BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 13:18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: wyrok po odmowieniu mandatu
PostNapisane: 1 września 2008, 17:23 
Pierwsze kroki

Witam,

http://tnij.com/SVGt

Dostalem cos takiego po tym jak odmowilem mandatu 500 zl i 12 punktow, jakbym przyjal stracilbym prawko, dostane tez punkty oprocz tych 500 zl + koszty sadowe ? ktos sie orientuje ?

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 18:17 
Zacna persona forum

Moje BMW: czasem e61 ;)
Kod silnika: n52b30
Jakie mają dowody? Złapali cię na suszarkę, na nieoznakowany radiowóz z kamerą, czy na co? Punkty karne sąd nakłada wg własnego uznania (tak mówili kiedyś w tvn turbo)

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 18:24 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Nie, nie dostaniesz punktów.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 18:27 
Zacna persona forum

maaaad napisał(a):

Możesz wyjaśnić dlaczego, bo mnie to ciekawi, a zbytnio się nie znam.

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 18:46 
Zacna persona forum

tez mnie psiarnia złapała za jazde bokiem na rondzie :) mandat 500 zł + 10 punktów odmówiłem w sądzie 600 zł + koszty sądowe 0 punktów zamieniłem na prace społęczna :) sąd nieprzyznaje punktów ale zawsze przyzna racje policjantowi

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 18:48 
Zacna persona forum

Czyli wniosek jest taki, że jak ktoś ma forse to lepiej odmówić mandatu?

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 18:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Czyli wniosek jest taki, że bogaci debile będą mogli bezkarnie zabijać innych na drodze.

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 20:01 
Uzależniony od forum :)

Przecież masz WYROK, a w WYROKU nie napisali o punktach, to czemu masz mieć? :wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 20:10 
Administrator

Moje BMW: mityczne
Kod silnika: tłuste konie
Garaż: Było: E36 318i sedan, E36 316i Compact, E39 528i sedan, E46 328Ci, E92 325Xi
Jest: F32 420i, F32 428i
KotSylwester napisał(a):
Przecież masz WYROK

Radziu, rok to nie wyrok :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 20:14 
Przyjaciel forum

Moje BMW: G20
Kod silnika: B48
i w papierach przez 5 lat będzie ze karany :kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 1 września 2008, 21:06 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e92 LCI 330i
Cytuj:
i w papierach przez 5 lat będzie ze karany :kwasny:

spoko za co aż 5lat? za to że jechał o pare km/h za dużo? heh to czyli ten np . co coś zrabuje lub pobije kogoś.. jest odrazu kryminalistą tak? hm spoko w tym razie wymiar sprawiedliwości jest był i będzie porąbany he sorki ale tak już jest :/

E32 735i 92'
E36 318i 92'

Tytuł: Re: wyrok po odmowieniu mandatu
PostNapisane: 1 września 2008, 21:10 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
dev napisał(a):
Witam,

http://tnij.com/SVGt

Dostalem cos takiego po tym jak odmowilem mandatu 500 zl i 12 punktow, jakbym przyjal stracilbym prawko, dostane tez punkty oprocz tych 500 zl + koszty sadowe ? ktos sie orientuje ?

Miałem podobną sytuacje... za co ten mandat? jestes niewinny, wmawiają Ci chorobę czy zasłużyłeś na mandat? Jesli nie zasluzyles napisz odwołanie od złodziejskiego wyroku Sądu Nakazowego, masz na to 7 dni od odebrania tego wyroku. Wtedy sprawa trafi do sądu grodzkiego na zasadach ogólnych. Być może, jeśli np. miałeś świadków zostaniesz uniewinniony.

Ja miałem taką syuacje, rok temu jechałem w pasach bezp., około północy przez puste miasto. Zatrzymała mnie prewencja. Wmawiali mi że nie miałem pasów... kłócilem sie, bo naprawdę miałem zapięte. Zawziąłem się i nie przyjąlem mandatu (100 zł). Po około miesiącu otrzymałem wyrok Sądu Nakazowego - 800 zł :ok: . Odwołałem się. Po 4 sprawach w Sądzie Grodzkim otrzymałem wyrok 480 zł... Już nie będe pisał w jaki sposób wydany bo naprawdę szkoda nerwów. W każdym razie jak widzicie tak u nas w burdelu (ojczyznie...) działa instytucja prawa do odmowy mandatu.

