BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 06:21

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gruzja-Rosja i Polska
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 14:58 
Dawno nie było refleksji o naszej polityce :)

Na pewno oglądacie telewizję i mniej więcej słyszeliście o wielkim wystąpieniu w Tibilisi naszego prezydenta Lecha Kaczyńskiego. W temacie humor ktoś rzucił flasha odliczającego koniec kandydatury... Zwolennicy pisu skrytykowali ostro ten żart, a nasz administrator, też pisowiec, zamknął temat, bo to niski żart... moim zdaniem jednak pomijając fakt, że to nie jest możne najśmieszniejsze, to nie jest pierwsza taka animacja, gdzie odlicza się czas do końca pełnienia urzędu przez pana Kaczyńskiego... jakoś musi się brać ta niechęć do niego, że tak wielu Polaków oczekuje końca jego kandydatury. Chyba warto się zastanowić czemu tak jest, a nie krzyczeć głośno na sarkastyczną krytykę?

Jak oceniacie wystąpienie Lecha w Tibilisi? Sprawa jest dość poważna, w końcu Rosja używa siły, najeżdża na Gruzję, nie jest wykluczone też, że następna będzie Ukraina etc. Reakcja prezydenta ostentacyjna nie była na pewno, ale czy nie użył zbyt mocnych słów? Jakoś chyba trzeba żyć z tą Rosją, czy prowokować bardziej, rzucając aluzje o ZSRR etc. Czy nie obawiacie się, że Rosja zakręci kurki, czy coś? Oraz jeśli nie, to czy tupanie nogami naszego prezydenta coś da? Czy lepiej wg. Was razem z krajami bałtyckimi się robić wszystko po swojemu i głośno krytykować propozycję Sarkozy-iego, czy lepiej jednym wspólnym głosem?

Ciekaw jestem jakie są Wasze refleksje na ten temat...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:04 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E38
Kod silnika: m57
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=2819
ja uwazam ze Kaczor to chyba nie wie co mowi...nikt ..nikt nigdy z Rosja nie wygral nikt sie jej nie stawi!! tylko kraje bylego bloku wschodniego skacza jak latlerek..

pytanie mam inne czemu Niemcy,Wielka Brytania.. sie wtraci swojego slowa .. ekonomia ekonomia.. byc moze tak jak powiedzial Prezydent Rosji..Polska i inne kraje Baltyckie drogo za to zaplaci...prawda jest taka ze przed 2 wojna bylo podobnie i nikt nam nie pomogl !!!

ROSJA zawsze byla jest i bedzie najwiekszym mocarstwem!!!

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:05 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
O ile nie potrafię powiedzieć niczego dobrego o prezydenturze Kaczyńskiego, o tyle mocne słowa w Tbilisi mi się podobały.

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:14 
Specjalista

Moje BMW: M6
Kod silnika: S85 S62 M60
Garaż: było: M5e39 '01,
e34 540i '94
7ka napisał(a):
nikt nigdy z Rosja nie wygral nikt sie jej nie stawi

Co proponujesz więc, zamiast drażnić swołocz rosyjską, od razu przystąpmy do Rosji dobrowolnie ??

http://imageshack.com/a/img689/1772/78er.jpg

Sprzedam MANUAL 6-b z M5e39 ~ 3.000 PLN

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:15 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
Prezydent chyba nie zdaje sobie sprawy z konsekwencji swoich czynów. Spojrzcie np. na igrzyska w Chinach. Czy ktoś z Was słyszał żeby prezydent USA bojkotował to wydarzenie? Żeby ujął się za Tybetem? Czy ktoś słyszał ostrą reakcję ze strony USA na sytuację w Gruzji? Poza tym, czy Rosja miała i ma prawo wkroczyć do Gruzji "nieść pokój" ? Oczywiście że tak. Skąd to prawo? USA i ONZ je dało. Zgadzając się na interwencję w Kosowie, Afganistanie i Iraku pod tym samym sloganem :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:20 
stones1 napisał(a):
Skąd to prawo? USA i ONZ je dało. Zgadzając się na interwencję w Kosowie, Afganistanie i Iraku pod tym samym sloganem :ok:

no i właśnie się tego obawiam najbardziej :/

7ka napisał(a):
.nikt ..nikt nigdy z Rosja nie wygral nikt sie jej nie stawi!

no właśnie się zastanawiam, czym prezydent chciał straszyć Rosję... przecież to oni mają kurki od gazu, to oni mają rakiety, to oni są supermocarstwem, a nie kilka malutkich krajów nad malutkim Bałtykiem...

Mi się wydaje, że chyba powinniśmy siedzieć cicho, łączyć się z Europą, zamiast w pojedynkę rozstrzygać kluczowe sprawy... mam wrażenie, że trochę wychdzimy na takiego kopciuszka i przypomina mi się to, co pani uczyła nas na Polskim- o martymologii naszego narodu... :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:20 

my znamy sprawe z tego co mowi tv.. czyli ze to wlasciwie Rosji wina...ale ... niewiadomo czy to Gruzja nie ponosi za to winy.. nikt o tym nie mowi ze niedawno przez 4 miesiace USA cwiczylo wojska Gruzinskie .. ciekawe do czego..

