do kasowania licznika dziennego. No i teraz znowu tak chcialem zrobic i lipa, nie da rady. Moze ma ktos jakies dokladne instrukcje. Prosze o szybka pomoc i pozdrawiam, i sry za ortografie ale NO TIME na naciskanie ALT :D :D :P pozdro

Ostatnio edytowano 3 sierpnia 2008, 22:28 przez sebas1988op, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 08:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: 325i
Kod silnika: M50B25 Vanos
http://www.maxbimmer.pl/artykuly/kasowa ... -bmw.shtml
działa w 100% sam robiłem tym sposobem... Jakby cos nieszło to trzeba pookombinowac z czasami 3mania

Tytuł: no próbowałem
PostNapisane: 25 lipca 2008, 12:59 
Pierwsze kroki

próbowałem juz tak ale jak nacisne guziczek i wtedy przekrece zaplon na 1 to mam test tegarów. i dlatego mi cos nie gra, bez zaplonu wciskam przycisk przekrecam stacyjke na 1 i wyskakuje 1, 2, 3, itd i po chwili wskazniki wszystkie ida na maxa i spowrotem czyli ten test wskaznikow jak juz pisalem. pisze cos o oil serwis ale nie pisze reset, moze to dlatego ze pali mi sie tylko zolta lampka ?? tylko jedna zolta mi sie pali. moze trzeba poczekac na czerwona?? pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 13:36 
Uzależniony od forum :)

po co robić test zegarów :niepewny:

nie da się tego zrobić zegarami, tylko trzeba zewrzeć piny w kostce doagnostycznej, która znajduje się przy akumulatorze i wygląda tak

Obrazek

tu masz instrukcję
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=1050

było o tym sporo na forum, trzeba poszukać

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 15:38 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 2.0i VANOS
chłopaki w mojej E36 2.0 wystarcz połączyć 7 pin do masy i inspekcja jest skasowana chyba że padnie bateria podtrzymania pamięci to już jest lipa

Tytuł: ??
PostNapisane: 25 lipca 2008, 16:47 
Pierwsze kroki

Ale koledzy mowie wam ze w tamtym roku kasowalem na liczniku, i bez laczenia pinow. Bo pamietam ze w pracy podlączalem do kompa bo mialem kasowanie tego poprzez kabelek i interfejs. Ale klikalem kilkakrotnie kasuj kasuj i nic sie nie dalo zrobic. No i wtedy w necie ktos opisywal jak to sie na liczniku robi i mi sie skasowalo. No a teraz sie nie da, moze ktos wie. pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 18:34 
Forumowicz

Panowie a czy jak sie jeszcze nie swieci oil service ani inspection to mozna go skasowac od nowa jesli sie wymienilo olej wczesniej?? Bo probowalem, zwarlem piny jak w opisie i nic sie nie stalo... :(

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1