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2008, 01:42 
Pierwsze kroki

Dzieki za info , dobrze ze nie dostalem punktow ;] w sumie o to mi chodzilo , nawet sie klocilem z psiarnia zeby mi dali wieksza kwote mandatu a mniej punktow ale zawziety policjant byl i chyba mial zly dzien ,bo wiem od chlopakow ze akurat bierze w lape a nie chcial inaczej tego zalatwic, z miesiac pozniej znowu mnie trzasnal na suszare ale tylko 20 km/h przekroczylem szybkosc czy tam 30 to dal mi mandat 50 zl za pasy bez punktow,kilka dni temu radiole na pasach dla pieszych wyprzedzalem to mi powiedzieli po zatrzymaniu ze mandat za duzy bedzie i za duzo punktow wiec tylko upomnienie dostane ;)
A ze 2 tygodnie temu ztrabilem jakiegos barana na lewym pasie bo chcial skrecic na prawy na dwupasmowce a ja mialem ze 160 na liczniku i polecialem dalej,potem mi maniurka ktora siedziala obok mowi ze dobry jestem , pytam sie o co chodzi , a ona ze z prawej pies biegl w moja strone ale jak zaczalem trabic to byl taki zdezorientowany ze prawie mu wypadl lizak z reki i go nawet nie podniosl ;) nawet go nie zauwazylem ;) w poscig nie ruszyli :)
Wiec ostatnio nie jest tak zle :)
Gorzej koleszka moj mial ostatnio,lecial trasa i pies mu wylecial z lizakiem to polecial dalej ,poscig,zatrzymali go , podbiegli z klamkami rzucili go na glebe i po ublaganiu dostal 22 punkty i 1000 zl mandatu za nie zatrzymanie sie do kontroli,a ze mial czyste konto to nie zabrali mu prawka ;) ale jeden jeszcze punkt i po sprawie.

Pozdrawiam.

Mod Edit - Kolejne przeklinanie bedzie odpowiednio nagradzane!

Obrazek

Ostatnio edytowano 2 września 2008, 16:14 przez dev, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2008, 07:28 
Częsty bywalec

Moje BMW: E46 330i
Kod silnika: M54B30
dev napisał(a):

PostWysłany: Dzisiaj 2:42 Temat postu:
Dzieki za info , dobrze ze nie dostalem punktow ;] w sumie o to mi chodzilo , nawet sie klocilem z psiarnia zeby mi dali wieksza kwote mandatu a mniej punktow ale zawziety skurwiel byl i chyba mial zly dzien ,bo wiem od chlopakow ze akurat bierze w lape a nie chcial inaczej tego zalatwic, z miesiac pozniej znowu mnie trzasnal na suszare ale tylko 20 km/h przekroczylem szybkosc czy tam 30 to dal mi mandat 50 zl za pasy bez punktow,kilka dni temu radiole na pasach dla pieszych wyprzedzalem to mi powiedzieli po zatrzymaniu ze mandat za duzy bedzie i za duzo punktow wiec tylko upomnienie dostane ;)
A ze 2 tygodnie temu ztrabilem jakiegos barana na lewym pasie bo chcial skrecic na prawy na dwupasmowce a ja mialem ze 160 na liczniku i polecialem dalej,potem mi maniurka ktora siedziala obok mowi ze dobry jestem , pytam sie o co chodzi , a ona ze z prawej pies biegl w moja strone ale jak zaczalem trabic to byl taki zdezorientowany ze prawie mu wypadl lizak z reki i go nawet nie podniosl ;) nawet go nie zauwazylem ;) w poscig nie ruszyli :)
Wiec ostatnio nie jest tak zle :)
Gorzej koleszka moj mial ostatnio,lecial trasa i pies mu wylecial z lizakiem to polecial dalej ,poscig,zatrzymali go , podbiegli z klamkami rzucili go na glebe i po ublaganiu dostal 22 punkty i 1000 zl mandatu za nie zatrzymanie sie do kontroli,a ze mial czyste konto to nie zabrali mu prawka ;) ale jeden jeszcze punkt i po sprawie.

