BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 07:59

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Obciecie emerytur esbekom, TW, jaruzelskiemu itp
PostNapisane: 26 września 2008, 02:05 
Pierwsze kroki

co myslicie o pomysle platformy obywatelskiej o obcieciu emerytur esbekom, agentom TW, generalowi jaruzelskiemu itp?
ja jestem jak najbardziej za i trzymam kciuki. moze w koncu sprawiedliwosci stanie sie zadosc a wedlug ich wyliczen budzet panstwa skorzysta na tym ponad 600 milionow zl rocznie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2008, 11:15 
Naczelny bimbrovnik

Moje BMW: e30
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=77118
Jestem za :) Ci ludzie rujnowali ten kraj przez xx lat, żerowali na nim. Szkoda, że naprawdę nie da się zweryfikować, kto szkodził, a kto nie, no ale cóż... Skoro państwo wielokrotnie wprowadza odpowiedzialność zbiorową wobec obywateli, to chyba może wprowadzić odpowiedzialność zbiorową wobec swoich funkcjonariuszy.

One redline a day keeps a mechanic away.

Tytuł:
PostNapisane: 26 września 2008, 11:24 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 Mpak 2001
Kod silnika: najlepszy
Przede wszystkim nie wierzę, żeby PO wprowadziło ten projekt w życie. A sam pomysł wysuwał też PiS i uważam go za dobry, niech stare komuchy poczują co to znaczy żyć za 600 zł miesięcznie.

www.kantoor.pl

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 10:21 
Pierwsze kroki

Ja też jestem za sprawiedliwością społeczną ale wiem że nigdy jej nie było i nigry nie będzie. Nie można ludzi mierzyć jedną miarą i trzeba pamiętać, że pracowali dla państwa i podpisalu umowy o pracę i również gwarancje emerytalne i takie tam. Znając życie głupie trybiki pokazowo zostną ukarane a najbardziej cfane cfaniaki i tak się wywiną a Jaruzelski dostanie "emeryturę" od zaradnego Urbana.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 10:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Dla mnie to jest po prostu meksyk.Zaczęło się od ujawniania na pokaz kto był Bolkiem,Lolkiem a kto Tolą.Jakie to ma kutwa teraz znaczenie.Pokazują palcem,teraz obcinanie hajsu.Ok rozumiem budżet zyska.Ale wtedy były inne czasy ludzie często wyboru nie mieli musieli współpracować.A teraz dym się robi. Spoko ale co de fakto to zmieni? Nie odwróci ani Historii ani losów ludzi.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 12:29 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
a ja jestem przeciw. Po co odgrzebujemy nadal stare sprawy zamiast iść do przodu??
Szanuje Gen.Jaruzelskiego . A teraz kaczory rujnują ten kraj. Młodzi uciekają z kraju - i co teraz jest tak kolorowo ??

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 12:45 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e61 525dA LCI
Kod silnika: m57d30t2
Garaż: e61 viewtopic.php?f=6&t=170340
CHEVROLET CAPRICE CLASSIC WAGON 83r. viewtopic.php?f=55&t=170424&start=0
vanos24 napisał(a):
Szanuje Gen.Jaruzelskiego

za co??

byłe e38 728iA--->> https://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=148943&start=120

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 13:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e91
Kod silnika: N52B25
vanos24 napisał(a):
a ja jestem przeciw. Po co odgrzebujemy nadal stare sprawy zamiast iść do przodu??
Szanuje Gen.Jaruzelskiego . A teraz kaczory rujnują ten kraj. Młodzi uciekają z kraju - i co teraz jest tak kolorowo ??

dokładnie :ok: Sprawiedliwość powinna być ale tak jak napisał groszeka nigdy jej nie będzie.jeżeli chodzi o mnie i moich znajomych(a ogólnie ludzi w moim wieku) to mało kogo interesują sprawy które były x lat temu.historie trzeba znać ale trzeba iść do przodu a nie babrać się cały czas w tym samym g*****.Jaruzelski i tak jest juz jedną nogo w grobie :|

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 15:39 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530D
Kod silnika: m57d30
vanos24 napisał(a):
Otóż to. Ja pomimo tego, że nie bardzo wiem jak to wytłumaczyć, także nie mam nic do gen. Jaruzelskiego. Słyszałem sporo opinii, iż dzięki wprowadzenie stanu wojennego nie mieliśmy kolejnego zaboru (przez ZSRR). Jednakże tyle samo osób twierdziło dokładnie odwrotnie. Jakoś wierzę tym pierwszym.

