wyrek22 napisał(a):
Witam wszystkich. Jestem zupełnie zielony jeśli chodzi o BMW a chciałbym kupić 320 w dieselu rok 2000-2001.Słyszałem że kiepskie silniki i kosztowne naprawy wtryskiwaczy,ponoć lepsze są z comon realy tylko nie wiem od kiedy były robione.Za wszelką pomoc wielkie dzięki.
Cytuj:
[model???]320 diesel [tytuł???]
Zapoznaj się z ZASADAMI.
robertbmw
Witaj
Wszystkie silniki dieslowskie BMW e46 wykorzystują system common rail.
I nie wiem skąd u ciebie to przekonanie że kiepskie silniki i kosztowne naprawy a jeśli mamy myśleć w tym kierunku to powinniśmy jeździć rowerami
Mam 330d od 9miesięcy, auto z Niemiec, zadbane, serwisowane, nie bite,jestem b. zadowolony silnik najsłabsza wersja 184KM i powiem ci szczerze że przez pierwsze 3miesiące moc była zadowalająca wręcz imponująca, tak dobrze widzisz napisałem "była" bo już się przyzwyczaiłem i potrzebuję więcej mocy ale i na to przyjdzie pora. Więc odradzam ci 136konny silnik aczkolwiek wiem że jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma! Wracając do tematu to trzeba trafić na ten zdrowy egzemplarz koledzy piszą o usterkach które zdarzają się rzadko mimo tego zdarzają się i nie mamy na to większego wpływu... Pomijając oczywiście materiały eksploatacyjne które do najtańszych nie należą. Jeżdżąc tym autem, nie mamy wątpliwości, że zawiera najnowocześniejsze rozwiązania i za nie, niestety, trzeba płacić.
Już tak to jest z BMW że
Będziesz
Miał
Wydatki ale [shadow=yellow]Będziesz Miał Wygodę[/shadow] i [shadow=orange]Będziesz Mógł Więcej[/shadow] a już napewno [glow=red]Będziesz Muły Wyprzedzał[/glow]
Poczytaj sobie:
Common Rail i
Common Rail c.d.
Pozdrawiam