BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 6 maja 2025, 20:44

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] 320i Wielki wystrzał na gazie i zupełny brak mocy
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 14:31 
Pierwsze kroki

witajcie koledzy,szczęśliwi posiadacze bmw.otóż miałem awarię auta nie mogłem odpalić go przez dwa tygodnie okazalo się,że to immobilajzer no i jak już odpaliłem na benzynie było wszystko cacy ale kiedy przeżuciłem na gaz i wcisnąłem pedał przyspieszenia wielkie buum od tej pory auto długo kręci póki zapali no i nie ma w ogóle mocy ani przyspieszenia.dodam że jak już zapalę to na wolnych obrotach pracuje idealnie żadnych wachań obrotów poprostu miód.nikt nie wie co może być .wymienłem przepływkę,świece cewki,pompę paliwa,dodam że moje auto to e36 2,0 96r silnik m52 vanos,gdzie szukać przyczyny

Cytuj:
[model???] wielki wystrzał na gazie i brak zupełnej mocy

Zapoznaj się z ZASADAMI.

robertbmw

Ostatnio edytowano 24 sierpnia 2008, 20:23 przez BBI MANIEK, łącznie edytowano 1 raz

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 14:46 
Forumowicz

Skoro było BUM to zapewne masz zwykłą instalację ????
Poszukaj czy podczas wystrzału nie ściągnęło ci jakiejś odmy lub podciśnienia albo czy kolektor ssący nie pękł poprostu. Łatwo to sprawdzisz. Jeśli palisz nabierz w płusa dużo dymku i wdmuchnij do kolektora ssącego. Gdy będzie nieszczelny w pewnym momencie zacznie się wydobywać w miejscu gdzie jest nieszczelnie. Kiedyś tak miałem w innym samochodzie ale też na wolnych mi falował. Może to będzie to.
Pozdrwawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 14:46 
Pierwsze kroki

przepustnice sprawdz i szczelnośc całego układu dolotowego powietrza gdzieś lewe powietrze zasysa albo ta przepustnica tak mi sie wydaje :znudzony: u mnie akurat to była przepływka ale skoro wymieniłeś to sprawdż tą reszte

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 15:20 
Pierwsze kroki

dzięki serdeczne za szybką odpowiedz sprawdzę to wszystko i napiszę jaki rezultat.

Tytuł:
PostNapisane: 21 sierpnia 2008, 22:33 
Pierwsze kroki

Własnie mam ten sam problem tylko ze samochod jest ode mnie ponad 2000 km. Jak juz bedziesz wiedzial co to to prosze napisz mi na PW albo w tym temacie.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 22 sierpnia 2008, 19:01 
Pierwsze kroki

witajcie układ dolotowy,przepustnica sprawdzona jest ok,pojechałem jeszcze raz na kompa i pokazuje błąd czujnika położenia wału i czujnika rozrządu jutro jadę szukać dawcy jak znajdę i wymienię napiszę ,aha jeden gość twierdzi że po wystrzale mógł przestawić sie rozrząd możliwe?

Tytuł:
PostNapisane: 22 sierpnia 2008, 21:44 
Pierwsze kroki

moim zdaniem gdzieś łapie lewe powietrze a przepływkę nową kupiłeś bo jak nie to może ona jest też walnięta mało prawdopodobne by się rozrząd przestawił ale może to być jak napisałeś czujnik ale to na pewno nie od strzału :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 06:34 
Pierwsze kroki

przepływka była używana także nie wiem czy była dobra,ponadto po założeniu drugiej przepływki trzeba ponoć skasować błędy bo nie będzie zmian czego nie zrobiłem dlatego muszę jeszcze raz przeszczepić przepływomierz.

Tytuł:
PostNapisane: 25 sierpnia 2008, 19:16 
Pierwsze kroki

witajcie już po wszystkim znowu cieszę się z jazdy swoim autem,rzeczywiście wystrzał tylko przypadkowo zbiegł się w czasie ,przyczyną wszystkich kłopotów okazał się czujnik położenia wału korbowego,odradzam kupowania używek bo są w złym stanie nowy kosztuje 260zł ale problem znika.pozdrawiam i dziękuje za życzliwe podpowiedzi

Tytuł:
PostNapisane: 25 sierpnia 2008, 19:18 
Pierwsze kroki

Paramonov,
sprawdz czujnik położenia wału korbowego,u mnie było to

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1