CiOoS napisał(a):
Dla mnie to jest po prostu meksyk.Zaczęło się od ujawniania na pokaz kto był Bolkiem,Lolkiem a kto Tolą.Jakie to ma kutwa teraz znaczenie.Pokazują palcem,teraz obcinanie hajsu.Ok rozumiem budżet zyska.Ale wtedy były inne czasy ludzie często wyboru nie mieli musieli współpracować.A teraz dym się robi. Spoko ale co de fakto to zmieni? Nie odwróci ani Historii ani losów ludzi.

Chyba wiem co to zmieni. Nasi politycy dzięki takim przepychankom odwracają naszą (polaków) uwagę, od spraw, którymi powinni się zająć. Czyli udają, że coś robią. :kwasny:

trollu napisał(a):
dokładnie :ok: Sprawiedliwość powinna być ale tak jak napisał groszeka nigdy jej nie będzie.jeżeli chodzi o mnie i moich znajomych(a ogólnie ludzi w moim wieku) to mało kogo interesują sprawy które były x lat temu.historie trzeba znać ale trzeba iść do przodu a nie babrać się cały czas w tym samym g*****.Jaruzelski i tak jest juz jedną nogo w grobie :|

Mam 27 lat i powiem Ci, że to może być nawet ciekawe. Nie interesuję się za bardzo, ani historią, ani polityką. Ciekawi mnie to, bo jestem polakiem. Ale to powinno być jako "ciekawostka" polityczna, a nie powód do wygłaszania kto jest lepszym politykiem. A skoro jest lepszym politykiem, to trzeba go wybrać na wysokie stanowisko...
Ech, na myśl o tym bagnie politycznym robi mi się słabo! :znudzony: :22: :45: :shoot:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 16:06 
Przyjaciel forum

może źle sie wyraziłem że nikogo nie interesuja sprawy z przed x lat.Chodzi mi głównie o to ,że nie interesuje a raczej denerwuje mnie rozgrzebywanie tamtych spraw.te sondy,śledztwa i cały ten cyrk i tak nic nie zmieni.ale przynajmniej widac że coś sie dzieje i wszyscy są zadowoleni :dobani:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 17:12 
Przyjaciel forum

Lucass_81 napisał(a):
Słyszałem sporo opinii, iż dzięki wprowadzenie stanu wojennego nie mieliśmy kolejnego zaboru (przez ZSRR). Jednakże tyle samo osób twierdziło dokładnie odwrotnie. Jakoś wierzę tym pierwszym.
:mur: :mur: :mur: :mur:

trzeba być tumanem żeby tak twierdzić.wprowadzenie stanu wojenego miało na celu utrzmać przy życiu walącą sie PZPR.stan wojenny był wprowadzoy przeciwko Solidarnosci.maił na celu stłumienie jej działalności.efektem tego była np strzelanina w kopali wujek i tym podobne incydenty.dopiero potem partia widząc swoje niepowodzenie w działaniach podała do wiadomości że to wszytko było po to żeby wojska radziecki nie weszły do Polski :rotfl: :rotfl: jak miały wejśc jak już u nas były.Wojska rosyjskie stacjonowały na pomorzu Polski.Więc k-u-r-w-a nie piszcie że wprowadzenie stanu wojennego nie było złem bo się osmieszacie.poczytajcie troche książek albo informacji w necie

a to chyba najbardziej znane foto obrazujące jak to ludowe wojsko polskie broniło obywateli

Obrazek

tutaj macie więcej takich fotek

http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... D%26sa%3DG

byłe e38 728iA--->> https://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=148943&start=120

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 17:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530D
Kod silnika: m57d30
Maciek1 napisał(a):
trzeba być tumanem żeby tak twierdzić.