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:22 

..::CZARNY::.. napisał(a):

7ka napisał(a):
.nikt ..nikt nigdy z Rosja nie wygral nikt sie jej nie stawi!

no właśnie się zastanawiam, czym prezydent chciał straszyć Rosję... przecież to oni mają kurki od gazu, to oni mają rakiety, to oni są supermocarstwem, a nie kilka malutkich krajów nad malutkim Bałtykiem...

Pan Prezydent sądzi zapewne że USA stanie za nami murem :ok:

ja wiem tylko że prawie wszyscy się cieszyli gdy USA wkroczyło "nieść pokój" w Iraku, wieć cieszmy się z Rosyjskiej interwencji w Gruzji

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
7ka, rozmawiałem ze znajomym Ormianinem i on twierdzi, że Osetia Płd powinna mieć prawo samostanowienia, ale myślę, ze to jest nierealne.

Było pewne status quo i powinno zostać utrzymane.

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:24 
Częsty bywalec

7ka napisał(a):
my znamy sprawe z tego co mowi tv.. czyli ze to wlasciwie Rosji wina...ale ... niewiadomo czy to Gruzja nie ponosi za to winy.. nikt o tym nie mowi ze niedawno przez 4 miesiace USA cwiczylo wojska Gruzinskie .. ciekawe do czego..

jezeli nawet..

ale co nam ? Polsce do tego ? .. jestesmy sasiadami Ruskich to jedno .. dwa to ze nie nasz interes w tym ...

Powinnismy siedziec cicho i juz...

jestem bezstronny w polityce bo ją mam daleko gdzies.. ale to co powiedział kaczynski to byly za mocne slowa..

za mocne...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:27 

Czarny po 1 Polska zrobila kolosalny blad!!!!

Unia Europejska to dno!!

w starych krajach unii -Wlochach,Niemcach,Francji idzie ku gorszemu..ludzie nie chca Euro..za czasow bez unii bylo zdecydowanie lepiej kiedy byl blok wschodni!!

Polska nie powinna wchodzic do unii.. powinna polaczyc sie z krajami bylego bloku wschodniego i zrobic wlasna "unie" lub tzymac z Rosja... prawie 19 lat po tym jak jestesmy "wolni" a dalej kupa.. tyle ze teraz to jestesmy pod "unia"

dzisiaj juz dla Polski wyjazd na "zachod" to smieszna sprawa.. euro juz coraz tansze,dolar prawie jak zloty.. kiedys mialo to wartosc!! dzisiaj zadna rewelka!

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:30 
Specjalista

e34 540i '94
Delikatnie przypominam, że w Iraku rządził Saddam, który sam przejał władze, zlikwidował parlament, opozycje wystrzelał.
A w Gruzji rządzi rząd wybrany w demokratycznych wyborach powszechnych (nie zakwestionowanych przez nikogo) przez naród gruziński.

..::CZARNY::.. napisał(a):
chyba powinniśmy siedzieć cicho, łączyć się z Europą

co to znaczy ?
to znaczy myśleć sobie: zamknijmy oczy, udawajmy że jest ok, Europa za nas wszytsko zrobi ?
Z kim się łączyć ?
Z Wielką Brytania, która skrytykowała Rosje ?
A może z Francją, która ma słabość do Rosji ?
A może jednak z Niemcami, które siedzą cicho, nie pozwalając Polsce na uczestnictwo w sprawach Rosyjsko-Niemieckich ?

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:33 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Już trzymaliśmy z Rosją kilkadziesiąt lat i raczej nikomu do tego nie tęskno, no prawie nikomu...

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:34 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i
Kod silnika: M54B30
Według mnie, wypowiedź Kaczyńskiego w Tibilisi to kolejna mało rozgarnięta Demagogia jaką posiał.
:kwasny:
Nie no.. aż coś mnie wzdryga, jak wyobrażę sobie gdy kolejny raz będzie podwijał ogon po odpowiedzi Rosji na te jego tupanie...

:wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:39 

Boogie napisał(a):
Delikatnie przypominam, że w Iraku rządził Saddam, który sam przejał władze, zlikwidował parlament, opozycje wystrzelał.
A w Gruzji rządzi rząd wybrany w demokratycznych wyborach powszechnych (nie zakwestionowanych przez nikogo) przez naród gruziński.

W Korei za to rządzi Kim Dzong Il i jakoś USA się tam nie spieszy w obalaniu reżimu. Czeczenia też za bardzo nikogo już nie interesuje, za to w Gruzji, na wiecu warto pokrzyczeć. A nuż się coś ugra?

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:40 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
7ka napisał(a):
dzisiaj juz dla Polski wyjazd na "zachod" to smieszna sprawa.. euro juz coraz tansze,dolar prawie jak zloty.

Tak tylko pracuj w Polsce i utrzymuj się za tego mocnego złotego a pracuj na zachodzie i utrzymuj się za to nic nie warte euro...

