Witam,
Podepnę się pod temat.
Posiadam słynną e46 i mój problem polega na odpalaniu autka na zimnym. A mianowiscie gdy rano wstaje do pracy i odpalam moja bmw to zanim odpali musze krecic okolo 5-8s po czym autko odpala i pojawia się chmura białego dymu za samochodem. Autko trzesie przez ten moment i po dodaniu gazu do 1.5tys obrotow trzesie o wiele mocniej(nie wiem czy to ma jakies znaczenie - postanowilem napisac)... lecz problem bialego dymu i trzesiawek-szarpań ustepuje po chwili. UBYWA MI PLYNU CHLODNICZEGO.Czytalem na ten tamat troszke i doczytalem ze moze to byc chlodniczka spalin. To tlumaczylo by chmurę dymu.. ale skad to szarpanie? olej wporzadku... aktualnie jestem za granica do polski wracam za dwa tyg... a boje się ze do tego czasu cos sie stanie z autkiem.. i oby nie - po drodze . Autko kupilem rok temu i probleow troszke z nim mialem. A mianowicie wściekł mi sie silnik na trasie ( powodem okazal sie filtr odmy

nie wiedzialem ze nalezy go wymieniac ) . po wymianie filtrow , odmy i turbiny - ktora sie rozleciala podczas tego wlasnie wsciekniecia sie - okazalo sie zee autko mi szarpalo w okolocach 2.5tys obrotow niezaleznie od temp silnika. Okazalo sie ze mialem ponadpalane koncowki wtryskow. Jednak dojechalem tak do polski i zamontowalem nowe koncowki i problem byl zlikwidowany. Bylo to miesiac temu.Wtryski wyciagalem i wkladalem sam. Koncowki wymieniane byly w serwisie. Teraz jest znowu w holandii na 6tyg i pojawil sie problem ktory opisalem na poczatku.
Czy muszę sie czegos obawiac przez te dwa tyg zanim wroce do polski? czy moge tak jezdzic tutaj do pracy? czy dojade do polski?