Ja Ciebie nie obrażam, więc i Ty odczep się ode mnie!!
Mogłeś napisać, że nie mam racji/wiedzy!! A za to bym się nie obraził, bo to jest prawda. Mam za mało wiedzy i napisałem co słyszałem od znajomych. Prawdopodobnie usłyszałem to w wielkim skrócie. Jeśli nie masz ochoty mi napisać w pigułce dokładnie o powodzie stanu wojennego, to może kiedyś sprawdzę sobie sam.
Pozdrawiam.

P.S. Niestety zaraz wychodzę na inna wojnę - jadę do teściowej. :kwasny: ;) Także dziś niestety raczej nie będę mógł dalej wymieniać poglądów z Tobą Maćku1. Ale jutro jak najbardziej.
Jeszcze raz pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 17:43 
Przyjaciel forum

Lucass_81 napisał(a):
Ja Ciebie nie obrażam, więc i Ty odczep się ode mnie!!

troszke mnie poniosło.sory :zdrowko:

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 18:04 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
popieram MAcka1 w pełnej rozciagłosci.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 18:12 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Prawdy nigdy się pewnie już nie dowiemy a ta akcja to tylko zagranie pod wyborców i nic z tego pewnie nie wyjdzie. Niestety ale przegapiliśmy czas kiedy komunistów można było powiesić na latarniach i teraz każda taka akcja jest już skazana na niepowodzenie.

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 18:36 
Specjalista

No dobra.
Załóżmy teraz, że demokracja dobiegła końca i ponownie wyparła ją komuna........lub równie dobrze inny całkowicie ustrój.

Już po kilku dniach panowania nowego ustroju zaczną wychodzić na jaw wszystkie przekręty i negatywne powiązania z organizacjami przestępczymi w wyniku których społeczeństwo było okradane i tym samym krzywdzone......bo przecież nie wszystkie rodziny w Polsce mają godne życie.
I znowu rozpoczną się procesy, wyjawniania prawdy, osądy itp.

Pytanie, po co ?

Jeśli ktoś w tamtym okresie, naruszył zapisy ówczesnego prawa, to powinien być osądzony i odpowiednio ukarany po udowodnieniu mu winy. Ale zaznaczam......ówczesnego prawa......nie w odniesieniu do prawa obecnego.
Przecież nie wszyscy esbecy byli tymi określonymi przez nas z piętnem ESBEKAMI.

Jeśli z pośród wszystkich księży znajdą się tacy, którzy okazali się być pedofilami i krzywdzili dzieci, to oznacza to, że wszyscy członkowie kościoła katolickiego powinni być dotknięci pewną ogólną karą za tych kilku ???? Każdy z nich robi swoje i to, co wedle kościoła należy robić, czyli jak esbecy, którzy wykonywali swoją robotę w poczuciu do prawa. Czarne owce z całości powinne być karane indywidualnie.

Skoro nie potrafią niektórym udowodnić winy, to wniosek jest prosty.....albo mamy gówniany system prawa i sądownictwo, albo należy ich uznać za nie winnych z powodu braku dowodów. Proste ???

Że Jaruzelski jeszcze żyje tego nawet nie byłem świadom......i w tyłku mam to, czy będzie odpowiadał karnie za wprowadzenie stanu wojennego, czy też będzie żył nadal na wolności. Za wojnę z krzyżakami także będziemy rozliczać ????........a może będziemy szukać winnych rozbioru Polski ????

Myślę, że z przebiegu historii należy wyciągać jedynie odpowiednie wnioski dla zaniechania ich przyczyn w przyszłości, bo może się ona przecież jeszcze nie raz powtórzyć. Prawda w tych kwestiach jest jedynie o tyle istotna, by móc w sposób jak najbardziej rzetelny zapisać karty naszej historii.....dla przyszłych pokoleń.

Na odbieraniu esbekom przywilejów mi nie zależy.........zależy mi tylko na sprawiedliwości w stosunku do tych, którzy bezwzględnie krzywdzili lub wydawali takie rozkazy.

