michal1986 napisał(a):
co miałem to moglem kupić w 99% idealną 316/318

przenigdy takiego silnika.
Jako posiadacz takiego właśnie silnika, mogę powiedzieć przenigdy zwieśniaczonej budy

michal1986 napisał(a):
a że na fotach wygłąda na zmęczoną to nic dziwnego
No mnie też nie dziwi

W zasadzie ludzie mówią, że prawdziwe BMW, to R6.
Jak się nad tym zastanowić, to BMW słynie i taki najlepszy książkowy przykład beemki powinien mieć nie R4, nie V8, tylko właśnie R6.
Ale na pewno prawdziwym BMW nie można nazwać tego czegoś w Twojej galerii... Wybacz, ale są jakieś tam granice rożnych gustów etc. ale decydując się na duży silnik za cenę R4, jak sam piszesz kupiłeś konkretny agrowóz...
Teraz od Ciebie zależy, czy zostawisz to wszystko nieruszone, czy doprowadzisz to do jakiegoś ładu... I mam na myśli nie tylko chromy...
Jeszcze jedna rzecz mnie dziwi:
michal1986 napisał(a):
technicznie wszystko sprawne w 100% a w tych pieniądzach co miałem to moglem kupić w 99% idealną 316/318

przenigdy takiego silnika.
michal1986 napisał(a):
Przebieg 223 tys. Jak na taki motor niedużo przynajmniej mi sie tak wydaje
i co najważniejsze do samego konca była serwisowana i niemiała zadego poważnego dzwona rama jest nienaruszona i niema na niej spachli...
Gratuluję okazji, 325 w stanie igły, silnik lalka, przebieg niziutki, prawie żaden, zero szpachli na 15 letnim aucie, tylko 15tyś. km rocznie ktoś robił... no i żadnej poważnej kolizji, tylko kolor na kielichu inny
To tylko pogratulować

Trafiła Ci się naprawdę niepowtarzalna okazja
Tylko teraz trochę pracy i może, może coś z tego będzie
![Kwadratowy :]](./images/smilies/splash.gif)