Oj panie! masz sie czym chwalić..nie pogada :wstyd:
:kwasny:

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2008, 08:13 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 530d M-pakiet
Kod silnika: M57D30
dev,
ale jestes gosc :ok:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2008, 09:07 

Moje BMW: 535i
Kod silnika: N55
:zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2008, 09:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M3
Kod silnika: S65B40
Widzę, że na tym forum głupota imponuje niektórym :dobani:

Bezpośredni link do galerii Audi S4 Łepka —> viewtopic.php?f=55&t=173434

Jeszcze nie witom, a już żegnom.:
WitoM napisał(a):
Ja póki co galerii M4 nie planuje bo jestem zajęty słuchaniem dziwieku silnika z głośników

Argumentum ad maiorem:
DamianTra napisał(a):
Kolego jestem inzynierem. Naukowcem. Nie bazuje na sci-fi, autobiografiach czy jakiejkolwiek nie naukowej literaturze w celu wyksztalcenia swiatopogladu...

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2008, 09:13 
Naczelny bimbrovnik

gangster napisał(a):
maaaad napisał/a:
Możesz wyjaśnić dlaczego, bo mnie to ciekawi, a zbytnio się nie znam.

Jasne, się robi :D.
Moja wypowiedź nie była precyzyjna - faktycznie, sąd nie nakłada punktów karnych. Sąd może skazać tylko na karę albo wymierzyć środek karny. Punkty "karne" nie są ani tym, ani tym, więc sąd nie może ich nałożyć. Służą one jedynie ewidencjonowaniu kierowców łamiących przepisy ruchu drogowego.
Ale...
Wpisu do ewidencji (czyli naliczenia punktów karnych) dokonuje się, jeżeli naruszenia zostaną stwierdzone prawomocnymi wyrokami sądów, postanowieniami sądu o warunkowym umorzeniu postępowania albo nakazami lub mandatami karnymi.
Dopuszcza się dokonanie wpisu tymczasowego do ewidencji przed wydaniem rozstrzygnięć, o których mowa wyżej, jeżeli m. in. po ujawnieniu naruszenia wszczęto postępowanie przygotowawcze lub skierowano wniosek o ukaranie do sądu (co ma miejsce w przypadku odmowy przyjęcia mandatu). Wpis tymczasowy zawiera informację o liczbie punktów, które zostaną przypisane w przypadku potwierdzenia naruszenia prawomocnym orzeczeniem.
(tu uwaga - punkty mogą dostać również osoby, które nie ukończyły 17 lat :D - do czasu rostrzygnięcia sprawy przed sąd rodzinny, bo tylko takiemu ta osoba podlega)
Po wydaniu wyroku przez sąd, wpis tymczasowy staje się wpisem ostatecznym wyroku (stwierdzającego naruszenie przepisów ruchu drogowego, oczywiście - w przypadku uniewinnienia, wpis się wykreśla).
Podstawa prawna - Rozporządzenie ministra spraw wewnętrznych i administracji z dnia 20 grudnia 2002 r. w sprawie postępowania z kierowcami naruszającymi przepisy ruchu drogowego.(format .pdf, zawiera też taryfikator punktów karnych)

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2008, 16:01 
Pierwsze kroki

Dogman napisał(a):

Oj panie! masz sie czym chwalić..nie pogada :wstyd:
:kwasny:

:zdziwko:

Ja sie niczym nie chwale , poprostu przy okazji opisalem ostatnie moje przygody z policja ktorych troche mialem.... Skoro to forum "Pogawedki".. ale widze ze forumowicze tutaj odbieraja kazda forme opowiesci jako przechwalanki albo glupote :|
Tylko ze nie wiem gdzie tu sie czyms chwalilem lub co bylo glupota? To ze nie zauwazylem psa z lizakiem ? czy moze to ze trafilem na laskawych policjantow od ktorych dostalem tylko upomnienie ? Czy tym ze pasy byly tak starte ze w momencie wyprzedzania ich nie widzialem ?
Jakies kompleksy macie? lub problemy ze soba? to idzcie do psychologa.. a nie rzucacie blotem w innych.. bo Wam w zyciu nie wyszlo - takie czasem odnosze wrazenie jak czytam wypowiedzi niektorych osob na tym forum....

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 2 września 2008, 16:07 
Naczelny bimbrovnik

dev napisał(a):
a nie rzucacie blotem w innych..

Mówisz o tym może:
dev napisał(a):
z psiarnia

dev napisał(a):
ale zawziety skurwiel byl

dev napisał(a):
ztrabilem jakiegos barana na lewym pasie bo chcial skrecic na prawy na dwupasmowce a ja mialem ze 160 na liczniku

dev napisał(a):
z prawej pies biegl

dev napisał(a):
pies mu wylecial

Cool gangsta jesteś, pozdro :cool: :rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1