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Było E39. Jest E88
Kod silnika: N52B30
Garaż: viewtopic.php?f=6&t=171542
stones1 napisał(a):
W Korei za to rządzi Kim Dzong Il i jakoś USA się tam nie spieszy w obalaniu reżimu. Czeczenia też za bardzo nikogo już nie interesuje, za to w Gruzji, na wiecu warto pokrzyczeć. A nuż się coś ugra?

Takich krajów gdzie nie opłaca się ingerować i nieść wloności i pomocy jest duuużo dużo więcej, a tam się "wyżyna" kobiety, dzieci bez powodu...

USA to nic innego jak taka troche lepsza Rosja bo bynajmniej obywatelom się dobrze tam żyje, a tak to to samo zakłamanie, kręcenie i szukanie zysku

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:46 
Specjalista

e34 540i '94
stones1 napisał(a):

Korea ma broń atomową..... rozważanie na ten temat są w innym wątku poniżej.
Niepodległość Czeczenie sprowadza sie to stwierdzenia - czy wszystkim sie należy niepodległość, ale to kwestia na inną dyskusje.

Tu rozmawiamy o ataku Rosji na niepodległe państwo, i naszych opiniach w tym świetle.

jiGsaw napisał(a):
Już trzymaliśmy z Rosją kilkadziesiąt lat i raczej nikomu do tego nie tęskno, no prawie nikomu...

Nie trzymaliśmy, a zostaliśmy złapani w garść, i trzymani....
Zastępca readktora Rzeczpospolitej dobrze o tym ostatnio napisał, polecam artykuł
http://blog.rp.pl/magierowski/2008/08/12/potwor-rosja/

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:49 

GP-T1000 napisał(a):
7ka napisał(a):
dzisiaj juz dla Polski wyjazd na "zachod" to smieszna sprawa.. euro juz coraz tansze,dolar prawie jak zloty.

Tak tylko pracuj w Polsce i utrzymuj się za tego mocnego złotego a pracuj na zachodzie i utrzymuj się za to nic nie warte euro...

tak ale podatki sa tu bardziej drastyczne i wszedobylskie zresta co to jest dzisiaj 1250 euro bo takie sa juz niezle zarobki w zachodnich polnocnych niemczech..... sam rozwazam powrot do Polski .. trzyma mnie jedno.. medycyna,niedawno mialem operacje i jestem w szoku jaka tu jest opieka medyczna.. Polsce tego zycze!!

Rosja,Chiny,kraje arabskie-kraje ktore utrzymuja USA ja nie nawet caly swiat!!

tarcza antyrakietowa-USA szuka frajera .. panowie szykuje sie cos niedobrego.. oby nie jakas wojna..

napewno za slowa Kaczora bedzie reakcja Rosji..jaka .. to jest pytanie.. nie sadze ze wszystkie kraje UE maja to samo zdanie co kraje nadbaltyckie... napewno zdania sa podzielone a to moze sie odbic dla nas niekorzystnie..jak zwykle zreszta

Tytuł:
PostNapisane: 13 sierpnia 2008, 15:54 
7ka napisał(a):
Polska nie powinna wchodzic do unii.. powinna polaczyc sie z krajami bylego bloku wschodniego i zrobic wlasna "unie" lub tzymac z Rosja... prawie 19 lat po tym jak jestesmy "wolni" a dalej kupa.. tyle ze teraz to jestesmy pod "unia"

trzymać z Rosją? z Rosją już się trzymaliśmy :wstyd:

7ka napisał(a):
.za czasow bez unii bylo zdecydowanie lepiej kiedy byl blok wschodni!!

owszem, niektóre rzeczy były lepsze... ale ja nie pamiętam co prawda, ale wierzę starszym od Ciebie, że faktycznie stali i czekali tyle, a tyle po mięso :)
Jak ten lub tamten roznosił ulotki, potem siedział w areszcie, to tamto, milicja te sprawy.

Nie pamiętam tych czasów. Ale za to byłem na Białorusi. No i się kurde zdziwiłem. Białoruś jak wiadomo trzyma z Rosją. Raczej nic dobrego nie przynosi to zwykłym zjadaczom chleba tam :(

Boogie napisał(a):
..::CZARNY::.. napisał/a:
chyba powinniśmy siedzieć cicho, łączyć się z Europą

co to znaczy ?
to znaczy myśleć sobie: zamknijmy oczy, udawajmy że jest ok, Europa za nas wszytsko zrobi ?
Z kim się łączyć ?
Z Wielką Brytania, która skrytykowała Rosje ?
A może z Francją, która ma słabość do Rosji ?
A może jednak z Niemcami, które siedzą cicho, nie pozwalając Polsce na uczestnictwo w sprawach Rosyjsko-Niemieckich ?

to może lizać tyłek USA? :wstyd:

co do Unii... u mnie na wiosce wszyscy byli europesymistami. Jednak od momentu wejścia Polski do Unii coś się pozmieniało. Dopłaty z Unii, różne programy itd. sprawiły, że w szkołach są komputery, odnowione takie, czy inne budynki. Dzieci tych europesymistów mają o wiele większe szanse, by się wybić z tej dziury i wyjść na ludzi...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 119 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1