BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 00:32

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

W dziale proszę umieszczać tematy związane z mechaniką, elektryką i eksploatacją modeli wydanych przed 1990r.

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie, odśwież istniejący podobny temat a jeżeli takiego nie ma, możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji.
Nie umiesz czytać, stosować się do powyższych zasad, nie będziesz mieć tematu!!

Tematy związane z modelami wytworzonymi przed 1990r. prosimy zakładać w dziale Young & Oldtimery

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] mały balonik na bocznym wzmocnieniu opony
PostNapisane: 9 września 2008, 20:39 
Forumowicz

Moje BMW: 318Ci N42 ///
pojawił mi sie mały balonik wielkosci 2 złotwki na wzmocnieniu bocznym opony 215/45/17 naprawde zauwazyłem go przypadkowo na kole tylnim ,opona ogólnie super stan 6,5 mm bieznika SPORTIVA ,nie wiem czym to jest spowodowane bynajmniej nie pamietam dziury w nawierzchni,obawiam sie nieco o bezpieczenstwo czy coś tak małego pomijajac bicie moze spowodowac rozerwawnie opony przy np:160km/h?,prosze o podpowiedz
ps:narazie czeka mnie tylko koszt wyważenia

Programowanie ,adaptacja kasowanie błedów INPA DIS Ediabas/Gorzów Wlkp kontakt na PW

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2008, 21:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
martin2305 napisał(a):
ps:narazie czeka mnie tylko koszt wyważenia

Nie wiem czy wogole z takim babelkiem ktos przy zdrowych zmyslach Ci to wywazy...a pozatym po mojemu to ja bym sie bal jezdzic z takim babelkiem...to fakt ze maly...ale skoro on jest to zostalo uszkodzone wzmocnienie boczne opony a co za tym idzie cos jest juz nie tak w calej jej budowie...nie chce nawet myslec co sie moze stac na zatloczonej drodze gdy taka opona strzeli...i przy predkosci to wogole nie ma szans na co kolwiek...gdzies tutaj w pogawedkach byl ostatnio filmik jak kierowcy tira pekla opona w tirze na autostradzie...smierc...tyle mozna powiedziec...i to nie tylko jego...tak ze to TYLKO I WYLACZNIE TWOJ WYBOR ale ja bym nie ryzykowal.

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2008, 21:40 
Forumowicz

oj kolego nie dramatyzuj,bąbelek jest naprawde niewidoczny, jest lekkie zniekształcenie na wytłoczeniu napisu,ok 2 mm wysokosci,nie ma tu mowy o odstającym balonie ,wydaje mi sie grozniejsze jest klejenie opony po rozerwaniu z czym już sie spotkalem,był gosc na allegro który dosłownie nozem poprzebijane opony sklejał jakims klejem i na goraco zalepiał pozniej sprzedawał,ja to zauwazyłem bo mam jak sokół oko,odrazu odesłałem ,az strach pomyslec ile osób oszukał na takie coś,jutro podjad do gumiarza i pogadam ewentualnie zamówie cos używanego z podobnym bieznikiem

Programowanie ,adaptacja kasowanie błedów INPA DIS Ediabas/Gorzów Wlkp kontakt na PW

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2008, 21:44 
Zacna persona forum

Moje BMW: E 36/ E 91
Kod silnika: M40B16/ M47T2
A sorki :P myslalme ze odtsaje babel...niedoczytalem albo niezrozumialem :wstyd:

Skoro jest taj jak napisales wyzej to rob jak mowisz...podjedz do goscia i zapytaj niech Ci powie czy i ile mozna na tym jezdzic bez obaw ze przy wiekszej predkosci nie rozerwie opony.

ŁUKASZ

<<< Maszeruj albo giń... >>>

Tytuł:
PostNapisane: 9 września 2008, 21:52 
Forumowicz

no moze i ja sie tez zle okresliłem,to tez nie jest tak ze zaraz pstryk i lece po nowa opone bo to nie kosztuje 20zł,sa inne wydatki,ogólnie bezpieczenstwo number one ale po miescie to niestety tak wychodzi,dziadowskie polskie drog do tego własnie doprowadzają,nie zdziwiłbym sie gdybym miesiac po zakupie nowej oponki spotkał sie z czyms podobnym,oznaczenie mam z45 87W wiec to chyba dobra wytrzymałosc

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1