BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 14:29

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 lipca 2008, 16:26 
Częsty bywalec

Ja zakladałem chipa w jednej z lepszych firm tym sie zajmujacych(podobno).Efektem tego było 230km i chyba 510nM.Na poczatku bylo czuc poprawe ale i tak nie taka jak sie spodziewałem.Po tygodniu przyzwyczailem sie do osiagow i znowu zaczeło mocy brakowac a zaczely sie problemy.Poczawszy o turbiny a konczac na sprzegle :wstyd: Ja osobiscie nigdy wiecej nie zchipuje juz samochodu.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 lipca 2008, 19:40 
Forumowicz

taka jest niestety prawda.
trzeba sie na wlasnej skorze przekonac by wiedziec co i jak.
kto nie wierzy musi poczuc :D
chip to zupelne dno bez korzysci na dluzsza mete

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 16:44 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e66
Kod silnika: e66m67n i epica 2,0
BMW2004 napisał(a):
Ja zakladałem chipa w jednej z lepszych firm tym sie zajmujacych(podobno).Efektem tego było 230km i chyba 510nM.Na poczatku bylo czuc poprawe ale i tak nie taka jak sie spodziewałem.Po tygodniu przyzwyczailem sie do osiagow i znowu zaczeło mocy brakowac a zaczely sie problemy.Poczawszy o turbiny a konczac na sprzegle :wstyd: Ja osobiscie nigdy wiecej nie zchipuje juz samochodu.

W jakiej to było firmie i jaki samochód ??

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 16:49 
Pierwsze kroki

Fox napisał(a):

Jak sie robi w stodole albo u kogos kto widzi tylko kase przed oczyma a nie ma zielonego pojecia to pózniej sie tak dzieje.
Tak naprawde są 3 firmy w Polsce którym można oddać z czystym sumieniem i spokojem, że z samochodem sie nie będzie dziać coś dziwnego.
A ofert są setki więc kto nie wie u kogo to pózniej niestety musi wywalić niepotrzebie kupe kasy.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 16:49 
Pierwsze kroki

Fox napisał(a):

Jak sie robi w stodole albo u kogos kto widzi tylko kase przed oczyma a nie ma zielonego pojecia to pózniej sie tak dzieje.
Tak naprawde są 3 firmy w Polsce którym można oddać z czystym sumieniem i spokojem, że z samochodem sie nie będzie dziać coś dziwnego.
A ofert są setki więc kto nie wie u kogo to pózniej niestety musi wywalić niepotrzebie kupe kasy.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 17:06 
Pierwsze kroki

bierute napisał(a):
scrozer napisał(a):
Ps. Mi było tego mało i poszedłem troszke dalej ale to i inna kasa :hyhy: ale efekt jest ogromny teraz to jest to
330km :zdziwko:
670Nm :rotfl:

mógłbyś jaśniej??

zamontowanie sportowego intercoolera
- montaż dynamicznego dolotu powietrza
- barany + układ wydechowy o większej średnicy
- wystrojenie elektroniki - silnika ( chip tuning + zamontowanie dodatkowego sterownika)
- wymiane na wydajniejszą turbosprężarkę
- zamontowanie sprzęgła sportowego
- zmiany nastawów skrzyni biegów

I w ten sposób uzyskałem to co można wycisnąć w e61 oczywiście bez takich ingerencji :D

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 17:30 
Częsty bywalec

scrozer napisał(a):

Słuchaj ja wiem ze kazdy mysli swoimi kategoriamii jak ty robiłes w stodole to nie mysl ze kazdy robił... :wstyd: Wracajac do tematu to robiłem to w firmie MASTERS TUNING ktora podobno jest jedna z lepszych firm zajmujacych sie dieslami.Jednak nie wydaj mi sie to prawda.Cały zabiej trwał 30 min.Odbyło sie to w ten sposób ze wjechalem na hamownie,zmierzono mi moc...pozniej podpieto komputer na 5 min i znowu zmierzono moc.I usłyszałem...ZROBIONE.Kosztowało to w warszawie 1500zł.

Tytuł:
PostNapisane: 29 lipca 2008, 17:59 
Pierwsze kroki

BMW2004 napisał(a):
scrozer napisał(a):

Słuchaj ja wiem ze kazdy mysli swoimi kategoriamii jak ty robiłes w stodole to nie mysl ze kazdy robił... :wstyd: Wracajac do tematu to robiłem to w firmie MASTERS TUNING ktora podobno jest jedna z lepszych firm zajmujacych sie dieslami.Jednak nie wydaj mi sie to prawda.Cały zabiej trwał 30 min.Odbyło sie to w ten sposób ze wjechalem na hamownie,zmierzono mi moc...pozniej podpieto komputer na 5 min i znowu zmierzono moc.I usłyszałem...ZROBIONE.Kosztowało to w warszawie 1500zł.

Stodoła to przenośnia :D to tak na marginesie po 2 ja tym bardziej w niej nie robiłem :D .
Czy może mówisz tutaj o firmie Marka Staszewskiego w al.Jerozolimskich ??
2 rzecz cały zabieg trwa 4 godziny i tyle powinien sprawdzenie tzn. hamowanie seria następnie nakreślenie co sie da czego nie wiadomo seria serii nie równa nastepnie twoje oczekiwania jeśli chodzi o charakterystyke nastepnie napisanie i remapaowanie i znowu hamownia ew. poprawki dla uzyskanie efektu 1500km powinno sie przejechać i znowu przyjechać na kontrole ew. poprawki jeśli jest coś co można jeszcze usprawnić.Tak to powinno wyglądać. Koszt 2500+500 jeśli skrzynia automat.
Masz może wykresy z hamowni przed i po chętnie bym zobaczył

Tytuł:
PostNapisane: 30 lipca 2008, 21:55 
Częsty bywalec

No to u mnie wygladało to tak jak Ci mówiłem.Max 30 minut. Tak u tego ch... w alejach jerozolimskich.wykresu nie mam bo dałem go osobie ktora kupiła ode mnie samochod.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 29 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1