BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:03

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] chip 320d 136ps
PostNapisane: 31 sierpnia 2008, 11:02 
Pierwsze kroki

Witam wszystkich.Posiadam bmw e46 320d 136ps,ale buda juz po lifcie.Mam male pytanko .Chciałbym zaczipowac swoja bete,ale nie wiem czy to dobry pomysł przy przebiegu 200.000tys.Moze ktos mi doradzi czy to nie wpłynie na szybkie zuzycie silnika,lub sprzegła,i jak bedzie wygladało zuzycie paliwa i ile mozna podniesc ps-Nm.A moze ktos mi doradzi dobra firme chip-tuning z kujawsko-pomorskiego(bydgoszcz).Z gory dziekoje i czekam za profesjonalnymi odp.Pozdrawiam.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 31 sierpnia 2008, 11:52 
Pierwsze kroki

wlasnie tak sie sklada ze posiadam takowa beemkę po chipe!!!! jesli chodzi o zywotnośc silnika to są różne opinie!! !jedni ze chip nie szkodzi drudzy ze szkodzi i prawda stoi zawsze po srodku!!! jesli bedziesz dbał o silnik to zywotność z pewnością sie nie zmieni:) ja mam program na 164KM i 345NM autko całkiem fajnie lata!!!! ale strasznie kopci!!! ze jak jej dowale powyzej 2500 to z tyłu czarny dym leci za mną:) ale byc moze to wina tego ze mam z tyłu 2rury bardzo grube i wdodatku skierowane nie w podłoże ale wprost!!!! aczkolwiek moze to być spowodowane ze wtryski już mi leją i jest zbyt duża mieszanka paliwowo-powietrzna!!! ale ja sie tym nie przejmuje!!! na ogół jezdze spokojnie wiec nie ma krzywdy ale jak widze frajerów którzy chcą poszpanować jakimś bublem i jadą zamną z tyłu trąbiąc lub wyprzedzając na trzeciego to wtedy nie dośc ze wiekszosci sie to nie udaje bo autkiem im odskakuje to jeszcze powąchają troszke czarnego dymku dla ostudzenia emocji i zaraz odpuszczają sobie!!! czasami smieje sie z tego ale czasami jest to denerwujące bo az wstyd ze z takiej beemki wydobywa sie dym jakbym jechał czołgiem!!!! na pocieszenie mozesz też zrobić tuning bez dymienia ale wartości będą mniejsze!!! moment obrotowy mniejszy tzn nie np 345 tylko z 320 i koników coś w granicach 150:) pozdrawiam!!

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 05:38 
Pierwsze kroki

Witam ponownie i z góry dziekoje za odp.A powiedz mi jak dlugo juz masz chipa,i gdzie go zakładałes.bo ja mieszkam w bydgoszczy i nie słyszałem o żadnej firmie,a może dlatego że się nie interesowałem :rotfl: .Napisz mi ile cię chip wyniusł i jak wyglada spalanie.Słyszalem że czesto siada sprzegło.Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 17:35 
Pierwsze kroki

ja już kupiłem go z chipem!!!! sprzęgło nie siada!!! a pali na trasie 5 a na mieście koło 6,5 7!! bardzo malo w kazdym badz razie:)

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 17:52 
Pierwsze kroki

Troszke dziwne bo ja juz jezdzilem oszczednie,i najmnie kom.pokazał mi 5,8.A powiedz mi gdzie był zakładany chip-czy masz od tego papier jakis.Jak tak to podaj mi adres z góry dziekóje.Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 19:11 
Częsty bywalec

Najpierw nam powiedz jaką skrzynie masz :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2008, 05:45 
Pierwsze kroki

manualna

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ]