BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 21:15

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 320i Problem z elektryką - silnik nie odpala
PostNapisane: 27 lipca 2008, 01:06 
Pierwsze kroki

Witam.
Posiadam E36 320i i mam dosyc poważny problem :( Wczoraj gdy jechałem do pracy zaczeło mi sie wyłanczać i włanczać radio,gdy dojechałem do pracy,zaparkowałem je na placu i poszedłem do pracy,gdy wróciłem nie mogłem juz odpalic.Wczesniej w silniku cos sie zawsze przez kilka sekund przesuwało,teraz nic sie nie przesuwa.Dzisiaj próbowałem znów odpalic,poczekałem chwilke dłuzej na włączonym zapłonie i próbuje...kręci tak jak by chciał zapalic,niby juz łapie po czym gaśnie.co sie mogło stac??Prosze pomóżcie.[b]

Cytuj:
[model???] Problem z elektryką?? nie odpala

Zapoznaj się z ZASADAMI.

robertbmw

Ostatnio edytowano 4 sierpnia 2008, 15:33 przez krysztal212, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 27 lipca 2008, 07:36 
a jak inne odbiorniki prądu? też wariowały? może być taka opcja, że jakieś kable od radia co idą robią zwarcie i się wyłącza, lub jak jeden kabelek + dotyka masy od razu też może być tak, że radio przestaje grać, chociaż wyświetlacz się świeci. zacząłbym od wyjęcia radia i sprawdzenia, czy tam wszystko ok, próbować naładować aku i zobaczyć, czy się tak szybko znów rozładuje i co jeszcze się dzieje z autem.

Tytuł:
PostNapisane: 27 lipca 2008, 07:37 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M50B20
O to co Ci chodzi że się przesuwało to nie jest przez przypadek dźwięk pompy paliwowej? Zawsze po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon słychać taki dźwięk delikatne buczenie to pompa paliwa. Nie wiem może to jest to o co Ci chodzi. Sprawdź bezpieczniki i przekaźnik pompy. Może pompa Ci siadła jak Ci zaczął przerywać.

Pozdrawiam,
Michał

Tytuł:
PostNapisane: 27 lipca 2008, 08:13 
Pierwsze kroki

to znaczy inne odbiorniki wporządku,tylko to radio.Raz miałem przypadek,gdy byłem w holandii po przejechaniu ok800 km zgasiłem auto na chwile by rozładowac bagaz no i gdy juz go chciałem on poprostu nie odpalił,było słychac pompke paliwową cały czas pykała nawet gdy miałem wyłączony zapłon.To co sie tam przesuwa,nie przesuwało sie.Cały dzien z kuzynem głuwkowalismy...pompe wyciąnnelismy sprawdzilismy ją.No i niby ok.złozylismy wszystko a auto dalej nie chciało odpalic :( Odłączyłem akumulator od tak sobie,poczekałem chwile no i co,gdy go podłączyłem pompka przestała pykac,cos sie przesuneło wszedłem do auta i cyk autko pali jak by nigdy nic.teraz przypadek jest troszeczke inny,pompke słychac przez chwile to co sie tam przesuwało,przesuwa sie tylko bardzo wolno i ledwie je słychac.Kontrolki są ok,akumulator tez bo przeciesz kręci jak szalony.wiec co to??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1