BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 23:23

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] Drzwi,szyby boczne itd.
PostNapisane: 22 sierpnia 2008, 09:10 
Forumowicz

Moje BMW: E46 323ci
Witam.

Ostatnio zauważyłem że szyby boczne przy opuszczaniu (chodzi mi o przednie bo mam coupe) a szczególnie lewa zaczeły głośniej chodzic tak jak by tam cos szorowało i zauwazyłem ryski na nich podłużne. Wnioskuje że dostał sie tam jakiś piasek i to on szoruje i rysuje mi szyby. Jak się tego pozbyć jak to naprawic.

Druga sprawa to wczoraj zauwazyłem ze jak otwieram i zamykam drzwi kierowcy to w końcowej facie zaczeły skrzypiec ni eiwme nasmarowac je czymś czo co bo jest to dosc mcno denerwująca sprawa.I chyba bagażnik tez jak otwieram to jak by głosniej to chodziło .

Trzecia sprawa to ostatnio zaczeły mi sie dziac dziwne rzeczy z radiem a wiec jak słucham np rfm maxx to po jakims czasi esłysze pip pip pip i przełącza mi sie na jaką inna stacje nie wiem o co chodzi wczesniej tego ni było ale ostatnio miałem mały problem z tym komp. pokładowym bo cały ekranik palił sie na pomarańczowo i na nic nie reagowal znaczy nic nie pokazywał ale stacje mogłem przełączac i podgłasniac zciszac normalnie. Auto postało z godzine i jak je odpaliem to wszytko wróciło do normy ale wlasnie od tamtej pory zaczeły sie te pipanie i przełączanie stacji(wydaje mi sie że ciagle przelącza na ta samą)

Pozdrawiam i czekam na wasze rady :)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 09:25 
Forumowicz

Czyżby nikt nie wiedział jak usunąc choć jedną usterke?

Tytuł: Baz Komentarza ...
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 11:37 
Forumowicz

Moje BMW: e46 316I 1.9
Kod silnika: M43TU
Cześć

:wstyd: pytanie, nie chce się szukać czy cięszko z myśleniem ?? ... <sorry>

1. jak ci rysy zrobiło na szybie, to napewno nie piach tylko coś metalowego w drzwiach.
zdejmij tapicerke i przylukaj co to jest, więkrzej sztuki w zrobieniu tego nie ma , kilka śrubek p.s. poduszka nie wybuchnie !!!

2. co do drzwi, myśl chłopie !!! smar albo WD 40 i nie bedzie problemu !!!

3. radio - jak wyświetlacz nie świeci to to trzeba go wymienić, a to pipanie i przełanczanie to nic innego jak funkcja " TA " przyjżyj się na radiu i ją wyłącz powinno zadziałać

jak już sobie to porobisz to - hasło POMÓGŁ proszę załączyć :D

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 15:09 
Forumowicz

hee dzięki.
Może jeszcze napisał byc jak zdemonotowaz zmieniarke cd w bagażniku w e46 bo mi sie zacieła a nie wiem jak się do niej dostac bo jest cała zabudowana przez wykładzine bagażnika. Nie wiem jak to zdjąc żeby niczego nie połamac tam sa jakie szaczepy? (chodzi m o to szare czym wyłozony jest bagażnik) Bo inaczej nie moge rozkręcic tej zmieniarki żeby ja wyjąc. A przeciez nie wsadze dwóch śrubokrętów jak kiedys mi radził ktos na tym forum bo zepsuje cały mechanizm napewno jak wyjme na siłe.

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 17:25 
Forumowicz

co do zmieniarki to nie wiem nie mam w swoim aucie ... :P
ale ci podpowiem jak wykładzine zdjąć, przypatrz się w bagarzniku gdzie są w tej wykładzinie takie plastikowe okrągłe pineski trzeba je wyjąć albo srubokrętem albo w jakiś sposób złapać za wykładzinę i szarpnąć powinny wyjść , jak się połamią to w auto sklepie po 1zł są za sztukasa :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 17:27 
Forumowicz

co do zmieniarki to nie wiem nie mam w swoim aucie ... :P
ale ci podpowiem jak wykładzine zdjąć, przypatrz się w bagarzniku gdzie są w tej wykładzinie takie plastikowe okrągłe pineski trzeba je wyjąć albo srubokrętem albo w jakiś sposób złapać za wykładzinę i szarpnąć powinny wyjść , jak się połamią to w auto sklepie po 1zł są za sztukasa :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 23 sierpnia 2008, 17:44 
Pierwsze kroki

mi tez sie zaciela dwa razy ale jej nie wyciagalem tylko katowalem ten przycisk do wyciagania szuflady :D ale jak chcesz ja wyciagnac to wez zloz oparcie i tam zacznij sciagac ten boczek wiekszych problemow nie ma ;) a jak ci dziala ta zmieniara na dziurach??

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1