BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 00:05

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Tematy związane z ze starszymi modelami BMW takimi jak E36, E34, E32, E12 etc. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Samopoziomowanie lampy po lifcie nie działa !!!
PostNapisane: 28 sierpnia 2008, 20:52 
Forumowicz

Posiadam bmw 530d 2002r. automat po lifcie. Problem polega na tym że nie działa jedno samopoziomowanie lampy przedniej lewej. Prawa działa bo widze jak się unosi i podnosi. Co moze być nie tak z lewą? Pozdrawiam za pomoc klikam pomógł:)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2008, 21:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: e39 525d
Kod silnika: M57
Prawdopodobnie masz ulamane regulatory :) w srodku w lampie da sie to zrobic :) http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=424182256
sprawdz jak ruszysz tą guma od zarowek z tylu lampy i to wszystko sie rusza to regulator ulamany :kwasny: http://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=424182256 ja robilem u tego goscia i naprawde polecam !! nie dosc ze wymienil za psie pieniadze ;) to wyczyscil mi lampy wygladaja jak nowki ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2008, 21:25 
Forumowicz

Sprawdzałem ale prawa trzyma się tak samo jak lewa.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2008, 21:43 
Zacna persona forum

panel97 napisał(a):
Sprawdzałem ale prawa trzyma się tak samo jak lewa
Jestes pewien nie ma zadnej roznicy ??? nawet niewielkiej ?? a pobujaj lewa strona i moze zobaczysz co jest nie tak.
Szkoda ze nie mieszkasz blizej podjechal bys do żmigrodu chlopaki sie specjalizuja tylko i wylacznie w lampach bmw :kwasny: albo istnieje mozliwosc wymontowania lampy i wyslania im :) ale to musisz zadzwonic i pogadac napewno to zrobia ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2008, 22:09 
Forumowicz

Nie jest to dla mnie aż tak doskwierająca usterka. światła świecą dobrze, zarówno prawa jaki lewa. A w wysyłki to nie chciałbym się za bardzo bawić. Wolałbym zrobić to na miejscu. Tylko nie lubię jak coś nie chodzi tak jak powinno. Gdy przekręcam światła na włączonym zapłonie to słyszę jak buczą (albo buczy) lampa/lampy, ale tylko jedna się obniża i unosi. Czy u cienie tez tak jest? Też słychać buczenie na przekręconym zapłonie i gdy włączysz świtała?

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2008, 22:29 
Zacna persona forum

hmm buczenie nie mam pojecia jutro to sprawdze :D ale wiem ze oby dwie lampy sie ustawiaja. To u ciebie nie jest tragicznie ja mialem polamane regulatory i swiatla siwecily po prostu za nisko nic nie bylo widac :kwasny: tzn ustawialy sie bylo ok ale po wjechaniu w dziure opadaly :kwasny: :kwasny: poszukaj kolo siebie jakiegos warsztatu co zajmuja sie lampami ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2008, 22:34 
Forumowicz

Postaram się w niedługim czasie znaleźć jakiegoś dobrego mechanika. Chciałbym się jednak dowiedzieć czy u ciebie też występuje taki hałas jak u mnie. Jakbyś mógł to sprawdzić i mi jutro napisać to byłbym wdzięczny. Ten hałas występuje na zapłonie ale tylko gdy włączę światła jak już jedno się ustawi to hałas ustępuje.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2008, 09:21 
Forumowicz

Sprawdziłem dzisiaj jeszcze raz te lampy i faktycznie jak postukam w lewy błotnik rękami to strumień światła lekko drży. Jak poruszam tą gumą to faktycznie nie jest tak jak przyklejona lekko się rusza tak samo prawa. Czy powinna się mocno trzymać tak żebym nie mógł nią ruszyć? Opisz jak to jest u ciebie.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2008, 10:18 
Zacna persona forum

panel97 napisał(a):
Sprawdziłem dzisiaj jeszcze raz te lampy i faktycznie jak postukam w lewy błotnik rękami to strumień światła lekko drży
zaraz pojde do auta to tez postukam w blotnik i zobaczymy czy u mnie zadrzy ;)
panel97 napisał(a):
Czy powinna się mocno trzymać tak żebym nie mógł nią ruszyć
hmm powinna sie mocno trzymac powiedz mi jak z widocznoscia u ciebie zauwazyles ze spadla widocznosc (zasieg swiatel krocej swieca, moze opadaja na dziurach ) ??
panel97 napisał(a):
czy u ciebie też występuje taki hałas jak u mnie
pamietam zaraz sprawdze to tez ;)

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2008, 11:01 
Forumowicz

No właśnie kurde nie opadają jak się jeździ po dziurach sprawdzałem to w nocy. Wszystko niby jest ok. Ale sprawdź u siebie i wtedy będzie może coś wiadomo. Jak sprawdzałem to włączyłem sobie światełka w garażu i stukałem w błotnik no i wtedy drżała:/ Ale poziomowanie ani drgnie:( nie mam pojęcia dlaczego, może silniczek się jakiś spalił czy coś :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2008, 11:38 
Zacna persona forum

Wiec tak sprawdzalem wszystko ;) odnosnie sprawy I
panel97 napisał(a):
Sprawdziłem dzisiaj jeszcze raz te lampy i faktycznie jak postukam w lewy błotnik rękami to strumień światła lekko drży
ja stukalem palcami i nic sie nie ruszalo natomiast jak walilem piescia oczywiscie bez pzresady :hyhy: to cale sreberko w srodku lampy razem z soczewka troche sie porusza
panel97 napisał(a):
Czy powinna się mocno trzymać tak żebym nie mógł nią ruszyć

nie no bez pzresady da sie nia poruszyc ale lampa wyraznie stawia opor minimalnie mozna ja poruszyc w lewo i w prawo

panel97 napisał(a):
Też słychać buczenie na przekręconym zapłonie i gdy włączysz świtała?
nie slyszalem zadnego buczenia u mnie :kwasny: moze za glosno bylo napewno zawsze buczy?? jak zapalisz swiatla moze to poma :hyhy: i razem z przekreceniem zaplonu zapalsz swiatla :niepewny: wtedy jes ttakie jak by chwilowe buczenie

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2008, 12:12 
Forumowicz

Uffff... trochę mnie pocieszyłeś, może nie mam popękanych regulatorów :) Może trochę źle ci to opisałem. To nie jest buczenie ale słychać jakby taki silniczek jak poziomuje się lampa(w lewej tego nie słychać). Ale to nie pompa !

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2008, 12:14 
Forumowicz

Mimo wszystko wielkie dzięki za poświęcony czas, w najbliższym czasie podjadę do jakiegoś mechaniora niech obluka co jest nie tak :) Pozdrawiam i oczywiście klikam pomógł :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2008, 12:15 
Forumowicz

Mimo wszystko wielkie dzięki za poświęcony czas, w najbliższym czasie podjadę do jakiegoś mechaniora niech obluka co jest nie tak :) Pozdrawiam i oczywiście klikam pomógł :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2008, 12:29 
Zacna persona forum

Spox po to jest forum zeby pytac i pomagac ;) ;) najlepiej bedzie podjedziesz pokazesz tak jak mowie szkoda ze nie mieszkasz na dolnym slasku bys mial to zrobione za niewielkie pieniadze ale napewno kolo ciebie tez jest jakis magik co zajmuje sie lampami :) Pozdrawiam i zycze powodzenia i bezawaryjnosci :] !!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 15 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1