BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 08:10

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2008, 21:29 
Administrator

Moje BMW: E60
Kod silnika: M57N
Garaż: Na przylądku, w portowej tawernie.
robertbmw napisał(a):
Czyli polityków trzeba będzie osądzać na równi......w przyszłości ......

tak, wszyscy politycy powinni byc osadzani sprawiedliwie, wg rownych kryteriow. Z tym sie zgadzam. Niby dlaczego niektorzy mieliby miec taryfę ulgową ?

robertbmw napisał(a):
.w przyszłości .......i traktować tak samo jak wszystkich księży.......(nawet jeśli nie są pedałami/pedofilami)

nie popadajmy w absurd :)

jesli dany polityk wiedział ,ze jego kolega ksiadz dymał ministranta, to owszem, mozna go oskarzyc o zatajenie faktu przestepstwa..jednak o wydymanie ministranta juz nie...
Nie myl dwoch roznych kwestii...to ,ze dany UBek/ SBek nie powinien miec emerytury 3 razy wiekszej niz emerytowany nauczyciel z czasow PRL , nie oznacza automatycznie,ze wszyscy powinni byc oskarzani o mordestwo...
odwracasz kota ogonem Robert...

jesli chodzi o ksiezy to pozbawiłbym ich wszelkich przywilejow i mocno opodatkował te ich tzw " ofiare " . W koncu są w swoim fachu z powołania i powinni niesc pomoc blizniemu a nie skupiac sie na dobrach doczesnych ?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2008, 21:48 
Specjalista

Cytuj:
to ,ze dany UBek/ SBek nie powinien miec emerytury 3 razy wiekszej niz emerytowany nauczyciel z czasow PRL , nie oznacza automatycznie,ze wszyscy powinni byc oskarzani o mordestwo...

W pewien sposób z tego zdania można wywnioskować, że emerytowani nauczyciele i reszta, z góry zostali potraktowani jak mordercy z trzy razy mniejszą emeryturą, skoro za czyn mordowania zabieramy prawdziwym zbrodniarzom takie przywileje. ;) :P

Ja kota ogonem nie odwracam.....podaję tylko przykład wrzucania wszystkich do jednego wora. Nie dam się przekonać, że wszyscy esbecy zasłużyli swoją służbą wobec ówczesnego rządu na to, by odbierać im przywileje. Nie uwierzę, nie mając dowodów, że wszyscy byli "źli".
Nikogo tu bronić nie zamierzam, bo nie znam przypadków w mojej rodzinie, aby ktoś służył "złej sprawie".
Ofiary tamtych lat, to ofiary komunizmu w którym niestety musieliśmy żyć.

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2008, 22:45 
Administrator

robertbmw napisał(a):
W pewien sposób z tego zdania można wywnioskować, że emerytowani nauczyciele i reszta, z góry zostali potraktowani jak mordercy z trzy razy mniejszą emeryturą, skoro za czyn mordowania zabieramy prawdziwym zbrodniarzom takie przywileje. ;) :P

Nie Robercie drogi, z tego zdania nalezy wywnioskowac ,ze przywileje nie nalezą sie sługusom komunistycznego apratu ucisku. A za czyn morderstwa są inne sankcje, nieco bardziej surowe niz samo zabranie zawyzonej emerytury ;)

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2008, 22:50 
Specjalista

Cytuj:
A za czyn morderstwa są inne sankcje, nieco bardziej surowe niz samo zabranie zawyzonej emerytury

To zabierzmy wszystkim tym przywileje, którzy mieli styczność z polityką w tamtym czasie.....nie tylko esbekom :]

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2008, 22:52 
Administrator

robertbmw napisał(a):
To zabierzmy wszystkim tym przywileje, którzy mieli styczność z polityką w tamtym czasie.....nie tylko esbekom :]

nie mam nic przeciwko :) pytanie co na to nasi rządzacy :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 28 września 2008, 22:54 
Specjalista

Cytuj:
pytanie co na to nasi rządzacy

Otóż to.

W obecnej sytuacji dostrzegam akt dyskryminacji :oczami:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1