BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 19:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] Wypad na tor
PostNapisane: 25 lipca 2008, 08:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: 325i
Kod silnika: M50B25 Vanos
Witam! Ostatnio z kilkoma kumplami wadliśmy na pomysł zeby pojechać na jakis tor. W radomu niemożna juz wjeżdzać autami prywatnymi. Więc może ma ktoś jakieś namiar na tor w kielcach i wie czy tam można i ile kosztuje wynjaęcie powiecmy na godz... może w naszym wojewodztwie jest jeszcze jakiś inny.

Jeszcze jedno mam przebieg 223 tys. Czy powiedzmy jak bym sobie raz w miesicau pojechal na taki tor na 1 godz to bedzie to bardzo duzy wysiłek dla silnika i podzespołow?? Czy tem przebieg jest za duzy i auto bedzie sie psuło... Ile poszło by mi paliwa(oczywiście benzyny na gazie staram sie jej bardo niekatować)?? Niechce zeby auto było jezdzacym "trupem" dlatego wole sie zapytać

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 14:12 
Pierwsze kroki

Moje BMW: bmw e46
Kod silnika: 2.0d
Jesli chodzi o tor to 15 sierpnia mozna bedzie polatac przez cały dzien, beda same bmw .

Jest organizowany przez beemka-klub trzeba bedzie sie zapisac do konca lipca i wpłacic 100zł.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 14:40 
Forumowicz

Moje BMW: e60 535d
Kod silnika: M57
a ten tor gdzie się mieści??

Tytuł: Re: Wypad na tor
PostNapisane: 25 lipca 2008, 14:45 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
michal1986 napisał(a):
Witam! Ostatnio z kilkoma kumplami wadliśmy na pomysł zeby pojechać na jakis tor. W radomu niemożna juz wjeżdzać autami prywatnymi. Więc może ma ktoś jakieś namiar na tor w kielcach i wie czy tam można i ile kosztuje wynjaęcie powiecmy na godz... może w naszym wojewodztwie jest jeszcze jakiś inny.

Jeszcze jedno mam przebieg 223 tys. Czy powiedzmy jak bym sobie raz w miesicau pojechal na taki tor na 1 godz to bedzie to bardzo duzy wysiłek dla silnika i podzespołow?? Czy tem przebieg jest za duzy i auto bedzie sie psuło... Ile poszło by mi paliwa(oczywiście benzyny na gazie staram sie jej bardo niekatować)?? Niechce zeby auto było jezdzacym "trupem" dlatego wole sie zapytać

Zalej sobie odpowiedni olej, płyn hamulcowy, sprawdź układ chłodzenia i możesz leciec... Aaa no i nowy komplet opon się przyda bo na torze szybko znika bieżnik :P

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2008, 19:44 
Pierwsze kroki

Tor Miedziana Góra pod Kielcami

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 13:04 
Częsty bywalec

no właśnie ma kotoś namiar na ten tor?? bo niedokonca wiem gdzie to jest a zadnego info na necie tez niema.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 13:49 
Pierwsze kroki

Wejdz na strone www.automobilklub.kielce.pl tam masz wszystko napisane

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 15:45 
Częsty bywalec

Dzięki panowie! Narazie odpuszcze sobie to spotkanie 15 sierpnia bo za mało potrafie... Napewno sie tam pokaże następnym razem...

A co macie na myśli dobry olej i płyn chamulcowy...
olej mam zalany 10W40 mobil, a płyn hamulcowy firmy Jurid.
Jesli chodzi o układ cłodzenia to w kilka min wskazówka stoi w pionie, a potem to co bym nierobił nieidzie dalej ale niegdy go jeszcze niekatowalem dłuższy czas, niepalilem nim gumy, a baczki tylko wtedy jak mi cos niewyszło na jakims zakręcie i mnie obruciło (szkoda mi silnika), więc powiedzcie mi jak mam sprawdzić ten układ chłodzenia. I czy mam dobry płym i olej

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 16:22 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E46 325 CiA
Garaż: https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=170039&start=0
michal1986 napisał(a):
A co macie na myśli dobry olej i płyn chamulcowy...
olej mam zalany 10W40 mobil, a płyn hamulcowy firmy Jurid.
Jesli chodzi o układ cłodzenia to w kilka min wskazówka stoi w pionie, a potem to co bym nierobił nieidzie dalej ale niegdy go jeszcze niekatowalem dłuższy czas, niepalilem nim gumy, a baczki tylko wtedy jak mi cos niewyszło na jakims zakręcie i mnie obruciło (szkoda mi silnika), więc powiedzcie mi jak mam sprawdzić ten układ chłodzenia. I czy mam dobry płym i olej

Zwykły płyn hamulcowy może się zagotowac na torze a olej 10W40 na tor się też napewno nie nadaje, 10W60 jak już. Jeżeli przy ostrej jeździe i w korkach temperatura się trzyma w pionie tzn że układ jest ok.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 18:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
Jesli jak juz doszedles do wniosku silnik jest ok, to najwazniejsza sprawa - zawieszenie. Przejrzyj je i usun wszelkie ewentualne nawet najmniejsze luzy.

W jakim celu wynajmujecie tor? Race czy drifting ?

Drift:
na kartodromie bydgoskim komplet opon uzywanych starcza mi na 4 okrazenia na suchej nawierzchni w upal, a to jest maly tor.

Jesli zakladasz nowe opony to ponoc INFINITY bardzo dlugo trzymaja.

A tlumaczen ze TERAZ NIE WJEZDZAM BO JESZCZE NIC NIE POTRAFIE nie ma - po to wjezdzasz tam zeby sie uczyc, chyba nie bedziesz trenowal na ulicy i łamał latarni co? :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 22:38 
Częsty bywalec

Byłem w piatek u mechanika sprawdzał mi zawieszenie łomem i nic nie znalazl...

Ja to drifting. jade na tor pierwszy raz to kilka pierwszych okrazen to napewno zrobie sobie takich kontrolnych aby zoczaczyc jak sie autko zachowuje... Bede tam chyba jako jedyny tylno napedowym autem wiec reszta to tylko i wyłącznie race ale znając ich to napewno nie raz reczny pujdzie :hyhy: :hyhy:

a co do trenowania na ulucy to zawsze sa takie zakręty gdzie niema latarni jeden na obczajke czy nic nie jedzie i niema problemu, a tak powaznie to pokaze sie na takiej imprezie ale po kilku wyprawach samemu (ze znajomymi). Narazie to musze ustukac na jakies felgi z oponami.

Ile tak mniej wiecej moze kosztowac godzinka?? Czytałem na jakims forum ze w wawie placa ok 50 zl.

qrax ile ci idzie paliwa na taka godzine szalenia?? Z tego co pamiętam to masz taki sam silnik co ja...

Ostatnio edytowano 26 lipca 2008, 22:43 przez michal1986, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 22:42 
Zacna persona forum

Moje BMW: E30 344i
Kod silnika: m62b44
Garaż: E36 Coupe 325i
E30 Coupe 344i
z reguly przez 4 godziny treningu nabija sie na licznik ok 60-70km i srednie spalanie wychodzi ok 25 l/100, wiec mozesz sobie policzyc :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2008, 22:51 
Częsty bywalec

eeee to niema lipy myslalem ze gorzej z tym spalaniem... Mam nadzieje ze tam mozna wynajac ten tor i ze cena z butow nas nie wyrwie hehehe

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 13 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1