Baur jest na etapie jak widać na ost. foto, nie robiłem nic więcej.
Blacharka - SUPER, dziura pod prawym kwadratem lewarka i jakieś dzirki fi do 5mm w podłodze - tył podłogi i 4 zakola - idealne.
Blachy zewntrzne: Przednie błotniki i maska, jakby wczoraj opuściła SALON.

Drzwi ideał, ale nie wiem czy nie lakierowane już. Tylne błotniki ZERO rdzy ale były szpachlowane nad nadkolem. Wokół tylnych lamp powierzchniowe drobinki rdzy.
Z roboty blacharskiej napewno należy wymienić progi - bo głupio by było tego nie zrobić przy takiej robocie... (jeden próg mam - klokkerholm). Acha słupki przy przedniej szbie od wewnątrz mają korozję - można ale nie trzeba przyspawać kawąłki blachy (to od wewnątrz). Podszybie bdb, parę mikropurchelków.
Do auto duuuża przyczepa części, min. nowe (hella) lampy mijania przednie, kilka sztuk grilli, zderzakow, lamp tylnych, 4 szt. drzwi, DYFER ZE SZPERĄ, klika par zacisków.
Ten Baur miał rozpoczęty remont 7 lat temu ale nie skończony i tyle lat stał w hali pod dachem. Ma NOWE tarcze x4 (ale przykorodowane powierzchniowo), zaciski przednie zregenrowane (nowe przeowdy miękkie - nawet nie nakręcone na zacisk). Widać że wahacze mają nowe sworznie, nowe simmerbloki, itp itd. Nowe amorki tylne, nowe spręzyny.
Generalnie jest WSZYSTKO i znacznie więcej!
Do zrobienia tapicerka - mam skórę przednią do malowania, Recaro do obszycia...
I skrzynkę nowych części z ASO
Brakuje mi wtryski mechanicznego silnika - M20b23.
Cena 6500.