Jeśli posyłamy żołnierzy na wojnę, którzy wykonują rozkazy zwierzchników i zabijają, to rozliczamy żołnierza czy zwierzchników ???? Żołnierz rozliczany ma być tylko wtedy, gdy zabił nie na rozkaz.......reszta przypadków to wydający rozkaz.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 18:43 
Przyjaciel forum

robertbmw 100% racji :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 21:49 
Administrator

Dopoki przestepca zyje, mozna i trzeba scigac go, osadzic i zastosowac odpowiedni wymiar kary. Nie ma przedawnien dla zbrodniarzy.
Robert absurdalnie przytacza bitwe pod Grunwaldem czy rozbiory....tamtych ludzi juz nie ma, niektorzy z czasow PRL jeszcze są... gdyby dzis pojawił sie Hitler lub STalin tez bysmy olali sprawe? " słuchajcie, wybiliscie kilkadziesiat milionow ludzi , ale spoko, to było dawno, wiec chodzmy na piwko " .

Nikt nikomu nie kaze zyc procesem Jaruzelskiego , kazdy ma swoje sprawy , ale to nie oznacza automatycznie,ze trzeba takie rzeczy przemilczac.

Jesli kogos ojciec, wujek, brat dostał pałką w zęby w '81 albo został rozjechany przez ZOMO'wskiego Stara , to patrzy na te sprawe inaczej....

Poza tym, nawiazujac do tematu, nie widze potrzeby, aby nasze ciezko zarobione pieniadze szły na astronomicznie wysokie emeryturki sługusów PZPR'u. MOja Babcia była za PRL'u pielegniarką. Dzis dostaje 1000zł emerytury. Dlaczego SBek czy UBek ma dostawac 2-3 razy wiecej ? Bo przycinał, drukujacym solidarnosciowe ulotki studentom, jaja szufladą podczas przesłuchania ?

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 22:10 
Frank napisał(a):
słuchajcie, wybiliscie kilkadziesiat milionow ludzi , ale spoko, to było dawno, wiec chodzmy na piwko " .

Najgorsze, że tak po części jest. Sybiraki po tylu latach nie mogą się doprosić w sądach jakiejkolwiek rekompensaty za tracenie całych rodzin itd.

Frank napisał(a):
Jesli kogos ojciec, wujek, brat dostał pałką w zęby w '81 albo został rozjechany przez ZOMO'wskiego Stara , to patrzy na te sprawe inaczej....

Mojego ojca zatrzymywali za ulotki itd. Mamę też. Lepiej, ojcu proponowali współpracę :rotfl:

CiOoS napisał(a):
Spoko ale co de fakto to zmieni? Nie odwróci ani Historii ani losów ludzi.

A czy stać kraj biedny tak jak nasz na takie emerytury dla SBków itd? Czemu za te pieniądze nie mogą zjeść obiadu biedne dzieci, które nikomu nic złego nie zrobiły, tylko te pieniądze mają iść to starych dziadów?

Maciek1 napisał(a):
trzeba być tumanem żeby tak twierdzić.

Nie zgadzam się. Nie trzeba być tumanem.

WYSTARCZYŁO BYĆ W PARTII. No bo niby kim byli ludzie na stanowiskach? Dyrektorzy szkół, SKRów, Szpitali, komendanci milicji? No kim? No i dalej się solidaryzują ze sobą, a takie poglądy przechodzą na dzieci- tak bynajmniej zauważyłem...

Swoją drogą, ja żałuję, że w szkole mnie nie uczyli za bardzo o tym. Większość co wiem, to od rodziców.

Tytuł:
PostNapisane: 27 września 2008, 22:19 
Administrator

..::CZARNY::.. napisał(a):
Swoją drogą, ja żałuję, że w szkole mnie nie uczyli za bardzo o tym. Większość co wiem, to od rodziców.

to tak jak ja. Nie od dzis wiadomo,ze szkoła wykłada uczniom zawsze to, co jest na ręke aktualnie rzadzacemu aparatowi. Wszystkie te rzekomo przedawnione sprawy wypływają ciagle i ciagle od 1989 roku, bo wszsycy " zbawcy " jak Wałesa byli zbyt umoczeni,zeby cos z tym zrobic. Obiecał wielką lustracje a wyszło jedno wielkie g....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1