BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 20:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] wyciek z wysprzeglika
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, 15:39 
Forumowicz

Moje BMW: 318Ci N42 ///
witam,od pewnego czasu strasznie zaczał piszczec mi pedał sprzegła,po zdiagnozowaniu wyszło ze to nie mechanizm pedału a gdzies nizej pod podwoziem,okazało sie że to wysprzeglik,dodatkowo po wyjeciu go i przy wciskaniu pedału powstał dosyć mocny wyciek
z pod tego trzpienia(patrz foto)
Obrazek

sam trzpien jest dośc mocno obluzowany,co robić wymieniać czy regenerowac ,słyszałem o zestawach reparacyjnych,pozdrawiam i dziekuje

Programowanie ,adaptacja kasowanie błedów INPA DIS Ediabas/Gorzów Wlkp kontakt na PW

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, 17:06 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46
Kod silnika: M54B25
Chyba nie warto regenerować, nowy kosztuje 150-200zł i już nie będziesz musiał wracać do tego tematu

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, 19:10 
Pierwsze kroki

moj znajomy mial podobny problem, wymienił wysprzeglik, dolał płynu i jest OK. Nie baw się w żadne zestawy naprawcze bo poniesiesz dodatkowe koszta. Pozdro! Nie dziękuj - kliknij "POMÓGŁ". :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, 20:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Tylko i wyłącznie wymienić.Koszt nie jest duży a element dość ważny. :)

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, 21:03 
nie prawda. można to zregenerować i jeszcze długo śmigać, pod warunkiem, że robi się to raz. jak więcej razy, nie ma wtedy sensu. na dobrze naprawionym śmiało zrobisz jeszcze kilkadziesiąt tyś. km.

Tytuł:
PostNapisane: 9 sierpnia 2008, 21:14 
Pierwsze kroki

to to samo co kupic szesci na szrocie a czasami nowe sa tansze ,wiem to z wlasnego doswiadczenia ,co sie lepiej oplaca?,{hytry traci dwa razy :hyhy: }

Tytuł:
PostNapisane: 17 sierpnia 2008, 20:59 
Forumowicz

Moje BMW: 318Ci N42 ///
a wiec wysprzeglik wymieniony,stary rozpadł mi sie w rekach ,trzpien dosłownie odpadł od reszty, po zamontowaniu nowego zaczalem odpowietrzac układ,10razy pompowanie pedałem -zatrzymanie wcisnietego i odkrecenie odpowietrznika ,po kilku probach zaczał wydobywac sie czysty płyn ,pozniej przyszedł czas na sprawdzenie jak działa i tu moja uwage przykuło dziwne zachowanie pedału,wczesniej na tym starym pedał pracował w całym zakresie jednakowo (nie za ciezko ani za luzno)było idealnie,teraz przy nowym czuc na poczatku lekki luz a pozniej idzie oporowo,dodatkowo wydaje mi sie że sprzegło wczesniej bierze, nie specjanie mi to odpowiada,jedyne dobre to to ze przestało przerazliwie piszczec,czy mozna wrócic jakos do tamtej charakterystyki pracy?prosze o podpowiedz :znudzony:

Programowanie ,adaptacja kasowanie błedów INPA DIS Ediabas/Gorzów Wlkp kontakt na PW

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1